PC modding

PC modding
« kdy: 13. 06. 2013, 19:11:38 »
V dnesni dobe, kdy clovek skoci do obchodu nakoupi plny kosik a doma si to sesroubuje, me tak napadlo trochu oprasit stare skolni hobby :) Tak jsem si obstaral stary BigTower v skocil do zelezarstvi nakoupil nake naradi, trochu materialu a pustil jsem se do akce.

Schvalne kdo se tu najde z nadsencu co si po vecerech ladili case odhlucnovali na koleni staveli vetrne tunylky pro optimalni proudeni vzduchu a vsemozne si zkraslovali sveho mazlika  ;D

Zde je par fotek ze zacatku projektu postupem casu budu aktualizovat :)

http://dymas-cz.rajce.idnes.cz/PC_Modding_-_Silent_Tower/
« Poslední změna: 14. 06. 2013, 16:42:14 od Petr Krčmář »
Nobody is perfect, but i'll try my best!

Re:PC Modding
« Odpověď #1 kdy: 13. 06. 2013, 19:30:18 »
Off topic - Mě zaujalo, že nakupuješ jogurt po deseti kilech  :D

kdosi4

• 136
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13. 06. 2013, 19:31:09 »

Taky jsem si řikal  ;D

« Odpověď #3 kdy: 13. 06. 2013, 19:32:17 »

To mam na praci prasek :D

« Odpověď #4 kdy: 13. 06. 2013, 19:42:51 »
Panove ale jogurt stranou :D pochlubte se kdo co zkousel upravit nebo ma doma ? Ale tu poctivou rucni praci zadne hotovky z obchodu  8)

vbl

« Odpověď #6 kdy: 14. 06. 2013, 07:17:44 »

To mam na praci prasek :D
Teda, matlat jogurt na praci prasek...  ;)

Ale ted vazne, jakym "bitem" jsi vyriznul ten otvor v plechu? Delicim kotouckem, nebo nejakou frezou?

« Odpověď #7 kdy: 14. 06. 2013, 08:03:46 »
Citace
Ale ted vazne, jakym "bitem" jsi vyriznul ten otvor v plechu? Delicim kotouckem, nebo nejakou frezou?

Mam doma primou brusku, na tu se da poridi sada ruznych nastavcu, mezi nimi je i sada reznych kotoucu cca 5cm prumer, na to okno sem vypalil 2 kotoucky. Pak zbytet pilnikem zacistit. Bruska+sada nastavcu je nekde nafotce taky ;)

« Odpověď #8 kdy: 14. 06. 2013, 08:22:16 »
Kedysi, ked som mal dost casu, tak som si zacal kutit zo stareho videa dvd prehravac. Upozornujem, ze to bolo tak 10-rokov dozadu, ked zacala era P4, a dvd/divX prehravace boli sakra draha zalezitost. Namiesto otvoru pre kazetu isla dvd mechanika, ako zaklad bolo pouzite vnutro z tzv. book pc, mala doska s P3 procakom, boot z mini cd, kde bol geexbox http://www.geexbox.org/screenshots. k tomu pripojena dosticka z klavesnice pre ovladanie geexboxu, jednotlive klavesy boli prepojene s povodnymi na videu. Ale kym som to stihol dokoncit, asi take 2-3 roky :) tak to uz nemalo vyznam a casom to islo do zberneho dvora.

Re:PC modding
« Odpověď #9 kdy: 15. 06. 2013, 21:12:07 »
Jo neco takoveho jsem si chtel kdysi taky postavit ale nejak ktomu nebyl potrebny HW :) Nez sem neco zplasil USB/DVD prehravace stali min jak ten HW :D

« Odpověď #10 kdy: 17. 06. 2013, 22:21:47 »
Tak jsem doplnil dalsi foto  :) Zacina to dostavat celkem peknej ucelenej tvar :)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #11 kdy: 19. 06. 2013, 14:50:39 »
Bez obrázku, ale s popisem - k Celeronu 1,7GHz jsem nechal kuchnout díru do bočnice a dělal větrnej tunel. Kuchla se nějakým spešp vrtákem o průměru asi 5-6 cm (cca velikost větráku na CPU) a mělo to krásně jemnej okraj, prostě fakt něčim krásně vykroužený.

Jako tunel posloužila 0,5l plechovka od piva (dokonale padla přímo na větrák na CPU, vůle okolo byla méně než 0,5mm a abych neměl zbytečný "ztráty" na vstupu (kde logicky nebyl naražená až na bočnici), odstřihnul jsem si z plastový nádobky na smetanu do kafe dno s límcem (kde byl svařenej válec se dnem) a to krásně padlo do už uzavřený bočnice zvenku a perfektně to drželo jak v bočnici, tak kolem tý plechovky uvnitř. Absolutně čerstvej vzduch pro CPU zaručenej ;-) Teploty řádově o 10 stupňů nižší. Údržba řádově 2x tak častější, nedal jsem tam filtr ;D

« Odpověď #12 kdy: 20. 06. 2013, 11:32:08 »
  :D Tak k tomudle bych chtel videt foto :D Skoda ze zadne neni to je pomalu na nakou kutilskou cenu  8)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #13 kdy: 20. 06. 2013, 13:38:12 »
Bohužel, foto jsem nikdy nedělal a sestava už nefunguje. Ale case zůstal, jen díra povýšila na 12cm větrák, kterej jen tak fouká na pasiv CPU (socket 775, celeron, jen pasivní chlazení s touhle 12cm v bočnici).

Bylo to moc pěkný, plechovka seděla krásně na CPU, nádobka od smetany zase krásně na plechovce a krásně i na bočnici. Při pohledu dovnitř byl krásně vidět ten plech, jak se blejskal :-) A bylo to bez světýlek! Ty jsem nikdy neměl rád...

« Odpověď #14 kdy: 20. 06. 2013, 14:39:54 »
Neco takoveho sem delal z petlahve pro CPU take funkcnost zarucena :D