VoIP pro občasné hovory

VoIP pro občasné hovory
« kdy: 27. 05. 2013, 21:33:18 »
Hezký den,
   rozhodl jsem se, že si pořídím VoIP tarif pro svůj mobil, abych mohl třeba ze zahraničí zavolat domů na VoIP. Půjde o občasné hovory, takže je třeba zvolit tarif bez měsíčního poplatku, minimální konzumace nebo časového omezení platnosti kreditu. Prostě aby to samo nežralo peníze, když to nebudu používat. Chci tam nabít stovku a nestarat se.
   Můj domácí operátor (802) má minimální měsíční konzumaci, takže to na mobil nedám. Máte nějaké tipy na slušného VoIP operátora s takovým tarifem? Díky
« Poslední změna: 27. 05. 2013, 21:39:47 od Petr Krčmář »

lojza

Re:VoIP pro občasné hovory
« Odpověď #1 kdy: 27. 05. 2013, 21:43:47 »
používám mikrotech. Pokud jsem něco nepřehlédl, tak minimální konzumaci nemá (pouze koruna měsíčně za číslo), jinak je to předplacenka.

« Odpověď #2 kdy: 27. 05. 2013, 21:46:43 »
Používám https://www.odorik.cz/ a když nevolám, nic mi nestrhávají. Funguje to bez problému, zvuk je někdy trochu horší. Echo se nevyskytuje (používám sluchátka). Volám obvykle přes tablet a domácí připojení k netu (wifi po bytě + wifi k providerovi).

x655_

« Odpověď #3 kdy: 27. 05. 2013, 22:16:36 »
Prošel jsem IPEX->802->Odorik s přeneseným číslem, z hlediska kvality spojení vyhovující všichni. Cenově je ale Odorik někde jinde, navíc mám další negeografické číslo (též Odorik) na laciné (grátis v rámci sítě) volání ze zahraničí (Slovensko a Rusko) a taky v pohodě, teď jsem zvědav, jestli to pofičí i v Indii...

#

« Odpověď #4 kdy: 27. 05. 2013, 22:17:12 »
Nebo http://www.ipvox.cz/cs afaik 10czk za cislo na 10 let a jinak zadny dalsi mesicni naklady, dobiti pomoci mpenize/kreditky etc proste hned.

Sem tam taky naky echo (tak jednou mesicne), jinak bez problemu.

« Odpověď #5 kdy: 28. 05. 2013, 00:15:31 »
Taky hlásím dobrou zkušenost s Odorikem.

« Odpověď #6 kdy: 28. 05. 2013, 07:44:07 »
Odorik se mi nelíbí kvůli „platnost kreditu dva roky“. Mikrotech má zase „nájem za číslo 1-36 Kč podle tarifu“. Ještě jsem našel Fayn s tarifem Start, který snad vypadá dobře. Máte s tím někdo zkušenosti?

« Odpověď #7 kdy: 28. 05. 2013, 09:05:28 »
Odorik se mi nelíbí kvůli „platnost kreditu dva roky“.

Ale minimální dobití je 100 Kč (na pobočce dokonce jen 50 Kč), takže to dělá jen 25 Kč ročně. Navíc je kredit sdílen všemi linkami, co si tam pod jedním účtem zřídíte. Takže pokud máte problém provolat z mobilu 25 Kč ročně, můžete zbytek provolat klidně z domova z počítače nebo VoIP telefonu.

« Odpověď #8 kdy: 28. 05. 2013, 09:22:45 »
POuzivam na obcasne hovory ha-loo od ha-vel a nemam s tim problem. Pausal zadny. Kredit co vim omezen platnosti neni.

j

« Odpověď #9 kdy: 28. 05. 2013, 09:59:23 »
Hm ... pokud se bude volat na ten domaci foun ... co takhle volat naprimo? Bez operatora? Pokud uz jsou data ... zadny operator na VoIP netreba. Staci vedet IP/DNS na ten domaci telefon, pokud je aspon trochu normalni, tak se naprimo spojit umi.

alfi

• 338
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 28. 05. 2013, 12:54:16 »
fayn má taky platnost kreditu (nabito 100 nebo 200 kč, po cca roce expirovalo, při dotazu na podporu bez zájmu, že by mě chtěli udržet).
odorik je fajn. úplně bez paušálu, ale taky bez lokálního čísla jsou např. ekiga.net, pbxes.org (jen ta konfigurace nic moc přehledná). z některých účtů se pak dá volat i zdarma přes sibbroker.com (funguje i jako seznam dalších providerů)

volání na IP adresu funguje taky (viz ne moc používaný ENUM), jen pozor na telefonní "skeny" - poslouchání by nemělo běžet na obvyklém portu 5060.

Tonda

• 693
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 28. 05. 2013, 13:50:26 »
Minimální konzumace u dalšího čísla u 802.cz je 5 Kč, v rámci sítě, tedy i domů, budete volat zdarma. Kredit je pokud vím společný. Tedy nemá smysl uvažovat o dalším operátorovi, leda byste odešel od 802.cz komplet, pak bych asi taky doporučil Odorik, jsou velmi progresivní, vymýšlejí neuvěřitelné služby a vychytávky, evidentně je to baví, mají dobré ceny a kopírují snižování propojovacích poplatků, mají i ambice stát se virtuálním operátorem.

« Odpověď #12 kdy: 28. 05. 2013, 22:23:55 »
Tak jsem si pořídil Odorika. První dojem: to webové rozhraní je příšerné, nepřehledné a totálně psychedelické. Ale telefonuje to :-D. Díky všem za rady.

Zdenek Henek

« Odpověď #13 kdy: 28. 05. 2013, 22:31:43 »
Dnes jsem zkousel volat na odorika pouzitim linphone a Ekiga.

Stacilo nainstalovat Ekiga/linphone a bez jakekoliv registrace "vytocit" sip:<mojenomadickecislo>@sip.odorik.cz a zvonil mi telefon.

Takze pokud prejdete se svojim domacim telefonem - vsechna mista, kam se potrebujete dovolat, na odorika, tak nemusite resit nic dalsiho.

Urcite to funguje i u jinych operatoru, ale u Odorika to mam vyzkousene a jako dlouholety zakaznik muzu jen doporucit.

« Odpověď #14 kdy: 28. 05. 2013, 23:19:34 »
Tak jsem si pořídil Odorika. První dojem: to webové rozhraní je příšerné, nepřehledné a totálně psychedelické. Ale telefonuje to :-D. Díky všem za rady.
Jo, ty webovky jsou odstrašující. Ale úrovni služeb naštěstí neodpovídají. Použil jsem je myslím jednou a od té doby nepotřeboval :)