Používáte servery pro freelancery?

Používáte servery pro freelancery?
« kdy: 27. 05. 2013, 20:37:48 »
Ahoj. Niekto tu vo vedlajsom vlakne spomenul freelancer.com, tak som to pozrel, ale tie bidy sa mi zdaju dost usmevne (povacsinou od indov). Este som pozeral napr. nakoduj.to, tam sice nie su indovia, ale tiez su niektore tie ponuky dost usmevne (napr. dopyt na nieco, co vyzera prakticky ako CMS system a ponuky 500eur...).
Pouzivate to? Snazite sa prisposobit, alebo davate realisticky odhad ceny? (myslim tym aj casovy aj $)
« Poslední změna: 27. 05. 2013, 20:52:30 od Petr Krčmář »

datasmarter

Re:Používáte servery pro freelancery?
« Odpověď #1 kdy: 28. 05. 2013, 11:49:50 »
No ja jsem byl asi rok na freelancer.com a uz jsem z nej nastesti pryc...

Proc nastesti?

a) ceny - vetsina "zakazniku" chce co nejnizsi cenu a s Indy, Bangladesany atd se neda konkurovat. Za 2$ na hodinu proste pracovat nebudu. A funguje to tak, ze pokud vy udelate zakazku za jeden den, protoze jste profesional, tak Ind ji udela za 20 dni. Jenze jalikoz jsou indove placeni 10$ za den, tak si jich nejaky predak najme 20, udelaji to za den take a porad budou jeste na 50% ceny, ktere je pro evropana uplne minimum...

Oni pracuji v takovychto tymech ci pseudofirmach... Zkuste si poptat nejaky web scrapper - ja vam ho napisu, Indove najmou 50 lidi a internet projedou "rucne" (viz. sluzba kde indicti "programatori" rucne vyplnuji captcha kody a posilaji je zakaznikovi!!! NAprosta silenost, ale je mi jich spise lito. Ja bych to delat proste nemohl a pro ne to asi taky neni job snu)

b) podvody - at se freelancer.com ohani velkymi frazemi o ochrane ucastniku, tak to stejne k nicemu neni. Jednou jsem za praci zaplaceno nedostal a jednou zadavatel soutez, kde me vybral zrusil a zadal ji znovu s polovicnim rozpoctem (a s pouzitim vysledku me analyzy jako novym zadanim...)

Takze dekuji nechci... Sbohem a satecek!

« Odpověď #2 kdy: 28. 05. 2013, 21:41:31 »
Dik za odpoved. a) na toto vsetci doplatime..aj ked by som chcel vidiet tie ich riesenia. Nastastie to vzdy neplati (10 ludi nezakruti ziarovku rychlejsie ako 1 clovek..) a nie vsetko sa da/moze outsorcovat b) asi sa da osetrit zmluvou ale to medzinarodne asi nie je prakticky vymahatelne. Asi si ale trafil presne veci, ktore ma zaujimali.

nereknu

« Odpověď #3 kdy: 29. 05. 2013, 07:56:11 »
Dik za odpoved. a) na toto vsetci doplatime..aj ked by som chcel vidiet tie ich riesenia. Nastastie to vzdy neplati (10 ludi nezakruti ziarovku rychlejsie ako 1 clovek..) a nie vsetko sa da/moze outsorcovat b) asi sa da osetrit zmluvou ale to medzinarodne asi nie je prakticky vymahatelne. Asi si ale trafil presne veci, ktore ma zaujimali.

Ale 10 lidi zasroubuje rychleji 10 zarovek, nebo klidne i 2 :-)

peter

« Odpověď #4 kdy: 29. 05. 2013, 09:51:45 »
Ahoj,

urobil som niekolko (5-10 projektov) na dvoch sites - freelancer a elance, ale len pre zabavu a vyskusanie moznosti.
Na zaciatok treba ist pod cenu, poslat rovno riesenie (napr. nejaku cast dat, ciastocne funkcny program) a takto sa ziskat credit a potom sa da presadit aj v niecom zaujimavejsom a normalne hodnotenom. Dobre vediet nieco specificke.
Ked projekt uspesne ukoncis, vacsinou potom konktraktori prednostne oslovia teba na doplnenie funkcii alebo aj ak potrebuju nieco nove. Tiez pristup je potom lepsi.

Freelancer - velka konkurencia, vacsinou malo odborne, slabo platene kratkodobe projekty.
Elance - zdal sa mi lepsi, ponuka aj dlhodobych projektov, zaujimave projekty.

Peter