Starý server a velký pevný disk

Tom Liberec

Starý server a velký pevný disk
« kdy: 12. 06. 2013, 10:50:38 »
Fujitsu Siemens Server
Model:   BX620
Ver.:   S2,   Blade, 1U, 6 kg netto
Procesor:   2x Intel Xeon 3.4 GHz (2 MB Cache, 800 MHz FSB)
4 GB RAM
Pevné disky : 2x 36 GB Ultra320 SCSI Hot Swap 3.5" , 15.000 rpm
Raid Controller:   on Board

Nejlépe SATA nikoliv SCSI ?

Mají i jiné kousky u tohoto mě oslovila hmotnost a software.

Díky.
« Poslední změna: 12. 06. 2013, 13:46:36 od Petr Krčmář »

Jimm

Jirka1

Re:Lze k takovému starému serveru připojit velký pevný disk ?
« Odpověď #2 kdy: 12. 06. 2013, 11:23:14 »
SAS by mělo umět SATA, opačně to nefunguje.

Jimm

« Odpověď #3 kdy: 12. 06. 2013, 12:22:33 »
A jo, že je to zpětně kompatibilní jsem netušil. Takže to půjde. Tedy pokud jsem pochopil dotaz správně,

Radek

« Odpověď #4 kdy: 12. 06. 2013, 12:54:41 »
No v tom linku je S3, ten server ale je S2, navic je to jen blade ktery se musi strcit do nejake chassis aby to vubec jelo. Sam o sobe nepojede a ani tam nepujde dat nejaky jiny (SAS,SATA) disk.

Jimm

« Odpověď #5 kdy: 12. 06. 2013, 13:07:14 »
Citace
No v tom linku je S3, ten server ale je S2
Nevšiml jsem si, ale dost pravděpodobně to bude stejné.

Citace
navic je to jen blade ktery se musi strcit do nejake chassis aby to vubec jelo
Že je to Blade tazatel asi ví, o tom zde řeč nebyla.

Citace
Sam o sobe nepojede a ani tam nepujde dat nejaky jiny (SAS,SATA) disk.
Proč by v Bladu nešel vyměnit disk?

Jimm

« Odpověď #6 kdy: 12. 06. 2013, 13:10:51 »
Tak stejné to není, s2 má jen scsi.

Radek

« Odpověď #7 kdy: 12. 06. 2013, 13:12:20 »
Tak stejné to není, s2 má jen scsi.

Presne, navic je to stary xeon zalozeny na P4 architekture, takze to nebude zadna slava ani se spotrebou :)

http://www.fujitsu.com/global/services/computing/server/ia/bladeserver/bx620_s2.html

Re:Starý server a velký pevný disk
« Odpověď #8 kdy: 12. 06. 2013, 15:11:51 »
Všem moc díky. Opravdu je to BLADE navíc U1.

Nevím přesně proč by to bez šáska nemělo šlapat, to to nemá vůbec zdroj ?

Mají tam i jiný kousek něco podobného s 1TB SATA diskem, ovšem ten už váží 15 kg. Navíc s Celeronem. Stojan opravdu kupovat nehodlám.  Zatím. Udělal jsem si v tom trochu jasněji : http://www.optimalizovane-it.cz/servery/blade-servery-pro-koho-jsou-urceny-jake-maji-vyhody-a-nevyhody.html

Díky.

Jirka1

« Odpověď #9 kdy: 12. 06. 2013, 18:29:00 »
Nenechte se zmást. Pokud je ten Celeron odvozen z nějaké modernější řady - Core2 a vyšší, tak jeho výkon bude proti starému Xeonu P4 vyšší a s mnohem menší spotřebou.

Jim

« Odpověď #10 kdy: 13. 06. 2013, 01:07:16 »
Pokud vím, Blady se napájejí z chassis...

dunno

« Odpověď #11 kdy: 15. 06. 2013, 01:00:10 »
a nejen napájí.. ten blade/žiletka tam má svoje I/O.. fakt by bylo dobrý to pročíst až do konce  http://www.optimalizovane-it.cz/servery/blade-servery-pro-koho-jsou-urceny-jake-maji-vyhody-a-nevyhody.html ...od kdy se prosím bere za důležitý parametr serveru hmotnost? :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 15. 06. 2013, 09:51:39 »
...od kdy se prosím bere za důležitý parametr serveru hmotnost? :D

Vse zalezi na to, jak casto se svym serverem cestujete. Pamatujte, ze server lze zabezpecit jen tehdy, kdyz k nemu nema utocnik fyzicky pristup. Proto kdyz ho nosite s sebou, mate ho pod kontrolou a nikdo se v nem nebude hrabat. V noci si pak na nej polozite nohy, aby ani tehdy nemohlo CIA do serveru proniknout. Alepon ne bez pouziti chloroformu. A i tomu lze zabranit, kdyz mate v loznici zleho psa, ktery steka, jak blazen.

Tom Liberec

« Odpověď #13 kdy: 15. 06. 2013, 10:10:02 »
Reakce na dunno.
Od té doby co jsem s raději blíže neupřesněným počtem počítačů v obýváku malého bytu a server je vybírán podle místa a držáků poličky. Navíc jak jsem již psal. Jsem 30 let na vozíku a cením si své nezávislosti. Pokud už tedy platím za pokládání lina, malování stropu, řešení záclon apod. nejásám pokud se bych měl platit manuální práci okolo počítačů. A pak byla velmi zajímavá cena.

- Proměna předsíně ze stanoviště chovu arachnoidů na serverovnu probíhá z důvodu dlouhého věku dožití některých jedinců velmi pomalu.

Z hlediska hmotnosti bylo možné se těšit na OS Ubuntu mobile.

Jinak jsem se dobře zasmál tomu co píše Jarda. Ale bez obav právě mi v testu časopisu Ekonom na kolik musím mít strach ze CIA, FBI, apod. i ohledně programu Prism vyšlo, že naše domovnice je nebezpečnější. Vzhledem k tomu, že tu už asi tak 8 let žádnou nemáme je to určitě další utajená akce CIA ..... nebo aktuálně mám obavy, že spíše vojenské kontrarozvědky. Protože je jasné, že když je nečas tak pak povodně mohou způsobit veliké škody a ohrozit mnoho lidí. No a co pak taková nečasová ...... jistě je to vojenská agentka, zřejmě Ruské FSB. Jedu vytěžit místního informátora Josefa Vyskočila, jenž se maskuje pseudonymem Pepek Vyskoč.