Proxy s řízením přístupu

dubak

Proxy s řízením přístupu
« kdy: 18. 07. 2013, 17:38:15 »
Dobrý den,

snažím se již nějakou dobu najít něco jako proxy HTTPS co by bylo viditelné z internetu, lidé  by se k tomu přihlásili a na základě následujícího požadavku by byli přepojeni na nějaký jiný ve  server /port vnitřní síti, kde by běžela jiná webová aplikace a ta by se pak zobrazila.

Znáte nějaký software pro takového to použití ideálně třeba v Pythonu. Vím že můžu vzít např Apache, ale tam se mi to zdá docela nemotorné, hlavně v tom ohledu. že bych chtěl ještě ten proxy server vylepšit např. o hledání spravené instance, kam se má napojit..

děkuji

« Poslední změna: 18. 07. 2013, 21:34:06 od Petr Krčmář »

macpac

Re:Proxy s řízením přístupu
« Odpověď #1 kdy: 19. 07. 2013, 09:45:32 »
reverzni proxy /squid/ asi nesplnuje pozadavky

Rhinox

« Odpověď #2 kdy: 19. 07. 2013, 10:04:06 »
Reverzni proxy obvykle neridi pristup klientu dle l/p. Krom toho, proxy pro https jaksi pozbyva smysl. Videl bych to spis na klasisky web s prihlasovanim, a linky na dalsi obsah dle skupin uzivatelu. Ovsem delat tohle cely v pythonu, i s web-servrem? To bys teprv videl co je "nemotorne", a jeste rad pobezis k apachi...

dubak

« Odpověď #3 kdy: 19. 07. 2013, 15:13:50 »
Zdravím,

no já bych právě chtěl, aby ta proxy se spíše chovala jako vstupní brána do sítě a tedy bez problémů, by mohla obsah šifrovat,
To že by ve vnitřní síti už jel plain text asi nevadí. Já právě mám problém s tím apachem, že si nejsem jistý jak tam vhodně dostat
ty uživatele.

btw pokud by to bylo dle "klasisky web s prihlasovanim, a linky na dalsi obsah dle skupin uzivatelu" ? jak by se zabezpečilo, že
jiný uživatel se nepřipojí na vnitřní server, na který nemá? Jsem si to spíš představoval tak, že uživatel se přihlásí a bude následně
mu předsunut stránka z jiného serveru. Ale popravdě nevím jak na to... případně jestli už něco podobného neexistuje.. Zkoušel jsem hledat dost,
ale vždy to byla pouze MITM proxy bez cílené funkčnosti. Rád se přiučím i jinému triku ;)

dubak

« Odpověď #4 kdy: 19. 07. 2013, 15:15:16 »
sryza ten text, nějak divně se to zalamuje...!?