Sdílení vybraných aplikací (oken)

Sdílení vybraných aplikací (oken)
« kdy: 26. 07. 2013, 16:03:37 »
Ahoj, potřebuji najít řešení pro situaci, kdy potřebuji na W7 nasdílet pro vzdálený přístup mnou definované aplikace (okna). Např. TighVNC umí sdílet jednu konkrétní aplikaci (okno), ale já bych potřeboval sdílet např. tři najednou. Nedaří se mi nalézt řešení...

Tuší někdo? Díky

Plochodrážník

Re:Sdílení vybraných aplikací (oken)
« Odpověď #1 kdy: 26. 07. 2013, 18:02:11 »
Nevím v jaké verzi Windows 7 je to dostupné, ale "Připojení ke vzdálené ploše" (mstsc.exe) jsi zkoušel?

Pokud je na Windows 7 aplikace "Centrum spolupráce" nebo "NetMeeting", ty to umí také (ale byly primárně určeny pro starší Windows). Možná by ti stačila i jen "Vzdálená pomoc" (msra.exe), záleží co potřebuješ. Zkus se poradit s nápovědou k vlastnímu systému Windows a pak zkus další aplikace.

« Odpověď #2 kdy: 29. 07. 2013, 12:21:04 »
Nevím v jaké verzi Windows 7 je to dostupné, ale "Připojení ke vzdálené ploše" (mstsc.exe) jsi zkoušel?

Pokud je na Windows 7 aplikace "Centrum spolupráce" nebo "NetMeeting", ty to umí také (ale byly primárně určeny pro starší Windows). Možná by ti stačila i jen "Vzdálená pomoc" (msra.exe), záleží co potřebuješ. Zkus se poradit s nápovědou k vlastnímu systému Windows a pak zkus další aplikace.
Připojení ke vzdálené ploše nasdílí celou plochu (v podstatě jako by uživatel seděl u monitoru daného počítače), neumí sdílet aplikace. To, na co se tazatel ptá, je trochu složitější, vlastně si nejsem jistý, zda něco takového existuje (teď nemám na mysli nějaká bussiness/enterprise řešení nebo aplikační clustery, kde sem schopen přistupovat k jednotlivým aplikacím). Co se týče ale přístupu přímo k okenním aplikacím ve Windows, tak to by chtělo asi podrobnější informace, například proč? Napada mě řešit to formou terminálů nebo rdesktop s politikami zabezepečení, klidně lokálními, kde se uživateli povolí pouze dané aplikace. Je to sice drbačka (dá se tímto způsobem zablokovat celý počítač).

« Odpověď #3 kdy: 29. 07. 2013, 13:56:32 »
Sdílení samostatných oken podporuje tušim TeamViewer, tak vyzkoušej..