Kolik byste mi dali?

Lukáš

Re:Kolik byste mi dali?
« Odpověď #45 kdy: 24. 06. 2013, 17:58:27 »
Citace
Webový front-end je právě to, od čeho se snažím utéct. Nebo ne přímo utéct ale zkombinovat ho s něčím dalším. Už je to trochu stereotyp.

Na webový front-end se specializuji už několik let a stereotyp v tom nikde nevidím ;-) Stačí se jenom trochu rozhlédnout a objevíte tolik nových technologií, postupů a trendů, že vám to vystačí na dlouho dopředu(a než se do toho všeho dostanete, tak se objeví plno dalších). Zákazníky(ve vašem případě zaměstnavatele) přitáhnete díky tomu, že nabízíte něco navíc, něco neokoukaného, inovativního, zatímco konkurence pořád hraje tu samou písničku jako před deseti lety(v podobném případě ten stereotyp chápu). Tohle ostatně platí pro všechny obory, u věcí jako front-end je to ale vidět nejvíc. Chce to prostě neustále inovovat. Projeďte si největší portály/fóra/blogy zaměřené na UI/design a na něco jako stereotyp rychle zapomenete :-)

bwbw

« Odpověď #46 kdy: 24. 06. 2013, 23:08:55 »
na temu: http://tech.slashdot.org/story/13/06/22/1448228/google-respins-its-hiring-process-for-world-class-employees?utm_source=rss1.0mainlinkanon&utm_medium=feed
a
http://techcrunch.com/2013/06/22/the-technical-interview-is-dead/
"We found zero relationship. It's a complete random mess." - to je hodně zajímavý vzhledem k tomu, že Google tady byl milionkrát dáván za vzor firmy, která se zajímá o teoretické znalosti zaměstnanců ;)

tak urcite :) chce to otvorit oci a realne sa pozriet na aktualny stav. clanok na TC je realistickejsi - brat ludi, co nieco dokazali a s ktorymi sa vam bude dobre pracovat. je to tak jednoduche. ale prave v tom je ten zadrhel - najst osobnostne a zaroven technicky prijatelneho cloveka je neuveritelne narocna uloha. staci mrknut po par kuskoch tu na fore ;) v IT je koncentracia ludi, o kt. si po stretnuti/pohovore poviem 'omg to je ko.ot!' z pochopitelnych pricin vacsia.

cleb

« Odpověď #47 kdy: 25. 06. 2013, 10:12:56 »
Na vaši otázku neodpovím, ale zato se zeptám: jak dobře jste na tom s PHP a jak rychle byste se ho dokázal rozumně doučit? Zbytek vašeho výčtu schopností je zajímavý.

Dobrý den, s PHP jsem na tom asi tak, jako s Javou - umím jazyk, neumím frameworky. Chvíli jsem se hrál s Nette ale to se vyvíjí tak rychle, že bych ho už asi dneska nepoznal. Ale upřímně, v PHP svoji budoucnost nevidím. Webový front-end je právě to, od čeho se snažím utéct. Nebo ne přímo utéct ale zkombinovat ho s něčím dalším. Už je to trochu stereotyp. Časem bych rád dělal třeba Architekta.
V PHP se dají tvořit mnohem zajímavější věci než webový frontend - například wikipedie, že. Kdybych sháněl někoho na webový frontend, zajdu do prváku na fit a neptám se tady.

Lukáš

« Odpověď #48 kdy: 25. 06. 2013, 10:47:17 »
Citace
zajdu do prváku na fit

Představa frontend = práce pro lidi z prváku je zábavná. Výsledek podobného přístupu je vidět na 90% linuxových GUI.

txt

« Odpověď #49 kdy: 25. 06. 2013, 12:08:25 »
Citace
zajdu do prváku na fit
Představa frontend = práce pro lidi z prváku je zábavná. Výsledek podobného přístupu je vidět na 90% linuxových GUI.
Pokud to rozhraní člověk-stroj někdo navrhne tak bych neviděl problém v tom, aby to nakódil prvák z fitu.

Lukáš

« Odpověď #50 kdy: 25. 06. 2013, 12:46:30 »
Citace
Pokud to rozhraní člověk-stroj někdo navrhne tak bych neviděl problém v tom, aby to nakódil prvák z fitu.

Pokud se bavíme čistě o realizaci a ne o návrhu, tak dejme tomu. Podle zkušeností z předělávek několika projektů ubastlených studenty za pár stovek, u kterých jediné řešení bylo to celé zahodit a začít znova, by ale neměl mít moc velké nároky.

Ivan

« Odpověď #51 kdy: 25. 06. 2013, 14:24:59 »
Pokud se bavíme čistě o realizaci a ne o návrhu, tak dejme tomu. Podle zkušeností z předělávek několika projektů ubastlených studenty za pár stovek, u kterých jediné řešení bylo to celé zahodit a začít znova, by ale neměl mít moc velké nároky.
Pod to se podepíšu. Všechny projekty které se ke mně dostali a programovali je studenti se bez výjimky museli předělat zgruntu znova. Nejčastějším důvodem bylo to, že dílo bylo absolutně nezdokumentované, autor byl k nezastižení a často to bylo amatérsky zbastlené. Od studenta bych si nechal programovat jedině v nějakém týmu kde by nad sebou měl kontrolu.

cleb

« Odpověď #52 kdy: 25. 06. 2013, 14:28:42 »
Citace
zajdu do prváku na fit

Programátor nemá mít s návrhem GUI vůbec nic do činění. výsledkem toho je GUI GIMPu, ne toho kdo to programoval.

Lukáš

« Odpověď #53 kdy: 25. 06. 2013, 14:35:23 »
Citace
Programátor nemá mít s návrhem GUI vůbec nic do činění.

On by to hlavně měl být odborník na UX/UI - jestli je to zároveň i programátor je úplně jedno, i když taková kombinace rozhodně není běžná.

Nekroticka noha

« Odpověď #54 kdy: 04. 01. 2018, 17:18:04 »
dal bych ti 20 ran pesti ty lopato

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 04. 01. 2018, 17:54:20 »
....

Resis si tu nejake mindraky tim, ze vykopavas stare thready?

gll

« Odpověď #56 kdy: 04. 01. 2018, 18:08:53 »
....

Resis si tu nejake mindraky tim, ze vykopavas stare thready?

raději bych na javamana nereagoval, jinak s tím nepřestane.

instalater

« Odpověď #57 kdy: 04. 01. 2018, 18:12:22 »
Ahoj, všiml jsem si, že sem chodí i lidé, kteří rozhodují o přijímání zaměstnanců na vývojářské pozice. Můžu vás poprosit o nacenění mých schopností? Subjektivně se vidím takhle:

Obecně:
  • Asi 3 roky reálných zkušeností (part-time při studiu). Z toho první rok sólo, další 2 roky práce v týmu.
  • Zkušenosti se SCRUMem
  • Slušně chápu OOP
  • Trochu teorie (algoritmy, funkcionální jazyky, návrh databází...)
  • Chápu principy Unit Testů (co, kdy, kde, jak testovat)
  • Analytické myšlení
  • Vím něco o architekturách (IoC, vrstvy, co patří kam)
  • Chápu princip práce se sdílenými kódy (zkušenosti mám ale jen s TFS)
  • Chápu cyklus vývoje softwaru
  • Umím číst (a trochu i kreslit) UML diagramy

Technologie:
  • Velmi slušně: C#, CSS, HTML, JavaScript
  • Slušně: ASP.NET WebForms, LINQ, T-SQL
  • Částečně: PHP, Nette, Python, WCF, XSLT, ASP.NET MVC (MVC jako archikturu chápu dobře), MySQL, PL/SQL
  • Vůbec: Entity Framework, WPF

Jinak čistě jako jazyk umím i Javu ale to je mi na prd, protože neznám ty technologie okolo.

Angličtinu hodnotím na B2. Čtení čehokoliv bez problémů. Napíšu co potřebuju. Neslabší část je mluvení, které není moc plynulé. Neměl jsem moc příležitostí.

Povaha: Přináším konstruktivní nápady, kritický vůči odfláknutým věcem (štve to kolegy), občas dělám chyby z nepozornosti.

Je mi 23 a jak jsem psal, ještě studuju, takže můžu během semestru pracovat jen na part-time a kvůli daním preferuju DPP. Na kolik byste kývli za těchto podmínek (Kč/h)?

Případně, co kdybych už nestudoval a sháněl full-time zaměstnání (hrubá mzda)?

Pište prosím i region, ve kterém byste mi dané peníze nabídli.

Díky.
Skromný odhad je tak 150k plus auto.

programatoreee

« Odpověď #58 kdy: 04. 01. 2018, 18:16:45 »
Povaha: Přináším konstruktivní nápady, kritický vůči odfláknutým věcem (štve to kolegy), občas dělám chyby z nepozornosti.
Tvůj příspěvek by se dal chápat jako inzerát a možná tě někdo na základě něho i osloví. je do nebe volající blbost napsat že štveš kolegy a jsi nepozorný. Co ti to přineslo? Jako já shánět lidi tak tebe bych kvůli tomu nevzal.

dw

« Odpověď #59 kdy: 04. 01. 2018, 19:27:17 »
Na vaši otázku neodpovím, ale zato se zeptám: jak dobře jste na tom s PHP a jak rychle byste se ho dokázal rozumně doučit? Zbytek vašeho výčtu schopností je zajímavý.

PHP je pre opice, to sa dokaze priemerny programator naucit snad do mesiaca.
Tvoj kod v comkolvek musi byt riadny humus. To ci hovoris k veci alebo len same sracky nezalezi od toho ci to povies cesky alebo anglicky. Obdobne je tomu aj pri programovacom jazyku, ak raz pises ako opica tak nezalezi na tom ci v PHP alebo v niecom inom.