Desktop pro vývoj do 20 000 Kč

Re:Desktop pro vývoj do 20 000 Kč
« Odpověď #15 kdy: 25. 07. 2013, 08:47:49 »
výkon laptopů jak je známo prostě oslnivý není. To i ta nejhorší workstation je na tom lépe...
nesouhlasim, ten rozdil neni pro praci propastny.

A co se týká Windows 7 Pro, tak nechápu proč mi je všichni rvou, na domácí počítač jsou úplně k ničemu, ...
fungujici pouzitelna vzdalena plocha pres RDP(tedy dostupna snad z kazdeho desktopu temer jakehokoliv stari) neni vubec marna vec. a suprove to funguje i pro linuxove stroje ve virtualboxu.

Někde jsem četl, že Widle 8 OEM už nemusíš kupovat k novému kompu jako u Widlí 7 OEM, kde na jedné faktuře musíš mít minimálně 5 core component počítače. To by mě docela zajímalo, že pokud by se mi znelíbil linux na desktopu, mohl bych dokoupit ty Windows.
ano, to jsem psal. pokud te to zajima neni nic jednodussiho nez si to overit pres google. a tay jsem psal ze OEM W7 pro starsi pocitac bez ohledu na fakturu se jmenuji GGK.

Další věc je ta, že mám ve zvyku PC často nechávat usínat, a to přeci jenom na Linuxu úplně super nefunguje. Ono by to asi ušetřilo i dost elektřiny případně času. Jediný problém Windows jsou ty jejich automatické aktualizace, modré obrazovky a restarty počítačů, ale to se zas dá přežít.
u dnesnich intelu (asi tak od sandy bridge) tohle imho neni zase tak zasadni. v klidu se hodne moc podtaktuji, disky se povypinaji... a jinak me treba na Ubuntu v Dell630 nedela zadny problem ani uspani ani hibernace a to mam zasifrovany cely disk pres "alternativni instalaci". coz je sice starsi HW, ale poukazuji na fakt ze to nemusi nutne byt problem.

Do laptopu jsem si dal hybridní disk a bylo to taky trošku znát na startu systému. Nicméně přidat ho tam můžu vždy, PyCharm zase není tak nenažranej jako NetBeans :)
to byl priklad. ja proste radsi celer+SSD nez i7+HDD. podle me je to na praci(krome kodovani videa a komprimovani) vyhodnejsi.

Jediný problém Windows jsou ty jejich automatické aktualizace, modré obrazovky a restarty počítačů, ale to se zas dá přežít.
aktualizace lze vypnout/delat manualne uplne stejne jako na linuxu. modrou obrazovku jsem nepoznal za 3 roky s W7 pro 64bit. restarty? proc? tam je to stejne jako na linuxu. windows se od xp dost zmenily.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 25. 07. 2013, 10:16:15 »
fungujici pouzitelna vzdalena plocha pres RDP(tedy dostupna snad z kazdeho desktopu temer jakehokoliv stari) neni vubec marna vec.

Ha, nad tím jsem vůbec neuvažoval, díky za radu :)

a jinak me treba na Ubuntu v Dell630 nedela zadny problem ani uspani ani hibernace

Tak já se jenom ptám, budu používat CentOS, snad to půjde...

aktualizace lze vypnout/delat manualne uplne stejne jako na linuxu. modrou obrazovku jsem nepoznal za 3 roky s W7 pro 64bit. restarty? proc? tam je to stejne jako na linuxu. windows se od xp dost zmenily.

Tak já už jsem ty aktualizace na W7 zkoušel párkrát vypnout a vždy se mi to časem zase nějak zaplo. Modrou obrazovku vidím 4x do roka na W7, čímž neříkám že ten systém je špatnej, padne to třeba kvůli chybě v ovladačích, ale padne... Co se týká restartů, tak ty se dějí po těch aktualizacích.

Ale jak to tak celkově vidím, tak asi zpočátku zkusím ten Linux (přeci jenom 3k za licenci Win8 Pro není málo), a kdyby to nešlo tak koupím Widle.

Jinak musím pochválit úroveň fóra Root.cz, dával jsem podobný dotaz do fóra na Zive.cz a odpovědi byly úplně mimo typu čím dražší počítač přeci tím lepší  ;)

njn

« Odpověď #17 kdy: 25. 07. 2013, 13:39:39 »
nedela zadny problem ani uspani ani hibernace a to mam zasifrovany cely disk

K cemu je dobry sifrovani, kdyz je na tom samym disku kousek vedle zapsany klic v plaintextu? Proti totalnim lamkam?

njn

« Odpověď #18 kdy: 25. 07. 2013, 13:41:45 »
jo zapominam... uspavas do sifrovanyho swapu, ze.

Jenda

« Odpověď #19 kdy: 25. 07. 2013, 13:55:15 »
je rozdil "vyvijet a  furt na neco cekat"
Přijde na to, v čem člověk vyvíjí. Vim běží rychle na čemkoli, Eclipse ne.

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 25. 07. 2013, 14:06:02 »
Zni to jako kdyby sam Kim Jong Il sestoupil z nebes a osobne to podepsal. Asi takovou to ma logiku. Na virtualizace nejhorsi mozna volba (vsak pockej, az uvidis tu zbytecnou rezii) a celou zoufalost podtrhuje klavesnice. Mozna jdem divny, mozna jsem dinosaurus, ale ergonomie a pohodli tvori podstatnou cast pracovniho pocitace. Nenutim Te do Filco Majestouch s CherryMX Brown, ale slusna klavesnice by tam snad byt mohla.

Nechtel bych to ani zadarmo.

« Odpověď #21 kdy: 25. 07. 2013, 18:38:44 »
nedela zadny problem ani uspani ani hibernace a to mam zasifrovany cely disk

K cemu je dobry sifrovani, kdyz je na tom samym disku kousek vedle zapsany klic v plaintextu? Proti totalnim lamkam?
kde je na tom disku zapsany klic v plaintextu? konkretni odkaz prosim, rad se poucim

« Odpověď #22 kdy: 25. 07. 2013, 18:40:42 »
jo zapominam... uspavas do sifrovanyho swapu, ze.
Suspend to RAM pouzivam jen v elektrice => doma v dockine kdyz zavru viko. bez elektriny zaklapnuti vika => hibernace na disk. po probuzeni to chce klic k sifrovani disku.

budu rad kdyz me poucis jak blbe a prustrelne to ma Ubuntu v pripade hibernace alias uspani na disk, tedy stavu kdy se vypne elektrina.

« Odpověď #23 kdy: 25. 07. 2013, 18:43:00 »
a rekneme ze pocitam s tim, ze kdyz me v noci vykradou tak nesifrovany disk bude to posledni co me bude trapit (kvuli nemu tam nepujdou a ten notebook do dvou hodin chcipne nez zacnou resit jaky najdou data. budou to lamky takze se stejne ani neprihlasi)

« Odpověď #24 kdy: 25. 07. 2013, 18:47:58 »
Přijde na to, v čem člověk vyvíjí. Vim běží rychle na čemkoli, Eclipse ne.
ano, priznavam si to, jsem debyl, ale vi ke me domu nesmi, nekamaradim s nim.