Dotek LCD doma mrzne, v práci ne

Tomas Holy

Dotek LCD doma mrzne, v práci ne
« kdy: 11. 06. 2013, 10:34:24 »
Ahoj, mam tady jednu lahudku, se kterou si uz fakt nevim rady
mam tu PC MB asus, CPU core i5, a dotykovy LCD iiyama

na PC bezi linux Mint 13, wine a pod min program v Delphi

problem je, ze doma mi PC slape bez problemu treba 3 dny v kuse
jakmile hio prenesu do firmy, behem nekolika desitek minut zamrzne dotyk, vse ostatni bezi, mys mysuje, klavesnice klavesuje ale na dotyk nereaguje

prenasim ted uz vzdy komplet cely PC vcetne kabelu
ted jsem uz ze zoufalstvi dal PC v praci na UPS, ale porad stejne, mrzne svina :(

napada nekoho cim by to mohlo byt ?

diky TH
« Poslední změna: 11. 06. 2013, 10:46:26 od Petr Krčmář »

Re:Dotek LCD doma mrzne, v práci ne
« Odpověď #1 kdy: 11. 06. 2013, 10:51:00 »
Ať žijí duchové :D. Teď trochu vážněji, monitory (a řekl bych, že ty dotykové zvlášť), sou háklivé na kvalitu elektrických okruhů v síti. Zkus si na danou zásuvku, do které daný monitor zapojuješ, dát nějakou kvalitnější přepěťovou ochranu (vím, že v něktérých kancelářích je světelný okruh napojen na zásuvkový a tp dělá neplechu, taky může vadit i obyčejná rychlovarná konvice).

student

« Odpověď #2 kdy: 11. 06. 2013, 11:15:22 »
Skusal si uz UPS odpojit od napajania a spustit to tak? To by malo obmedzit vsetky problemy s napajanim.

Nema ten PC napojenie na nieco mimo pocitac? Tym myslim antenu, USB zariadenie so zvlast napajanim a mozno aj pripojenia, ktore by mali byt galvanicky oddelene (siet) podobne - rozne / rovnake napajacie okruhy niekedy robia problemy; niekedy za problemy moze aj zla predlzovacka, "rozdvojka" a podobne.

...

« Odpověď #3 kdy: 11. 06. 2013, 12:19:25 »
elektrostaticky smog. casta zalezitost v ceskych kancelarich z doby drevene/papirove a pak tech modernich optimalizovanych na naklady vybavenych tou nejlevnejsi polskou a cinskou produkci.

v prve rade za to muzou nevhodne materialy. absence zemeni pracoviste a absence stineni zarizeni. vysoka hustota generatoru(elekrozarizeni a lide). a korunu tomu vsemu dava vysoka teplota, ktera u induktivnich materialu s mizerne vysokymi zakladnimi hodnotami (podlaha/koberec/zidle/stoly/obleceni/...) zvysuje pri zmene teploty o doslova jeden nebo dva stupne hodnoty kapacity elektrickeho naboje do tezko uveritelnych vysin.

na den nebo dva muze trosku pomoct utrit prach a prijit do prace v tyden nosenem obleceni (mastnota snizuje treni) nebo na prani pouzivat avivaz. ale moc sanci bez zasadnejsich predelavek pracoviste z kancelare doby papirove na kancelar elektronickou tomu nedavam.

mimo to, ze nefunguje touchscreen a obcas je sance neco spalit vybojem nebo to jen kopne,, tak trvaly pobyt v takovem prostredi ma i nezanedbatelna dlouhodoba zdravotni rizika, protoze to nabourava elektrolytickou rovnovahu, meni se pomer latek ve stavu volnych radikalu pripravenych zreagovat s cimkoliv a kdekoliv jinde nez je obvykle, protoze doslo k posunu podminek prostredi a nastarovani urcite chemicke reakce je v nekterych pripadech energeticky snazsi nebo naopak tezsi.

Tomas Holy

« Odpověď #4 kdy: 11. 06. 2013, 14:28:08 »
UPS mam toto
http://www.alza.cz/apc-back-ups-es-550-d140493.htm
vim, ze to neni nic extra, ale doufal jsem ze mi to odstini veskere razy co mi dodavaji okolni zarizeni
s tim odpojenim nevim, asi by to tak dlouho neutahla :(
maximalne k tomu muzu jeste z hodin natahnout extra kabel na 220 V

uz jsem fakt zoufalej :(

diky TH

akoze

« Odpověď #5 kdy: 11. 06. 2013, 14:52:06 »
monitor je dotykovy
a) kapacitny
b) rezistivny
c) opticky
?
tipujem ze bude opticky a vadi mu nieco z moznosti slnko/neon/ziarivka v kancelarii.

Kliďas

« Odpověď #6 kdy: 11. 06. 2013, 17:14:43 »
Jestli jde o kapacitní snímač, tak je to jasné - STRESS ti změnil parametry kůže. Nebo je v práci natolik odlišné prostředí, že se změnily fyzikální vlastnosti kůže. Možná naopak, co já vím - třeba máte malé dítě, které od rána do večera vříská, nebo manželku... ;-)

student

« Odpověď #7 kdy: 11. 06. 2013, 18:05:06 »
s tim odpojenim nevim, asi by to tak dlouho neutahla :(
maximalne k tomu muzu jeste z hodin natahnout extra kabel na 220 V
Tak to asi skus - a davaj si pozor na zem. Mne robilo problemy (mrznutie), ked zem nebola dobre uzemnena. Neviem, ako sa k tomu stavia UPS.

Tomas Holy

« Odpověď #8 kdy: 11. 06. 2013, 19:57:20 »
monitor je to tento, pokuddobre chapu, tak opticky
http://www.iiyama.com/gb_en/products/prolite-t2250mts-1/#specification

to Kliďas: vystihl jsi to presne, akort v praci moc stress neni a doma to zkousim radeji v kulne :) a display je opticky

e3k

« Odpověď #9 kdy: 11. 06. 2013, 21:01:47 »
ja som sa uz na secky tie dotykove zariadenia vysral.

dustin

« Odpověď #10 kdy: 11. 06. 2013, 22:02:24 »
A něco ze stránky 9 návodu k optickému touchscreen monitoru http://www.iiyama.com/gl_en/products/prolite-l5561s-1/4919.download jsi zkoušel?

slonik

« Odpověď #11 kdy: 11. 06. 2013, 22:14:55 »
Je to bug v X.org

slonik

« Odpověď #12 kdy: 11. 06. 2013, 22:19:24 »
sprav diagnosticky log dotykov doma a v praci pomocou utility  http://www.freedesktop.org/wiki/Evemu/
a pastni ho sem

krkalhladce

« Odpověď #13 kdy: 11. 06. 2013, 23:20:11 »
Třeba jsem mimo mísu, ale možná může být příčinou špatné chlazení. I rozdíl pár stupňů v místnosti kde monitor běží může mít vliv. A desítky minut je tak akorát aby se to ohřálo na max teplotu v daném prostředí.

Píšu to protože mě blbne lcd monitor výrazně častěji když je teplota v místnosti nad 20st celsia.
Stačí o 2 stupně míň a jede v pohodě. :-)

wtf

« Odpověď #14 kdy: 12. 06. 2013, 09:54:38 »
to Kliďas: vystihl jsi to presne, akort v praci moc stress neni a doma to zkousim radeji v kulne :) a display je opticky

prilis mnoho svetla/slunce primo na senzor. stejne jako svyho casu opticky mysi s prusvitnym plastem, ktere ve tme svitily spodni temer nepruhlednou, ale prusvitnou polovinou. na primem slunci byla pak mys nefunkcni. tohle bude nejspis stejny pripad.