Odporučte AMD procesor

Re:Odporučte AMD procesor
« Odpověď #30 kdy: 26. 07. 2013, 16:58:56 »
Ešte mám otázku, neviete o nejakom adaptéry, cez kt. by sa dala na modernú dosku pripojiť interná FDD? Nejaké FDD - USB, FDD - SATA, FDD - PCI, ...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #31 kdy: 26. 07. 2013, 20:42:18 »
Ešte mám otázku, neviete o nejakom adaptéry, cez kt. by sa dala na modernú dosku pripojiť interná FDD? Nejaké FDD - USB, FDD - SATA, FDD - PCI, ...

Ne, buď USB mechanika, nebo starý počítač, anebo nic! Důvod, Floppy byla oficiálně pohřbena a to jak mechanika, tak médium. O spolehlivosti nemluvě. V moderním počítači to prostě už nemá co dělat. Kdysi Kouwell vyráběl PCI floppy řadiče, ale pochybuji, silně pochybuji, že to bude sehnatelné.

omg

« Odpověď #32 kdy: 26. 07. 2013, 21:19:39 »

Ne, buď USB mechanika, nebo starý počítač, anebo nic! Důvod, Floppy byla oficiálně pohřbena a to jak mechanika, tak médium. O spolehlivosti nemluvě. V moderním počítači to prostě už nemá co dělat. Kdysi Kouwell vyráběl PCI floppy řadiče, ale pochybuji, silně pochybuji, že to bude sehnatelné.
uz to vidim za 5 let to tu bude jak bumerang... mam tu takovy pci radic od kouwellu kvuli me flopine. poradte prosum bridge kartu pci-express na pci

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #33 kdy: 27. 07. 2013, 09:04:03 »

uz to vidim za 5 let to tu bude jak bumerang... mam tu takovy pci radic od kouwellu kvuli me flopine. poradte prosum bridge kartu pci-express na pci

Sotva se objevili první flashky, tak jsem disketovku přestal montovat, ať si lidé zvykají. Dnes už nemontuji ani 12cm nesmysl s dírou, pokud to není vyloženě multimediální mašina, která bude přehrávat i filmy. Ale 12cm nesmysl s dírou je oproti floppyně miliónovej, tam můžeš jezdit metrem jak chceš, ale u floppyny se nedoporučuje vagon, který soupravu brzdí a všichni tu víme proč ... Kdysi to bylo zlaté médium, stejně jako audiokazeta :-D ale už jsme v jiném tisíciletí. ;-)

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 27. 07. 2013, 17:51:06 »
Ne kazda USB Floppy umela bootovat, coz byl problem v dobach WinXP, kdyz clovek potreboval operativne nahodit treba driver radice a nebyla po ruce upravena instalacka. Dneska je to uz prezitek, ale porad si jednu v zaloze nechavam.

Ona pohadka o zle kravlovne Diskete a chybe integrity dat bude za pul roku frcet pri uspavani a tak se o ni dozvi i budouci generace.

TV

« Odpověď #35 kdy: 27. 07. 2013, 20:23:14 »
Kromě jednoúčelové věci jako je FDD USB lze s úspěchem použít 2.5" USB rámeček typu Zalman VE-200, VE-300, VE-400 s funkcí emulace ISO, HDD a FDD (read-write, kapacity 1.44MB případně vyšší), včetně možnosti bootu z nich (pokud BIOS dovolí). Běžně používám k flashování BIOSu desky, RAID řadiče apod. Diskety jsou virtuální a reprezentované image souborem na HDD. Pokud tazatel potřebuje číst a zapisovat fyzické diskety tak to pochopitelně pro něj není použitelné řešení  ;)

jabucko

« Odpověď #36 kdy: 28. 07. 2013, 09:14:04 »
Nevedel som si pomôcť, ale..

Ja používam AMD, ale to len preto, že som mal doma PC s pomerne veľkym vykonnostnym potencialom ( bol tam procesor slaby, nejaky single core athlon @2.4GHz, stačilo dokupiť procesor výkonnejší - Phenom II x4 965 BE @4Ghz ), ale ak kupuješ aj dosku, choď do intelu. Možno sa AMD v buducnosti spamätá a vráti sa mu zašlá sláva, ale ak kupuješ komponenty dnes, jedine Intel.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 28. 07. 2013, 09:54:57 »
cca dva týdny zpět jsem si koupil jako "sekundární machine" (doma byli rvačky o stroje :_))..) toto:
AMD FX 6300 -2660,-Kč
Gigabyte 970A-DS3 970 - 1530,-Kč
RAM 8GB CL9 (1 modul) - 1700,-Kč

ušetřil jsem oproti Intelu tisíce...jsem spokojen, hrajeme hry, virtualizujeme, programujeme, DTP garfika atak dále..jediné s čím tedy zápasím je integrovaná zvukovka na Debianu..ten si s ňou nechce rozumět jak by měl, ale s trpělivostí ho přesvědčím :_)))
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Zaatharen

« Odpověď #38 kdy: 28. 07. 2013, 15:17:09 »
Pokud chceš CPU od AMD, jdi buď do 6core Phenoma II nebo FX-8320/8350.
Mají úžasný poměr cena/výkon, skvělé provozní vlastnosti a přetaktování. Jsou skvělé na kompresní a dekompresní účely, šifrování a práci s videem + masivnější multitasking.
Místo FX-6100 vem raději FX-6350, je to novější revize, která má vyšší výkon na takt.
Nicméně FX-8320 je pořád nejvýhodnější, jelikož jde lépe přetočit.

Doporučuji na to plácnout CoolerMaster Hyper 212+ EVO chladič :)

Jinak FX-8350 mi běží na tomto chladiči a Gigabyte desce XA990-UD3 asi rok na 4,5GHz stabilně :) Bez zvýšení napětí.

Jestli chceš int. GPU jdi do AMD APUček, tam však jsou jen 4 vláknová CPU :)
Ideálně např. A10-6800K.

Vyvaroval bych se nových Intel Ivy Bitch a FailWell/HasBad a spol. jelikož strašně topí, nedá se to taktovat a dost si připlatíš. Poslední pořádná CPU od Intelu jsou Sandy Bridge a SB-E.

capitalism

« Odpověď #39 kdy: 28. 07. 2013, 17:02:00 »
Vyvaroval bych se nových Intel Ivy Bitch a FailWell/HasBad a spol. jelikož strašně topí, nedá se to taktovat a dost si připlatíš.
je otazka, zda by tady mel radit clovek ktery nezvlada ucivo 7. tridy ZS ani na dostatecnou.

Takze vypni kompa, vem ucebnici fyziky a zjisti si jaky je rozdil mezi teplem a teplotou. ivy br/haswell produkuji MENE TEPLA nez predchozi generace. Problem s taktovanim neni v mnozstvi produkovaneho tepla, ale jeho spatnym odvodem.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

iwtu

« Odpověď #40 kdy: 28. 07. 2013, 23:48:39 »
Ahoj. Nejake obdobie dozadu som bol na tom podobne. Intel ma jednoznacne lepsi surovy vykon. Ale aj ceny ma uplne ine. Nemal som vtedy prachy a mojim cielom bolo zahrat si Zaklinac 2. Myslim, ze som to vyriesil v tom case najlepsie, ako som mohol. Lebo ak by som si kupil Intel, nemal by som uz prachy na grafiku, ktora je pre hranie hier najdolezitejsiai. Tak som si kupil AMD FX-4100 k tomu nejaku grafarnu za 3,5 Kc ci 3 Kc, neviem uz. Chcel som NVidiu kvoli historii na Linuxe. Dnes uz mozno linux funguje v pohode z ATI, neviem.. Tiez som si kupil 4 GB ram za nejake smiesne peniaze, dnes mam 12 GB, disk som nechal stary, dnes mam novy a asi pribudne aj SDD i ked neviem, v praci mam SSD a velky rozdiel okrem startu PC nevidim, No ale co chcem povedat. Zaklinac 2 ide uplne v pohode na tom procesore bez problem. Na ake detaily to neviem, ale ze hra moj PC vykon hodnotila ako vysoky. No mne su nejake detaily pri hrach ukradnute, priorita je napad a hratelnost. Jo, a samozrejme, ze som si na FX-4100 hned kupil nejaky schopny chladic, tusim za nejakych 700 Kc, aby to nehucalo. S grafikou nerobim a moja najnarocnejsia operacia na PC je kompilovanie a FullHD film. So ziadnou hrou som nezaznamenal problem. Ciel bol splneny. Zaklinac 2 a vsetko co som chcel, ide mi bez problemov.

Zhrniem to. Keby som si kupil Intel, mal by som silnejsi surovy vykon CPU, co mi nejako extra netreba, nemal by som na grafiku a mal by som horsiu maticnu dosku. Tak mam CPU AMD-FX4100, schopnu grafiku a dobru maticnu dosku. Ak mi na nieco fakt treba vykon, pripojim sa vzdialene na Corei7 ci nejake Xeony a ratam tam. Samozrejme, do notebooku by som bral jedine Intel kvoli spotrebe ale pokial clovek fakt nepotrebuje surovy CPU vykon, tak Intel ako desktop sa mi vidi zbytocne drahe. Ked uz tak, ze mam do niecoho investovat, tak skor do MAC.