Kolik byste mi dali?

Jenda

Re:Kolik byste mi dali?
« Odpověď #30 kdy: 20. 06. 2013, 14:58:57 »
Kolik byste mi dali?
Tři toky natvrdo.

hmmm

« Odpověď #31 kdy: 20. 06. 2013, 15:11:28 »
:D opat jedna chora diskusia o peniazoch a mamone. 25? 35? 65? ja mam viac, ten ma viac, tam davaju viac, tam sa nenarobis, tam musis makat, to je minimum, musis si pytat viac ... chora diskusia.

Randolf

« Odpověď #32 kdy: 20. 06. 2013, 15:27:57 »
To je jednoduche - dle toho, jak moc zrovna Tebe potrebujou. Pokud proste nabiraji lidi "do budoucna", pocitej s 20-30k dle regionu. Pokud potrebuji neco z toho co umis, horni limit zalezi na konkretnim oboru, klidne i 90, pokud prokazes, ze to umis. Prokazes neznamena, ze to mas v CV, ale ze mas za sebou nejaky projekt.

hmmm

« Odpověď #33 kdy: 20. 06. 2013, 15:36:46 »
To je jednoduche - dle toho, jak moc zrovna Tebe potrebujou. Pokud proste nabiraji lidi "do budoucna", pocitej s 20-30k dle regionu. Pokud potrebuji neco z toho co umis, horni limit zalezi na konkretnim oboru, klidne i 90, pokud prokazes, ze to umis. Prokazes neznamena, ze to mas v CV, ale ze mas za sebou nejaky projekt.

a potom bude ma 90k a bude sa pytat na fore xyz ze kolko mu daju niekde inde, lebo ved zarabat "len" 90? kde to ma strop? Nikde :D to je to, nikde.

Ved si vytyc nejaky ciel, stabilnych 50k a uzivaj si zivot, ale jemu sa bude casom 50k malit ...

Jimm

« Odpověď #34 kdy: 20. 06. 2013, 16:25:18 »

a potom bude ma 90k a bude sa pytat na fore xyz ze kolko mu daju niekde inde, lebo ved zarabat "len" 90? kde to ma strop? Nikde :D to je to, nikde.

Ved si vytyc nejaky ciel, stabilnych 50k a uzivaj si zivot, ale jemu sa bude casom 50k malit ...
To je snad lidská přirozenost, chtít víc než máme, ne?  ;) Také chci platově stoupat, stoupám, ale pochybuji že si někdy řeknu že je to už dost. Ovšem neobcházím webové diskuse a neptám se o kolik že si říct, to je o domluvě se zaměstnavatelem a o schopnostech.

cleb

« Odpověď #35 kdy: 21. 06. 2013, 12:58:54 »
Na vaši otázku neodpovím, ale zato se zeptám: jak dobře jste na tom s PHP a jak rychle byste se ho dokázal rozumně doučit? Zbytek vašeho výčtu schopností je zajímavý.

xx

« Odpověď #36 kdy: 21. 06. 2013, 18:01:07 »
Na vaši otázku neodpovím, ale zato se zeptám: jak dobře jste na tom s PHP a jak rychle byste se ho dokázal rozumně doučit? Zbytek vašeho výčtu schopností je zajímavý.

PHP je pre opice, to sa dokaze priemerny programator naucit snad do mesiaca.

Taypan.

« Odpověď #37 kdy: 21. 06. 2013, 21:17:15 »

Jazyk určitě, ale celý ten ekosystém s frameworky je běh na dlouhou trať.

Quetoner

« Odpověď #38 kdy: 21. 06. 2013, 23:44:22 »

Dobrý den, s PHP jsem na tom asi tak, jako s Javou - umím jazyk, neumím frameworky. Chvíli jsem se hrál s Nette ale to se vyvíjí tak rychle, že bych ho už asi dneska nepoznal. Ale upřímně, v PHP svoji budoucnost nevidím. Webový front-end je právě to, od čeho se snažím utéct. Nebo ne přímo utéct ale zkombinovat ho s něčím dalším. Už je to trochu stereotyp. Časem bych rád dělal třeba Architekta.

« Odpověď #39 kdy: 22. 06. 2013, 20:52:28 »
Kdybych potreboval presne tebe tak bych ti 40 na svarc (na fakturu) byl schopny nabidnout, ale to bys musel FUNGOVAT, tzn samostatne pracovat a neresit banality. Na HPP tak 22, protoze zbytek jsou dane pro Kalouska. Region Sumperk.

Doufám, že neděláš u vás ve firmě účetního, protože 40 na živnosťák tě stojí stejně jako 30 hrubého ma zaměstnance, rozhodně ne jako 22.

Obecně mě tyhle vaše silácké diskuse o tom, jak zaměstnanci nezaplatíte nic, docela fascinují. Ale někdo si tu prostě rád honí ego. Spíš to ale ukazuje, že ty vaše firmy jsou na tom tak bídně, že nezvládnete ani důstojně zaplatit zaměstnance. Proč by se nemohl zeptat na to, jak vyjednávat o platu? U nás nefunguje nic jako Glassdoor, tak je to myslím přínosná diskuse pro všechny potencionální zaměstnance.

xx

« Odpověď #40 kdy: 22. 06. 2013, 21:03:53 »

Jazyk určitě, ale celý ten ekosystém s frameworky je běh na dlouhou trať.

To je tiez individualne. Moj nazor je taky ze dobry programator by mal byt schopny naucit sa akukolvek platformu pomerne rychlo. Ja som sa Nette, CodeIgniter a ZF naucil priamo na projektoch. Na Nette som zobral projekt, prvy tyzden som sa trochu trapil a potom slo samo od seba. Pokial je clovek ochotny vzdelavaniu venovat aj trosku volneho casu, tak to ma naucene hned. Samozrejme sa nesmie pokusat naucit vsetko naraz.

tommm

« Odpověď #41 kdy: 24. 06. 2013, 10:05:25 »
Tato debata je opet pomerne zabavna a doufam, ze se jeste nejakym zpusovem rozvine. To sou zase nabidky - dame ti 26 bruto jako jo, ale musis teda fungovat - instalovat servery, delat backupy, programovat, delat dba, 1st level support, menit barel s vodou ve vodomatu, radit ucetni a asistentce jak na tu tabulku v excelu atp. ... HAHA :D

Rada tazateli (uz zde padlo ...) - neni nutne umet vsechny dnesni cool veci - vyber si nejaky smer, zuzi si zamereni a specializuj se a bud v tom dobrej ... nebo na to prejdi az ziskaz rozhled, ale ver tomu, ze pokud pujdes do vetsi firmy, tak ho ziskas i s uzkou specializaci, protoze budes stejne resit veci nad ramec.

tommm

« Odpověď #42 kdy: 24. 06. 2013, 10:16:14 »

Angličtinu hodnotím na B2. Čtení čehokoliv bez problémů. Napíšu co potřebuju. Neslabší část je mluvení, které není moc plynulé. Neměl jsem moc příležitostí.

Jeste poznamecka tazateli. Pokud nekde popisujes svou uroven ANJ, tak staci uvadet do CV, ze mas uroven napriklad B1 az B2. Tyto pojmy jasne vymezuji jakou mas zkusenost a co dokazes. Pokud uvedes B2 tak neni nutne k tomu dopisovat, ze si vsechno dokazes precist a napsat co potrebujes, protoze tyhle dovednosti patri uz do nizsich kategorii ANJ.
Pokud navic uvedes, ze mluveni neni moc plynule, tak si zase mozna vyvracis tvrzeni, ze ses B2 uroven. Zalezi tedy co znamena pojem B2 ...

Az se pujdes uchazet o praci, tak bych poradil par zakladnich veci, na ktere se casto zapomina a jsou nejdulezitejsi.
Bud sebevedomi (nejdes tam za trest, ale ukazat se...nikdo nechce ukunkaneho kunku :)).
Po zaslani CV zuzili vyber, pozvali te, takze maji zajem o tobe neco vedet - dalsi duvud byt v pohode.
Bud uprimny - zeptaj se te na ANJ, tak rekni napriklad - drive ANJ dost a ted bohuzel neni prilezitost takze posledni rok moc nemluvim, ale znalost tam je, je to o rozmluveni.
A posledni a nejdulezitejsi - zamestnavatele se snazi tvarit tak, ze takovejch jak ty je venku dalsich 15441316 a takze ti daji nizkou mzdu. Rekni si nejakou realnou castku a te se drz! Nedaj 3 zamestnavatele? Da ti to ctvrtej.

Tve znalosti bych hodnotil takto: uvazujeme Prahu, vetsi firma, jdes na pozici programatora junior = 35 - 40k rozpeti. Pokud te vyberou, nabidnout ti  pravdepodobne u spodni hranice tveho rozpeti, ale muzou pridat dalsi benefity (stravenky take sou nejake penize navic, mobilni tarif na soukro uzizi sou take prachy, prispevek na penzijni a zdravotni jsou take prachy (ne okamzite, ale sou!)).

HODNE ZDARU! ;)

bwbw

« Odpověď #43 kdy: 24. 06. 2013, 13:10:03 »

« Odpověď #44 kdy: 24. 06. 2013, 13:29:59 »
na temu: http://tech.slashdot.org/story/13/06/22/1448228/google-respins-its-hiring-process-for-world-class-employees?utm_source=rss1.0mainlinkanon&utm_medium=feed
a
http://techcrunch.com/2013/06/22/the-technical-interview-is-dead/
"We found zero relationship. It's a complete random mess." - to je hodně zajímavý vzhledem k tomu, že Google tady byl milionkrát dáván za vzor firmy, která se zajímá o teoretické znalosti zaměstnanců ;)