Rychlost trackpointu (PS/2 myši)

Pali

Rychlost trackpointu (PS/2 myši)
« kdy: 08. 07. 2013, 09:19:56 »
Ahojte, snazim sa uz dlhsie zvysit rychlost posunu trackpointu co mam na notebooku. V systeme sa javi ako PS/2 mys a X-ka pouzivaju evdev driver pre nho. Presiel som man evdev a aj man xorg.conf ale na nic funckne som neprisiel. Viete mi poradit ako v X-ku "zrychlim" ten trackpoint (resp. evdev PS/2 mys)? Posivanie kurzoru je pre mna uz dost pomale a potrebujem ho zrychlit.
« Poslední změna: 08. 07. 2013, 22:02:19 od Petr Krčmář »

dlouhe jmeno

Re:Rychlost trackpointu (PS/2 mysi)
« Odpověď #1 kdy: 08. 07. 2013, 14:03:18 »
Zavisi na konkretnim modelu, ale osobne pouzivam
Kód: [Vybrat]
echo 255 > /sys/devices/platform/i8042/serio1/sensitivity
echo 115 > /sys/devices/platform/i8042/serio1/speed
a v X
xset m 13/1 1

Pali

« Odpověď #2 kdy: 08. 07. 2013, 14:33:55 »
Zavisi na konkretnim modelu, ale osobne pouzivam
echo 255 > /sys/devices/platform/i8042/serio1/sensitivity
echo 115 > /sys/devices/platform/i8042/serio1/speed

U mna (kernel 3.10) nemam ziadny sensitivity a ani speed sysfs nody v serio[0-4] :-(
Treba nacitat psmouse driver s nejakymi specialnymi parametrami? Ci nejak inak skompilovat?

a v X
xset m 13/1 1

Toto vyzera ze funguje (super :-)) ale ma to jeden problem: Nastavuje to pre vsetky vstupne zariadenia (touchpad, usb mys, ...) co nie je moc dobre...

dlouhe jmeno

« Odpověď #3 kdy: 12. 07. 2013, 18:24:56 »
U mna (kernel 3.10) nemam ziadny sensitivity a ani speed sysfs nody v serio[0-4] :-(
Hm, zajimave, dva tydny stare jadro (3.9.8 ) a v 3.10 uz takovy rozdil. No to dalsi update budu hodne oddalovat :).
Treba nacitat psmouse driver s nejakymi specialnymi parametrami? Ci nejak inak skompilovat?
Prave ze ne.
ale ma to jeden problem: Nastavuje to pre vsetky vstupne zariadenia (touchpad, usb mys, ...) co nie je moc dobre...
Tak to musis holt pouzit primo xinput, kde si primo volis ID daneho zarizeni:
xinput --set-ptr-feedback 13 3 7 1  # id threshold numerator denominatorcoz je ekvivalent:
xset m numerator/denominator thresholdKdybys zjistil kde jsou sensitivity a speed ve 3.10 (su -; find /sys/devices/platform/i8042 -iname '*speed*'), tak to sem prosim postni - bude se to hodit i budoucim ctenarum.

Pali

« Odpověď #4 kdy: 14. 07. 2013, 21:00:36 »
Hm, zajimave, dva tydny stare jadro (3.9.8 ) a v 3.10 uz takovy rozdil. No to dalsi update budu hodne oddalovat :).
Prave ze ne.
ale ma to jeden problem: Nastavuje to pre vsetky vstupne zariadenia (touchpad, usb mys, ...) co nie je moc dobre...
Tak to musis holt pouzit primo xinput, kde si primo volis ID daneho zarizeni:
xinput --set-ptr-feedback 13 3 7 1  # id threshold numerator denominatorcoz je ekvivalent:
xset m numerator/denominator threshold

Super, to je presne to co som potreboval. Diki moc :-)

Ak som to spravne pochopil, tak ekvivalente volby pre xorg.conf by mali byt:

Option "AccelerationNumerator" "7"
Option "AccelerationDenominator" "1"
Option "AccelerationThreshold" "3"

Kdybys zjistil kde jsou sensitivity a speed ve 3.10 (su -; find /sys/devices/platform/i8042 -iname '*speed*'), tak to sem prosim postni - bude se to hodit i budoucim ctenarum.

find som pouzil ako prve na cele /sys a zial *speed* mam iba pri sietovkach, usbckach a procesoroch :-( Nemoze to byt este zavisle od platformy/zariadenia?

dlouhe jmeno

« Odpověď #5 kdy: 15. 07. 2013, 07:11:03 »
find som pouzil ako prve na cele /sys a zial *speed* mam iba pri sietovkach, usbckach a procesoroch :-( Nemoze to byt este zavisle od platformy/zariadenia?
Jak jsem hned na zacatku uvedl, tak to samozrejme zavisle je. Pohledej na netu presne tvuj HW a napis to pak sem.