No ja jsem byl asi rok na freelancer.com a uz jsem z nej nastesti pryc...
Proc nastesti?
a) ceny - vetsina "zakazniku" chce co nejnizsi cenu a s Indy, Bangladesany atd se neda konkurovat. Za 2$ na hodinu proste pracovat nebudu. A funguje to tak, ze pokud vy udelate zakazku za jeden den, protoze jste profesional, tak Ind ji udela za 20 dni. Jenze jalikoz jsou indove placeni 10$ za den, tak si jich nejaky predak najme 20, udelaji to za den take a porad budou jeste na 50% ceny, ktere je pro evropana uplne minimum...
Oni pracuji v takovychto tymech ci pseudofirmach... Zkuste si poptat nejaky web scrapper - ja vam ho napisu, Indove najmou 50 lidi a internet projedou "rucne" (viz. sluzba kde indicti "programatori" rucne vyplnuji captcha kody a posilaji je zakaznikovi!!! NAprosta silenost, ale je mi jich spise lito. Ja bych to delat proste nemohl a pro ne to asi taky neni job snu)
b) podvody - at se freelancer.com ohani velkymi frazemi o ochrane ucastniku, tak to stejne k nicemu neni. Jednou jsem za praci zaplaceno nedostal a jednou zadavatel soutez, kde me vybral zrusil a zadal ji znovu s polovicnim rozpoctem (a s pouzitim vysledku me analyzy jako novym zadanim...)
Takze dekuji nechci... Sbohem a satecek!