Fujitsu resilo vymenu SAS radice a backplane asi 10 dni - s NBD zarukou.
Vdaka za info - a to som si uz myslel, ze znackove servery s NBD su z hladiska dostupnosti to najlepsie, co moze clovek zohnat - toto skor vyzera, ze je dolezitejsi dobry housing.
Ja som mal v housingu vlastnu skladacku "na hranie", prakticky poskladanu z desktopovych komponent a az na tu cenu housovania to bolo vyborne. V noci o 1:30 (AM) mi zazvonil mobil, ze nejde server. Zavolal som do serverovne, ci to nenahodia - neslo to, tak skusali ine komponenty. Nasli, ze je vadny zdroj, tak mi ho vymenili a o 1:45 uz server bezal dalej. Za pozicanie som nic naviac neplatil, za podporu tiez nie.
A ked sa vyskytol hodinovy vypadok v najrusnejsich hodinach, tak mi odpustili polovicu platby a za vypadok zodpovedny technik sa mi sam ospravedlnoval.
To som nemal zaplateny ziadny support, garanciu dostupnosti a ani som tam nemal serverovu farmu - bol som tam vedeny ako obycajny clovek s 1 serverom. Na druhu stranu, ohladne technickeho zabezpecenia to nemali nic-moc - preto nazov nebudem verejne spominat, nech im nerobim reklamu - ani negativnu, ani pozitivnu.