Jak ocenit prestashop šablonu?

Matěj

Jak ocenit prestashop šablonu?
« kdy: 04. 06. 2013, 19:16:43 »
Zdravím,

Mam prosbu. Postavil jsem svojí první šablonu v prestashopu, a chtěl bych jí prodat jako celek se všemi právy a už se mi ozvali i první zájemci, ale nevím na kolik by se dalo něco takového vůbec ocenit? Prosím nemá někdo zkušenosti s takovýmto prodejem? Potřeboval bych znám přibližnou cenu.

zde je má šablona
http://endora.marpaweb.eu/

lobo

Re:Jak ocenit prestashop šablonu?
« Odpověď #1 kdy: 04. 06. 2013, 19:33:35 »
cenu netusim ale fixni si tam gramatiku..
Chees

Matěj

« Odpověď #2 kdy: 04. 06. 2013, 19:43:50 »
Děkuji za upozornění :)

Tom Liberec

« Odpověď #3 kdy: 05. 06. 2013, 01:42:41 »
Zkus si vygooglovat nabídku a poptávku po šablonách. Bohužel v prestashopu se taky neorientuji. Ale vzhledem k tomu, že je to se všemi právy a pokud zákazník chce jistotu tak já bych to pod 10.000 Kč neviděl.
Ale je to názor laika.

Martin

« Odpověď #4 kdy: 05. 06. 2013, 08:20:14 »
Ja kupujem z tohto poratlu

* http://themeforest.net/

Odhadujem to na 20 $, kedze je naozaj pekne spravena. Dobra praca!

« Odpověď #5 kdy: 05. 06. 2013, 08:27:13 »
já bych to pod 10.000 Kč neviděl.
ja bych zase nedal tolik penez za sablonu "z katalogu". tam bych sel po cene (stovky Kč) a když bych byl ochoten dat desitku tak uz mi nekdo udela original grafiku na miru.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

meno

« Odpověď #6 kdy: 05. 06. 2013, 10:06:34 »
ved prave, pise, ze predava so vsetkymi pravami, takze asi bude "uniqe" a nie "katalogova" .

Matěj

« Odpověď #7 kdy: 05. 06. 2013, 10:54:47 »
Ano nejedná se o žádnou katalogovou šablonu ale "jedinečnou" šablonu, která by již nebyla nikde dále distribuována.

lop

« Odpověď #8 kdy: 05. 06. 2013, 11:38:22 »
Standardny postup je spocitat si, ako dlho si tu sablonu produkoval a vynasobit to hodinovu sadzbou, cim ziskas pribliznu cenu.
Hodinovu sadzbu si mozes odvodit napr. z tvojej hodinovej mzdy v praci (alebo nejakej zmysluplnej cinnosti, ktora sa da ohodnotit).
Dalej su moznosti:
- najst konkurenciu (template designera), ktory ma na webe cennik a odvodit si cenu
- odvodit cenu od ceny custom webstranok a nasledne sa dohodnut s klientom na zlave (ak mas chut vyjednavat) specialne ak s klientom spolupracujes na inych projektoch a template je len nejaka cast vacsieho balika.
Vacsinou klient este chce nejake "drobne" zmeny v sablone - na tie si urcite nezabudni stanovit hodinovu sadzbu, lebo na tom mozes stravit kopec casu "zadarmo".

franka

« Odpověď #9 kdy: 05. 06. 2013, 11:40:37 »
No popravde max 200 Eur a to by som uz bol pan. Nie je nieak extremne specialna ani unikatna.

3ugeene

« Odpověď #10 kdy: 05. 06. 2013, 15:07:04 »
"dělám do těch webů" a za sebe řeknu, že za tohle jako šablonu tak maximálně cca 50eur.

Design lehký podprůměr, UX na nule. Sice je to responzivní, ale jen tak z donucení - chybí tomu nějaká interakce, která tam sice je v podobě nějakých přechodů, ale to se snad ani nedá počítat. Je to celý akový hodně jednoduchý, což sice nemusí bejt špatně, ale podle mě z toho činí taková jakože až přehnaná strohost.

můj osobní názor

« Odpověď #11 kdy: 05. 06. 2013, 15:19:08 »
katalogova jsem myslel ve smyslu: takhle jsem to vymyslel a ber nebo neber. imho spravny postup je opacny - klient si rekne co vlastne chce a sablona se napise i dle struktury...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Mates

« Odpověď #12 kdy: 05. 06. 2013, 15:38:34 »
"dělám do těch webů" a za sebe řeknu, že za tohle jako šablonu tak maximálně cca 50eur.

Design lehký podprůměr, UX na nule. Sice je to responzivní, ale jen tak z donucení - chybí tomu nějaká interakce, která tam sice je v podobě nějakých přechodů, ale to se snad ani nedá počítat. Je to celý akový hodně jednoduchý, což sice nemusí bejt špatně, ale podle mě z toho činí taková jakože až přehnaná strohost.

můj osobní názor

Děkuji za Váš názor, ale myslím si, že u e-shopů je jednoduchost právě velmi důležitá, aby zbytečně neodváděla pozornost od toho co je ve skutečnosti důležité a to jsou produkty.

TomasB

« Odpověď #13 kdy: 05. 06. 2013, 15:43:51 »
Mates ale o tom tu pise. Ze je to malo ineraktivne nic neupozornuje na produkt.
Nic ma nenuti si nan kliknut. Nic mi neukazuje top ponuku . Chapes co chce povedat ?
Jednoduche ale intuitivne. Take co ma ako klienta posunie tam kde obchodnik chce.

Mates

« Odpověď #14 kdy: 05. 06. 2013, 16:03:14 »
Mates ale o tom tu pise. Ze je to malo ineraktivne nic neupozornuje na produkt.
Nic ma nenuti si nan kliknut. Nic mi neukazuje top ponuku . Chapes co chce povedat ?
Jednoduche ale intuitivne. Take co ma ako klienta posunie tam kde obchodnik chce.

Ano, děkuji za připomínky. Zapracuji na tom.