Kam dát inzerát na Linux admina?

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Kam dát inzerát na Linux admina?
« Odpověď #15 kdy: 17. 07. 2013, 11:04:00 »
Jo tak to asi nebude problem nekoho najit, kdyz navic ani nemusi skoro nic umet.

Jimm

« Odpověď #16 kdy: 17. 07. 2013, 11:11:49 »
Také mi to tak připadá.  ;)

njn

« Odpověď #17 kdy: 17. 07. 2013, 11:24:32 »
jestli nema nic umet a staci, ze se bude ucit za pochodu, tak doporucuji zkusit jakoukoliv ne-it a ne-humanitni vs fakultu. treba prirodoveda / chemie. kvalita nicmene bude odpovidat cene. schopnost uceni overena jen to neni obcas(zkouskovem a spol) jejich primarni zajem. prinejlepsim najdes nekoho kdo jeste neni na mezioborovem studiu, ale s tou myslenkou si pohrava. pravdepodobnejsi je, ze najdes nekoho kdo si chce dodelat titul a tusi, ze ho obor co studuje neuzivi.

flack

« Odpověď #18 kdy: 17. 07. 2013, 11:27:55 »
Co ja by som za taku ponuku dal.. Ked hladam nejake junior pozicie pre mna aby som dostal prilezitost sa ucit v praxy nikde nic nenachadzam.

Lol Phirae

« Odpověď #19 kdy: 17. 07. 2013, 11:30:54 »
Jo tak to asi nebude problem nekoho najit, kdyz navic ani nemusi skoro nic umet.

No, kdyby do inzerátu napsali "sháním za cc atřicítku někoho, kdo se nebojí správy Linuxu a je ochoten se učit. Zn. Po nocích a přesčasech tě honit nebudem." tak tam maj zástup lidí a někoho odpovídajícího si vyberou. Jenže to ten inzerát nesmí psát HR pablb, co o pozici ví kulový, zato má výborně nacvičenej zmrdí newspeak...  ::)

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 17. 07. 2013, 12:29:32 »
Citace
Jenže to ten inzerát nesmí psát HR pablb, co o pozici ví kulový, zato má výborně nacvičenej zmrdí newspeak...
Krasne receno, uz dlouho jsem se takhle nepobavil   ;D

btw. nic proti inzeratu, ja stejne nevim kterej to je, nicmene to presne sedi na 99% z nich

Wily

« Odpověď #21 kdy: 17. 07. 2013, 12:49:39 »
A kde máš ten inzerát? Co nabízíš? Nějakej odkaz?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 17. 07. 2013, 12:57:57 »
BTW, inzerat na Linux admina mu zkuste dat na zada. Tam si toho snad nevsimne.

portupgrade

« Odpověď #23 kdy: 17. 07. 2013, 14:25:32 »
Pro někoho staršího nebo o hodně zkušenějšího to nemá moc smysl.

Proč to pro někoho staršího nebo zkušenějšího nemá moc smysl?

A co třeba pro SŠ člověka, kterej 12 let dělal end user support, unix adminuje spíš soukromě nebo na nějakejch volnočasovejch a zájmovejch projektech a chce profesně postoupit do vyššího levelu?

aoam

« Odpověď #24 kdy: 17. 07. 2013, 14:51:29 »
Nojó kdyby to nebylo v Praze ale třeba v Ostravě  :-\

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
IBM I
« Odpověď #25 kdy: 17. 07. 2013, 14:59:58 »
Mne v tech inzeratech zaujalo tohle:

http://acjobs.jobs.cz/pd/619555518/?rps=233&section=positions

Najde se JEDEN kdo ma odvahu se tam prihlasit?

Lol Phirae

Re:IBM I
« Odpověď #26 kdy: 17. 07. 2013, 17:18:12 »

Brnooo, Brnooo, buuuuzerantuuu plnoooo!  ;D

hledac

« Odpověď #27 kdy: 17. 07. 2013, 18:07:25 »
Pro někoho staršího nebo o hodně zkušenějšího to nemá moc smysl.

Proč to pro někoho staršího nebo zkušenějšího nemá moc smysl?

A co třeba pro SŠ člověka, kterej 12 let dělal end user support, unix adminuje spíš soukromě nebo na nějakejch volnočasovejch a zájmovejch projektech a chce profesně postoupit do vyššího levelu?

Asi to nebylo napsané úplně obecně. Přijde mi ale, že ve 30 ti už 30 prostě stačit v Praze nebude. Myslel jsem spíše šikovného středoškoláka nebo vysokoškoláka bez praxe. U nás se může všechno naučit, pomoct a časem odejít jinam, když bude chtít v těch 30 víc. Samozřejmě popis některých, že nemusí nic umět, je sice částečně pravdivný, ale ono být schopný přemýšlet a učit se není moc běžná vlastnost.

U toho supportu je problém s tím, proč až po 12 letech chce něco jiného? Obecně s tím dobré zkušenosti nemám, proto spíše někoho mladšího, který chce růst. Když bude ale dobrý důvod, tak proč ne.

Jinak kdyby někdo chtěl, tak mu můžu poslat třeba odkaz na mail, pokud to neporušuje pravidla. Nebo jestli někdo vymyslí lepší možnost. Klidně bych ale využil nějakého webu k tomu určeného. Sám mám také problém, že když hledám, tak podobné pozice nejsou a když se hledá z druhé strany, tak zase nejsou lidi.

Lol Phirae

« Odpověď #28 kdy: 17. 07. 2013, 18:23:02 »
Sám mám také problém, že když hledám, tak podobné pozice nejsou a když se hledá z druhé strany, tak zase nejsou lidi.

A nad tím HR zmdrospeakem diskutovaným o kousek vejš ses zkusil zamyslet?  :)

hledac

« Odpověď #29 kdy: 17. 07. 2013, 18:29:29 »
Ten inzerát jsem připravoval hlavně já, takže rozhodně nikoho nemůže odradit. Jen mě překvapil ten počet zájemců. Raději budu vybírat z většího množství než z menšího. Je to psané jak pro čerstvého středoškoláka/vysokoškoláka, tak i pro někoho s malou praxí a je to z toho poznat.