Zobrazení teploty chipsetu

Bobs

Zobrazení teploty chipsetu
« kdy: 12. 07. 2013, 09:11:40 »
Ahoj všichni,
rád bych měl na obrazovce nějaký applet, který by mě zobrazoval aktuální teplotu chipsetu (Haswell, chipset Q8), příp. i pamětí, jader procesoru, apod.. + by bylo nice to have, kdyby to zobrazovalo i otáčky větráčků. lm-sensors jsou v té popsané sestavě schopné vidět pouze teplotu jader procesoru, jinak nic. Neexistuje pro Linux něco výkonnějšího? Používáte někdo Haswell a pro něj nějaké monitorování hardware? Pokud ano, co konkrétně? Předem díky za info.
« Poslední změna: 12. 07. 2013, 13:27:27 od Petr Krčmář »

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Zobrazení teploty chipsetu
« Odpověď #1 kdy: 12. 07. 2013, 14:46:48 »
Zapomněl jsi na pár důležitých věcí:
Jaký distro používáš?
Jakou verzi?
Jaký máš jádro systému?
Jakou verzi lm_sensors?

Ono totiž půjde nejspíš o to, že to je všechno moc nový (myslim HW), takže buď není podpora v SW, nebo máš starý verze. Na Ubuntu jse kvůli Ivy Bridge musel začátkem roku taky nahazovat nejnovější jádro ručně, aby se to se mnou bavilo... Od tý doby ale mam teploty a měl bych i otáčky (kdyby byly větráky).

Bobs

« Odpověď #2 kdy: 12. 07. 2013, 15:19:52 »
Sorry, netušil jsem, že tento typ softu může být nějak vyjímečně distrosenzitivní.
Tak teda: Kubuntu 13.04 64bit
jádro: 3.8.0-26-generic #38-Ubuntu x86_64
lm_sensors: 3.3.2 - jak tak na to koukám, tahle verze není zrovna nejnovější. Možná potíže budou způsobeny tím. Nainstaluju tam tam 3.3.4 a dám vědět zda nastala nějaká změna.
Jinak, board je Intel DQ87PG.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 12. 07. 2013, 16:06:33 »
Může bejt halvně tím, že třeba starší distribuce můžou mít pouze starší balíky. Máš nový Kubuntu s novym jádrem... Zkus nový lm_sensors a kdyby stále nic, nezbyde pravděpodobně nic jinýho, než buď hodně googlit (a pak možná i přepisovat zdroje jádra/softwaru podle návodů) nebo počkat. Čekání to často vyřeší, i když to prostě nějakou dobu (týdny) trvá.

Já na Ubuntu 12.04 měl taky buď smůlu, nebo udělat něco ručně. Já ručně nainstaoval novější jádro (ale věděl jsem, že to pomůže, nebyl to tedy experiment). Možná je to úplně něčim jinym, ale začal bych právě aktuálností software.

Ještě jsem musel vlastně použít modul k tomu jádru, aby mi to chytlo čip na desce. Tímhle směrem se taky lze vydat. Takže Google a hledat info o tý Tvý desce (v souvislosti s Linuxem nebo lm_sensors). Jde o to, abys zjistil, jakej modul budeš potřebovat. Opět to nemusí být tím, jen nadhazuju možnosti.

Trubicoid2

« Odpověď #4 kdy: 12. 07. 2013, 20:04:44 »
... příp. i pamětí...

Nu a ty mas jaky pameti? ECC s teplotnim senzorem? V tom pripade
Kód: [Vybrat]
modprobe jc42
sensors