Procesor do serveru s grafikou?

Kolemjdoucí

Re:Procesor do serveru. S grafikou nebo bez ?
« Odpověď #15 kdy: 14. 06. 2013, 14:03:09 »
U SLA nepřipadají USB sr*če vůbec do úvahy.
Na takovéto domácí serverování je ovšem USB 3.0 vhodné velice.

Jimm

Re:Procesor do serveru. S grafikou nebo bez ?
« Odpověď #16 kdy: 14. 06. 2013, 14:06:49 »
Ano, ovšem nevím kdo u záloh hraje na čas, osobně je mi jedno jestli záloha probíhá hodinu nebo dvě..
Treba skusit bootovat z Ignite back-upu cez usb3 alebo cez usb2 (niezeby som to videl niekde) ale rozdiel v rychlosti moze byt rozdiel medzi pokutou za nedodrzanie SLA :)
Nějak se v tom ztrácím, už nevím ani o co šlo, ale prostě a jasně nezálohuji přes USB a nikde co jsem dělal jsme to tak nedělali. A basta fidli. :)

Tom Liberec

Re:Procesor do serveru s grafikou?
« Odpověď #17 kdy: 14. 06. 2013, 17:51:45 »
To bude stát doma. Jde o přístup z venku a doma ze "stanic". Počet lidí kteří k tomu budou přistupovat bude velmi omezený. Určitě nějaká i5 by to zvládla taky. Je to i předstupeň, pokus, před tím než koupím hotový server s Woknama.

Některé věci pro  vás budou nepochopitelné ale já končím u dvou schodů nahoru. Ohledně ceny virtuálního serveru, je v mém prvním tématu letošní výpočet ceny. Navíc v současnosti nemám ani tu i5, takže to bylo o tom stavět server, něco jako sever, desktop .......

Navíc serverová Wokna existují pouze v licenci OEM a to i Win. Home Server. Takže to bude chtít do toho co stavím hodně RAMky.
I vzhledem k tomu co budu řešit za technologii by se to mělo serveru alespoň vzdáleně přiblížit.

Je taky možné, že desktop bude další ve stavbě na řadě. Případně mohu i přehodit základní desky.

Tomik

« Odpověď #18 kdy: 14. 06. 2013, 19:43:12 »
P8C WS s E3-1245V2 jsem sám koupil jako takového hybrida desktopu a serveru a určitě není čeho litovat. V této kombinaci bych pak šel do integrované grafiky, protože když to bude spíš server, proč živit další železo, které se může rozbít? Stejně tam všechny ty obvody už jsou.

Tom Liberec

« Odpověď #19 kdy: 14. 06. 2013, 20:59:30 »
Momentálne ani nemám kde to jinde mít než doma. V podstatě investuji do budoucnosti. Nebot lidi okolo mne nevěři na úložiště typu cloud kdesi. Pokud uz tedy pak v našem vlastnim železe.  Pokud chci alespoň držet krok musím myslet na budoucnost.
Navíc se mi to od roku 1991 vždycky vyplatilo. I když to občas v krátkodobém horizontu vypadalo na finanční sebevraždu.
Ta deska mi navic byla na tomto portálu doporučena.

Četli jste ten odkaz na srovnání s virtuálního a fyzických serverů?

dunno

« Odpověď #20 kdy: 15. 06. 2013, 00:55:06 »
FYI serverové windows jsou samozřejmě i jako FPP, ale cena je o něco jinde než OEM. Zajímalo by mě jak souvisí velikost RAM a to, že je to OEM verze?... S prohazováním desky po zakoupení OEM licence bych byl trochu opatrný..ono to totiž nejde. A cpát serverový procesor na desktopovou desku bez IPMI/KVM? Uff

Tom Liberec

« Odpověď #21 kdy: 15. 06. 2013, 08:01:56 »
Na tomto počítači jenz podle mnohých neni kvůli použité základní desce serverem nebudou žádna Windows. Licenční politika MS neumožňuje ani rozložit nákup komponent do delšího časového obdobi. S velikostí RAM to ma tedy tu souvislost, že bude potřeba na virtualizaci. A díky za poslední větu o IPMI / KVM. Právě takové mne posouvají   občasnými malými priskoky vpřed.

Tom Liberec

« Odpověď #22 kdy: 15. 06. 2013, 09:47:00 »
Dotaz na Tomika, s jakým procesorem tu desku provozujete ?

Tom Liberec

« Odpověď #23 kdy: 15. 06. 2013, 11:22:05 »
Když už jsem si ten zázrak vybral ( myslím tu desku ) tak to musím trochu bránit. Takže třeba takhle :

http://extrahardware.cnews.cz/asus-p8c-ws-kdyz-chcete-k-ivy-bridge-ecc-pamet

Tomik

« Odpověď #24 kdy: 15. 06. 2013, 16:55:30 »
Jak jsem zmínil, je to Xeon E3-1245V2. U vyšších modelů mi už přišla cena nepřiměřená k růstu výkonu a na opačnou stranu ušetřit tři stovky za model bez integrované grafiky mi přišlo zbytečné, protože i kdybych ji nevyužil, může se někdy hodit k diagnostice.

Další legrace s tímto počítačem ještě byla ve shánění ECC unbuffered pamětí, protože nejsou moc "populární", ale když už člověk kupuje tuhle desku a Xeon, byl by hřích nedat tam ECC.

Tom Liberec

« Odpověď #25 kdy: 15. 06. 2013, 21:46:44 »
Takže tam máte nějakou grafiku ve slotu,  případne ne jednu?
Za kolik a jake jste nakonec tedy sehnal paměti?
V odkazu níže zmiňuji nedostatečnost přesněji chybějící určitý grafický výstup.
Pokud to není tajné k cemu tu sestavu využíváte ?

IPMI /KVM zřejme, dost možná nikdy v živote nevyužiji, pokud ano, bude muset komponenty a spíše cely stroj zaplatit nekdo jiny. Nehrozí mi odvirování z letiště apod.

dunno

« Odpověď #26 kdy: 15. 06. 2013, 23:59:50 »
Teď se dívám na cenu té desky, která Vás oslovila a mně osobně se líbí MBD-X9SCM-F-O http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813182253 S cenou je to +-100kč stejné, nebude to hybrid a dostanete i  KVM, které možná oceníte v tom, že to jednou někam položíte a pokud se to fyzicky nezničí, tak k tomu nebudete muset už jít a vše půjde dělat vzdáleně. Jo a nemusíte řešit grafiku :) Ta je na desce integrována.

« Odpověď #27 kdy: 20. 06. 2013, 15:39:55 »
Takže deska je doma. Teď porovnávám jaký potřebuji zdroj a jak výkonný. Vzhledem k tomu, že předpokládám 4 pevné disky počítám s vyšším příkonem. Vychází mi tedy něco takového :

http://www.lan-shop.cz/fortron-9pa6005801-fsp600-50arn-156187

případně méně náročnou verzi

http://www.lan-shop.cz/fortron-ax400-60apn-76668

nebo naopak

http://www.lan-shop.cz/fortron-9pa7004901-fsp700-50arn-156188

u tohoto se mi líbí inteligentní řízení otáček  : http://www.lan-shop.cz/enermax-enp350agt-naxn-119955

Předpokládám, že vztah mezi maximálním příkonem ( ? výkonem zdroje ? )  a jeho spotřebou elektřiny není přímo úměrný. Ovšem to by u každého zdroje neuváděli účinnost.

Uvažuji nad potřebou takto silného zdroje vůbec správně?
Je Fortron značka kterou by jste mi mohli doporučit?
Případně nějakou jinou?
Na co si obecně mám dát pozor při výběru, objednání zdroje?
Jaká další kritéria bych měl vzít do úvahy?

Předem díky.
Děkuji též tomu z vás kdo mi poradil, pro velmi těžce pohybově postiženou kamarádku, řešení vyvinuté na ČVUT na ovládání počítače  jinak než klávesnicí a myší, mrkáním oka. Kamarádka už se  o to dál zajímá. Pokud by potřebovala něco sepsat či obvolat samozřejmě jí pomůžu.

Jimmy

« Odpověď #28 kdy: 20. 06. 2013, 18:39:38 »
Dnešní disky za provozu berou výrazně pod 10W, tedy 4x 10 W bude 40W , reálně spíše 25-30 W. Při rozběhu se vezmou o něco více, ale kupovat kvůli tomu zdroj 600W a více je nesmysl. Hledal bych spíše nějaký slabší zdroj s dobou účinností.

Tom Liberec

« Odpověď #29 kdy: 20. 06. 2013, 19:01:42 »
Výše uvedené zdroje Fortron tedy podle vašich zkušeností nejsou dostatečně účinné?