EMET 4.0 generuje a odesílá EMET_40_PKI zaznamenané "Windows Error Report" události.
Pokud mohu posoudit, odesílá identifikátory kořenových certifikátů, které byly použity pro kontrolu určitých (možná všech) webů společnosti Microsoft (například SmartScreen - urs.microsoft.com).
Problém je dvojí, repektive trojí.
1. Windows Error Report je odesílán automaticky, nezávisle na nastevení Error Report konzole.
2. Automatické odesílání se děje i tehdy když má EMET 4.0 zakázaný Early Warning. Naštvalo mne to reportování a tak jsem Early Warning zakázal. Stejně report odchází.
3. V Event Logu a myslím i Error reportu je patrná jen adresa microsoft.com Pro zjištění konkrétní služby je třeba přelouskat přiložený log. Problém je, že tyhle logy každý normální člověk průběžně maže a to zůstane v Event Logu je tedy k ničemu. EMET Notifier se těmito hlášeními nezabývá.
Řešíte to nějak? Je vůbec ta jejich kontrola kořenových certifikátů k něčemu? Podle mne nic moc, údržba katastrofa. Už to někdo vypnul?
Zkoušel někdo deployment? Nemohu použít Group Policy, jak je to s tím System Center Configuration Managerem. Nechápu zda jde o placený SW, nebo lze použít (třeba i omezeně) zdarma. Pokud někdo zkoušel, lze Error Repor řídit?
Vítám i jakékoli další vlastní zkušenosti. Pište sem klidně cokoli ohledně EMETu.