Ahoj, jen bych rád polemizoval s někým, kdo by měl podobnou zkušenost. Mám asi rok Raspberry pi model B s 256MB RAM a už se mi stalo asi 4x že se mi nainstalovaný systém (raspbian) nějak rozbil. Buď naprosto, že se musela přeinstalovat karta nebo třeba jen záhadným poškozením filesystemu, kde stačil fsck.
Naposledy včera jsem dal normálně sudo update a upgrade a při upgradování balíčků mi to u dbus napsalo nějakou chybu, že to nemůže vytvořit jistej adresář (nevím přesně kterej) a bum, po restartu mi pi zase nenajelo (ještě jsem nepřipojoval na monitor, takže nevím, jestli to tam něco nehází). Niméně nevím, jestli mám nějaký rozjetý pi nebo jestli je ten raspbian tak nestabilní, ale už mě to docela nebaví. Mimochodem mám už druhou SD kartu, předtím 8GB class 10 verbatim, teď 4GB class 10 Kingston a obě jsou na netu psaný jako vysoce kompatibilní. Zkoušel jsem je projet nějakým badblocksem a všechno bylo ok.
Ještě mě napadá, že mám pi taktovaný zlehka na nějakých 850MHz místo 700, ale nevím, jestli je to tím.