Procesor do serveru s grafikou?

Jimmy

Re:Procesor do serveru s grafikou?
« Odpověď #30 kdy: 20. 06. 2013, 20:32:53 »
Procesor má TDP 69W, disky počítejme 40 W, deska, paměti počítejme 30-40 W maximálně. Tedy při startu systému nebo během maximálního zatížení bude systém potřebovat cca 150 W, v praxi protože po většinu času bude vytížení limitně blízké nule tak řekněme polovinu, tedy cca 70-80W a to ještě polovinu ze spotřeby budou tvořit disky. Tedy při vypínání disků to bude většinu času brát 40-80W. Udávaná účinnost zdroje se většinou udává při zatížení 20% a více. Pročpak tomu tak asi bude ? Protože při zatížení zdroje pod dvacet procent účinnost padá výrazně dolů. A např. 80W ze 600W z prvního zdroje je dech beroucích 13%. Tedy pro tuto sestavu a popsané použití bude koupě výkoného zdroje vyhazování peněz a to hned dvakrát. Jednak cenou vlastního zdroje a pak větší reálnou spotřebou při provozování na zlomku nominálního výkonu.

Tomik

« Odpověď #31 kdy: 20. 06. 2013, 21:39:44 »
Ha, na toto téma jsem zapomněl a spolu s otázkou na zdroj rád odpovím. Jimmy má totiž pravdu, se zdrojem to nepřehánět. Já tam mám Radeon HD 7970 (TDP ~200W), 5 disků a 520W Seasonic, který se ani v těchto vedrech nezapotí. Pokud tedy neplánujete vystavět nějakou podivnost a současně nechcete pořádnou grafiku, tak bych se bez ostychu podepsal i pod 300W zdroj.

Tom Liberec

« Odpověď #32 kdy: 20. 07. 2013, 11:09:30 »
Nakonec to vyhrál Seasonic 430 W / bronze. 
Tomík však píše o určitém problémku se sháněním, či výběrem správných ECC pamětí.

http://www.mironet.cz/pametove-moduly/pameti-do-serveru-ecc-reg+c14436/   

http://www.lan-shop.cz/pameti/korekce-chyb/ecc

V návodu k desce píší toto:  DDR3 DIMM_A1 (64bit, 240-pin module). Sloty jsou duální.

Například si nevím rady s časováním pamětí. Paměťové moduly, které bych si vybral mají časování CL9.
Je to správně ?

Další problémek, který mám je zda je nutné chladit paměti. Ano či ne?
Místnost se v letních měsících trochu přehřívá je zde i 28 st.C.
Na desce jsou jestli jsem se dobře díval 4 připojení větráčků case.

Konfigurace v nastavení desky je až DDR3-1600MHz.

Tomík má postaveno něco podobného, jen to zřejmě využívá i směrem ke grafické práci. Pokud zrovna nejí někde u rybníka či moře informace od něj mě určitě potěší.

ksfj

« Odpověď #33 kdy: 20. 07. 2013, 20:07:42 »
Pridam se s troskou do mlyna.

Mam jako "desktop/server - takove to domaci serverovani" - desku gigabyte s h77, cpu je i3 a ram je normalni 4x8gb = 32gb.
Disky jsou 4x WD Black + 1x Velociraptor. Dnes vim ze pamet by mela byt ECC (ram jsem reklamoval nespocetnekrat).

Pro moje reseni není vykon nutnost takze i3 je na 90procent casu powermanagementem potlacen na 1.5GHz. Cela sestava ma zdroj Fortron 350W. UPSka (smart 700) která napaji jak server tak switche a router hlasi odber kolem 90W.

Zaznamenal jsem ze pises něco po "potrebe" pameti a v budoucnu Win. Jen upozornim ze cokoliv mensi nez Standard (i ta ma max 32gb) verze ma omezeni na ma ram cca 8gb - tj over si at se nedostanes do licencnich problému. Home server ma max 8gb. Foundation také.

Tom Liberec

« Odpověď #34 kdy: 20. 07. 2013, 22:50:53 »
Win.Home server vzhledem k tomu, že komponenty kupuji na živnostenský list nepřipadají v úvahu již vůbec.

Tomík

« Odpověď #35 kdy: 21. 07. 2013, 02:05:22 »
Ty paměti nesmí být registrované (unbuffered = not registered) a většina ECC pamětí v nabídce pro servery registrovaná je. Některé paměti uvádějí ve svém model number na konci U nebo R (unbuffered nebo registered). Člověk si musí hlavně dát pozor při výběru anebo vymínit v obcohdě možnost výměny.

Já koupil tyto, ale určitě půjde nalézt i jinde a jiné: http://shop.softcom.cz/eshop/kingston-8gb-1600mhz-ddr3-ecc-cl11-dimm-w-ts_d124290.html

Alza má občas nějaké v nabídce, CZC mi je sehnat nedovedlo.

Tomík

« Odpověď #36 kdy: 21. 07. 2013, 02:13:49 »
Omluva za double post.

Časování samozřejmě co nejmenší, ale ECC (stejně jako i ECC registered) bývají pomalejší než nějaké herní paměti (viděl jsem i CL7, u ECC asi nejméně CL9). Je to ale už malichernost, sám mám CL11 čistě proto, že byly skladem a také žiji. Spíš bych radil ty paměti pak nemíchat a mít raději 4 moduly pomalejší stejné než každý jiný.

Chlazení pamětí jsem nikdy řešit nemusel ani si nevybavím, zda jsem paměti reklamoval častěji v zimě či létě. Když RAM koupím s (pasivními) chladiči, nechávám je tam, když ne, spoléhám se, že výrobce ví, co dělá.

« Odpověď #37 kdy: 21. 07. 2013, 10:04:49 »
Procesor má TDP 69W, disky počítejme 40 W, deska, paměti počítejme 30-40 W maximálně.
??? co to je? to je jako kdyz pocita Kalousek!
- TDP nerika nic o spotrebe procaku a uz vubec ne pri startu...
- kolik a jakych disku tam planujes?
- ??? kolik pameti tam proboha chces? ta spotreba je vyrazne pod 1W / 1GB
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #38 kdy: 21. 07. 2013, 10:12:33 »
jo a NAXN neni Enermax, jen ma takovou nalepku - NEBRAT.
Volil bych seasonic G serii.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tom Liberec

« Odpověď #39 kdy: 21. 07. 2013, 13:48:51 »
Všem díky.