Zdravim, posledni dobou mam problemy s notebookem, nejdriv sem myslel, ze to je jenom Widlema, ale vzhledem k tomu, ze podobna vec se mi deje napric ruznejma distribucema (i live) tak sem dosel k nazoru, ze to je pravdepodobne HW problem.
Ve windowsech se to projevuje tak, ze popadaj ruzny programy (vcetne explorer.exe) a pak to vyhodi BSOD s chybou CRITICAL_PROCCESS_DIED. V linuxu se to projevuje tak, ze programy padaj porad do kola, kdyz sem zkousel behem tyhle chyby spustit treba firefox z terminalu tak sem dostal nejakou chybu, nepamatuju se presne, ale na konci bylo "Bus error". Prikaz reboot zase daval chybu "bash - input/output error".
Nekdy po takovy chybe zase BIOS nenajde vubec disk a musim nekolikrat restartovat nez ho najde.
Zajimavy je, ze tyhle problemy, pokud me pamet neklame zacali kratce po tom co mi odesla bezdratova mys a koupil jsem novou. Nevim jestli je mozny, ze by za to mohla ta mys, docela o tom pochybuju, ale zase byla by to docela zajimava nahoda. Na druhou stranu, je to tak pul roku zpatky co kamosoj odesla mechanika a dokud ji neodpojil tak mu taky komp furt padal (widle).
Moje sestava:
HP ProBook 4540s - i5, 4GB ram orig + 4GB pridano, ATI grafika
Ted na co se chci zeptat:
Delo se nekomu neco podobnyho a pokud ano v cem byl problem? Obavam se, ze by to mohla bejt zakladni deska v tomhle pripade. Nebo prinejmensim disk.
A este druha otazka: protoze sem este (bohudik) nemel tu prilezitost reklamovat notebook, jak dlouho to asi tak trva? Docela ten notas potrebuju a nemam za nej zalohu

Zkousel sem taky diagnosticky nastorej vestaveny do biosu, udelal sem tam nejaky quick testy pameti, disku, a pak nejaky takovy celkovy testy a vsechno se zda v pohode.
PS: uvedomuju si, ze tady nikdo neni vlastnikem kristalovy koule, ale urcite uz se nekdo s necim podobnym setkal, tak me spis zajimaj vase zkusenosti.