Zapnutý port forwarding rozbije síť

Karlos

Re:Zapnutý port forwarding rozbije síť
« Odpověď #15 kdy: 06. 06. 2013, 21:46:13 »
Pokud to píše No route to host zvenka, může to znamenat, že router neumí natovat pasivní ftp. Fungují třeba jiné služby? Můžeš zkusit aktivní mod, tj. zprovoznit na ftp serveru a nasměrovat port 20. Jinak v linuxu toto obstarává modul ip_conntrack_ftp. Taky bych nepoužíval mapování, jen FWD. A co to má vlastně být, něco jako DMZ?

Ludva

« Odpověď #16 kdy: 07. 06. 2013, 08:22:22 »
Právě že mám nastavený porty 20 a 21, a z venku se do nich nedá přistoupit. mrkni na mé screenshoty. adresa je někde výše.

Jim

« Odpověď #17 kdy: 07. 06. 2013, 09:20:04 »
Nabízim pomoc přes temaviewer, to je asi nejrychlejší cesta.

Ludva

« Odpověď #18 kdy: 07. 06. 2013, 22:06:51 »
to by bylo super, písni mi kdyžtak na skype (Ludvalb) kdy by se ti to hodilo. Jdu nainstalovat Teamviewer.

Karlos

« Odpověď #19 kdy: 08. 06. 2013, 21:07:14 »
Ono to je opravdu těžké radit. Já se na screeny koukal, ale o portu 20 nikde ani zmínka. Ani v port fwd ani ve výpisu ftp. A co to vnc na portu 5900, to taky nejde zvenka?

Jim

« Odpověď #20 kdy: 08. 06. 2013, 23:20:30 »
Řešil jsem to přes TV, Ludva má bordel v pc a má tam asi 10 firewallů. :) Ale došel jsem k závěru že nemá routu od isp, který sice tvrdí že ano, ale kecá. :)

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 09. 06. 2013, 22:17:39 »
Řešil jsem to přes TV, Ludva má bordel v pc a má tam asi 10 firewallů. :) Ale došel jsem k závěru že nemá routu od isp, který sice tvrdí že ano, ale kecá. :)
Od ISP zadnou routu nepotrebuje, staci mu NAT 1:1..

Mrchozrout

« Odpověď #22 kdy: 09. 06. 2013, 22:51:30 »
To je moc dobre vlakno! Mozna by melo slouzit za vzor toho, jak dopadne clovek, který je liny se poradne zeptat :)

makumba

« Odpověď #23 kdy: 10. 06. 2013, 06:51:50 »
Ono je otázka jak to vůbec je....většina lidí tu řeší samotný DNAT, mě ale přijde, že dotyčný má problém už se samotným nastavením veřejné IP na routeru. Podle screenů to vypadá,že je za dvojitým NATEM a kdo ví jak tedy vůbec přišel k té "veřejné" IP, (jestli ono to nebylo nějak přes whatismyip ::) ). Nejhorší na tom je spíš to, že aniž bych se chtěl původního tazatele dotknout, vidno, že sítím moc (vůbec) nerozumí a i přesto, že se jedná pravděpodobně o "for business" záležitost, je pro něj problém zaplatit (ano svět je tak krutý) někoho znalého věci, který to za pár korun a pár minut dá dohromady.

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 10. 06. 2013, 19:55:51 »
i přesto, že se jedná pravděpodobně o "for business" záležitost, je pro něj problém zaplatit
to bych asi netipoval.. Spíš normální BFU co potrebuje nasdilet soubory..