Vývoj pro iPhone: potřebuji účet?

3ugeene

Vývoj pro iPhone: potřebuji účet?
« kdy: 18. 06. 2013, 08:33:41 »
Ahoj, zajímalo by mě, jestli tu někdo nekódí aplikace pro iPhone/iPad v Xcode a nemá developer. účet. Jde mi totiž o jedinej dotaz:

kdybych chtěl odzkoušet svojí aplikaci na reálným iPhone, musím mít plně zaplacenej develop. účet (tudíž k němu mít plnej přístup - třeba login a heslo) nebo jen stačí, aby mi nějakej kamarád zaregistroval moje UDID na svým účtu a už můžu provádět deploy aplikací na svým Macu/iP? Jde mi jen o to, že potřebuju odzkoušet pár věcí a nechci moc platit 99USD/rok.

Díky
« Poslední změna: 18. 06. 2013, 13:04:52 od Petr Krčmář »

Makovec

Re:Vývoj v Xcode pro iPhone - potřebuju vlastní developer účet?
« Odpověď #1 kdy: 18. 06. 2013, 08:59:36 »
Nestačí to. To co popisuješ stačí k tomu abys tam tu aplikaci nainstaloval když jí ten tvůj kamarád vybuduje pro ad hoc distribuci, ale ne k tomu abys jí tam sám deployoval z Xcode nebo debugoval. Na vývoj potřebuješ mít přístup k plně placenému devel. účet. Dá se to ošulit přes to že by ti kamarád nasdílel přislušné klíče a certifikáty, ale to není úplně košer. Pro úplnost, také to jde udělat tak že budeš zařazen jako developer do nějakého firemního devel. účtu.

3ugeene

« Odpověď #2 kdy: 18. 06. 2013, 09:09:17 »
Tak nějak jsem si to myslel, jen jsem doufal, no :P   

Ale jinak jsem koukal, že je možný se takhle registrovat na různých webech třeba za 9 USD/rok a oni právě dávají i ty certifikáty. Tak to možná zkusím i když nevím, jak důvěryhodný to je...

třeba tady: http://udidregistrations.com/buy/

vilco

« Odpověď #3 kdy: 18. 06. 2013, 11:39:23 »
Pokial mas na iOS zariadeni jailbreak, mozes instalovat svoje aplikacie aj bez developer uctu

http://oneiros.altervista.org/jailcoder/

Odskusane

3ugeene

« Odpověď #4 kdy: 18. 06. 2013, 11:46:42 »
No, to nemám, ale kvůli tomu to bych to zas na chvíli breaknul... Mrknu, díky

3ugeene

« Odpověď #5 kdy: 18. 06. 2013, 12:56:16 »
nojo, jenže na 6.1.3 není ani tethered jb :/

Makovec

Re:Vývoj pro iPhone: potřebuji účet?
« Odpověď #6 kdy: 18. 06. 2013, 15:24:01 »
A nebo napiš co potřebuješ odzkoušet, a nebo projeď třeba stackoverflow a on ti třeba někdo poví jestli to jde a nebo ne. Navíc pokud něco technicky jde neznamená že to projde do store.

3ugeene

« Odpověď #7 kdy: 18. 06. 2013, 15:47:35 »
o to ani tak nejde, prostě jsem si chtěl zkusit něco napsat, blbnout a kvůli tomu fakt nechci kupovat devel účet

Makovec

« Odpověď #8 kdy: 18. 06. 2013, 17:26:15 »
Chápu... v tom případě opravdu zkus jak daleko se dostaneš se simulátorem - je opravdu dobrý. Na hrátky s telefonem to opravdu bez vlastního účtu je spíš opruz (ty certifikáty mají časově omezenou platnost atd.).

Je tam ještě jedna zajímavá možnost pokud chceš mít jednoduchou aplikaci na telefonu a to je HTML5/JS/CSS Web app v Safari. Na to není účet potřeba a umí to ledacos a, často principielně podobně jako native code.

3ugeene

« Odpověď #9 kdy: 18. 06. 2013, 21:24:21 »
Jasny no, diky za informace a zatim se asi fakt spokojim se simulatorem. Jinak HTML5 app je samozrejme moznost, ale ja to chtel zkusit "nativne". Driv jsem absolutne nechapal zaklady objective c a ted jsem ho po shlednuti par videi zacal chapat, tak jsem si rekl, ze se tomu chvili budu venovat - jen tak ze zvedavosti :P