fungujici pouzitelna vzdalena plocha pres RDP(tedy dostupna snad z kazdeho desktopu temer jakehokoliv stari) neni vubec marna vec.
Ha, nad tím jsem vůbec neuvažoval, díky za radu

a jinak me treba na Ubuntu v Dell630 nedela zadny problem ani uspani ani hibernace
Tak já se jenom ptám, budu používat CentOS, snad to půjde...
aktualizace lze vypnout/delat manualne uplne stejne jako na linuxu. modrou obrazovku jsem nepoznal za 3 roky s W7 pro 64bit. restarty? proc? tam je to stejne jako na linuxu. windows se od xp dost zmenily.
Tak já už jsem ty aktualizace na W7 zkoušel párkrát vypnout a vždy se mi to časem zase nějak zaplo. Modrou obrazovku vidím 4x do roka na W7, čímž neříkám že ten systém je špatnej, padne to třeba kvůli chybě v ovladačích, ale padne... Co se týká restartů, tak ty se dějí po těch aktualizacích.
Ale jak to tak celkově vidím, tak asi zpočátku zkusím ten Linux (přeci jenom 3k za licenci Win8 Pro není málo), a kdyby to nešlo tak koupím Widle.
Jinak musím pochválit úroveň fóra Root.cz, dával jsem podobný dotaz do fóra na Zive.cz a odpovědi byly úplně mimo typu čím dražší počítač přeci tím lepší