Stránka přesměruje na IP adresu

Stránka přesměruje na IP adresu
« kdy: 06. 07. 2013, 10:30:47 »
Mam takyto problem:
zdravotnickeforum.sk
presmeruje vas na:
http://158.255.26.55:40040/forum/

Presmerovanie riesim cez websupport, tam mi povedali ze nevedia dosiahnut, aby po zadani zdravotnickeforum.sk aj po presmerovani ukazalo zdravotnickeforum.sk a nie ip adresu.
Ako to je mozne riesit? Keby som si to chcel  povedzme riesit pomocou vlastneho dns...bolo by to tak mozne ako?
Dakujem
« Poslední změna: 07. 07. 2013, 22:28:30 od Petr Krčmář »

Rieseni je niekolko. jeden velky iframe, do ktoreho by sa nacitavalo to forum. S dalsou moznostou si nie som celkom isty, len to nacrtnem, skusenejsi poradia :) vnutorne presmerovanie cez htaccess a mod_rewrite.

ps

No napriek tomu, že takto položenú otázku som mal veľký problém pochopiť, som sa odhodlal odpovedať:

Predpoklad o tvojej situácii:
- Máš niekde zaplatený web hosting a dns hosting
- Rad by si presmeroval DNS záznam zdravotnickeforum.sk na  158.255.26.55:40040.

No musím ťa sklamať, keďže DNS poskytuje preklad záznamov len na úrovni IP adries a TCP a UDP adresách nič nevie.
Čiže DNS určite nie je riešenie. Čo môžeš urobiť je riešenia na vyšších vrstvách:
1. Rozbehnúť Apache na porte 80 serveru 158.255.26.55 a potom bez problémov presmerovať DNS záznam na túto IP adresu. Pokiaľ potrebuješ aby na tom istom porte fungovalo viac domén, použi NameVirtualHost.
2. Presmerovať DNS záznam na IP adresu nejakého servera kde na porte 80 beží reverzný HTTP proxy server ktorý vie na základe "Host" hlavičky v HTTP/1.1 požiadavke, transparentne posunúť požiadavku na 158.255.26.55:40040. Samozrejme treba rátať z exta réžiou proxy servera. A netuším či niečo také websupport poskytuje.
3. Neviem či je to prakticky možné, ale teoreticky by som si vedel predstaviť iný low level proxy, ktoré na základe Host hlavičky v HTTP dokáže forwardovať TCP spojenie priamo na iný server (niečo ako DNAT ale trosku na vyssej urovni).

Prepacte ze to je tak nezrozumitelne napisane.
Mam hlavny router, na nom mam viacero verejnych, viem si presmerovat konkretne aj cisto len jednu verejnu na ip servera kde bezi dana stranka. Problem je ze na danom serveri, bez v ramci lokalnej siete viacero stranok.
A tak ci tak ked si aktivujem na danom websupporte presmerovanie, vzdy nakoniec ukaze danu ip adresu.
Stale nechapem ako by som najvhodnejsie(pomocou apache, virtual host?, vlastneho dns) dosiahol ze po zadani zdravotnickeforum.sk sa otvori toto forum a budem tam stale a vzdy napisane zdravotnickeforum.sk a nie ip adresa servera....
port tam vobec nemusi byt, moze sa jednat len o ip adresu.

Lol Phirae

Nevim, co je to websupport. Zkus si nastudovat mod_rewrite, nebo si na router dej Apache a nastav reverzni proxy.

Zopper

• 918
    • Zobrazit profil
Možná mi něco uniká... ale proč se nemůže v DNS nastavit, aby zdravotnickeforum.sk mělo IP 158.255.26.55 a tam na portu 80 mít nějaký webserver, který přesměruje na 4040?

A nebo ten mod_rewrite, pokud nějaká bezpečnostní politika neomezuje trasparentní přesměrování jen na same-origin.

Možná mi něco uniká... ale proč se nemůže v DNS nastavit, aby zdravotnickeforum.sk mělo IP 158.255.26.55 a tam na portu 80 mít nějaký webserver, který přesměruje na 4040?

A nebo ten mod_rewrite, pokud nějaká bezpečnostní politika neomezuje trasparentní přesměrování jen na same-origin.
presne takto som nadtym rozmyslal, ci by to bolo mozne, ten port sa da menit v apache.
Takze keby som si nainstaloval a nastavil dns, bolo by to mozne?

2. Ten mod_rewrite vyzera zaujimavo, len je tam toho vela a neviem na ktoru cast sa zameriam. Tu bezpecnostnu politiku pri tomto mod rewrite ako myslite?
Ako vlastne by to fungovalo v tom mode rewrite? pride poziadavka zdravotnickeforum.sk na apache server, kedze tam je to pod ip apache ju zobrazi s danou ip. Ten mod rewrite prepise tu ip spat na zdravotnickeforum.sk? alebo na hocijaky nazov aky mu nastavim? robi to opakovane alebo jednorazovo?

Jim

Já bych spíš definoval jaký systém běží na tom koncovém virtualhostu? Není to nějaký CMS typu WP nebo Joomla?

je to phpbb, ale nie je to jedno?

Jim

Neřekl bych že je to jedno, o URL se vám v tomto případě stará právě tento systém. Neznám zrovna phpbb, ale na 95 procent je to tam nastavitelné.

Jim

Skoro bych řekl že toto vyřeší váš problém? Moc jsem to nezkoumal tak nevím jak to bude s tím portem, ale asi by to mohlo jít. :)

http://www.phpbb-seo.com/en/phpbb-mod-rewrite/ultimate-seo-url-t4608.html

nevyriesil by to ten mod_rewrite? mam aj ine stranky ako len toto forum...cisto v html a css...

Jim

Určitě se to přes něj vyřešit dá, ale z hlavy vám syntax nenapíšu.

PCnity

• 706
    • Zobrazit profil
Teraz asi unika nieco mne.

Je mozne nastavit aby apache bezal na potre 80? Ak ano, preco rovno vo webadmine websupportu nenastavis zaznamy na www.domena.tld na 158.255.26.55? Potom nebude ani /forum/ nutne.

Jim

Počítám že pokud by toto bylo možné, nikdo by podobné obskurní porty nevymýšlel... Chcete to za 80,- na měsíc hodit ke mně na virtualhost...?