Ničí mi Raspberry Pi SD karty?

3ugeene

Re:Ničí mi Raspberry Pi SD karty?
« Odpověď #45 kdy: 12. 07. 2013, 12:59:06 »
To si myslím, že taky nebude ono. Ta karta normálně funguje i po tom... tam se děje něco se špatným zapisováním nebo poškozeným filesystemem

Trubicoid2

« Odpověď #46 kdy: 12. 07. 2013, 16:43:35 »
Já jsem ti včera psal ať to otestuješ bez upgradu.... Myslel jsem že to vyzkoušíš a dáš nám tady vědět, každopádně mě asi donutíš k tomu, že až příjdu domu tak si nainstaluji čistou distribuci Raspbianu a udělám upgrade, jestli s tím budu mít problém. Mimochodem, jakou verzi Raspbianu používáš?? Kdyžtak tady dej link kde si to stáhl, já to vyzkouším. Třeba je problém tam. Já používal starší verzi a ta mi fičela....

To poskozeni fs se to děje při zápisu/čtení karty, kdyz zároveň je zatíženy cpu. Třeba se to u tebe nestává. Update je prave jedna věc, kdy je to splneny. Rychlejší je zkusit skript, který jsem odkazoval. Chyba nezávisí na update jako takovym ani na distribuci, asi závisí na verzi jádra (rpi-update děláte?).

Petr0707: zkus ten skript několikrát a uvidíme

Tribicoid2

« Odpověď #47 kdy: 15. 07. 2013, 09:04:05 »
Kdyz jsme u toho rpi-update, tak posledni commit z 11.07. "Sdcard timeout increase" by mohl byt zajimavy a mohl by vyřešit alespoň nekteré problémy se sd kartami. Ted to testuji...

Trubicoid2

« Odpověď #48 kdy: 08. 08. 2013, 17:50:49 »
Takze se zda, ze ten novy kernel skutecne pomaha, tady moje doporuceni:
  • novy kernel pomoci rpi-update
  • nepouzivat Turbo overclock, zda se ze problematicke je core_freq=500, u vsech mych karet se v Turbo trochu snizila sekvencni rychlost cteni a zapis spadnul obcas az na kb/s
  • pouzivat karty Class 4 misto 6 nebo 10