Blue Griffon do Ubuntu 11.04

PZ

Blue Griffon do Ubuntu 11.04
« kdy: 24. 05. 2013, 09:15:59 »
Prosím o pomoc, zda někdo neví jak nainstalovat editor Blue Griffon na UBUNTU. Prošel jsem fóra, ale ani podle jednoho návodu se mi to nepodařilo nainstalovat instalační balík.
« Poslední změna: 24. 05. 2013, 13:00:51 od Petr Krčmář »

Re:Blue Griffon do Ubuntu 11.04
« Odpověď #1 kdy: 24. 05. 2013, 13:01:24 »
Málo informací. Co znamená „nepodařilo nainstalovat“? Jak jsi postupoval? Co se nepodařilo? Co přesně to dělalo?

PZ

« Odpověď #2 kdy: 24. 05. 2013, 13:51:13 »
Mám problém s nainstalováním balíku s příponou tar.bz2. Zkoušel jsem postupy z konzole přímo v příkazovém řádku z různých fór. Ale bez úspěchu. Jsem mírně pokročilý v Linuxu, s tímhle jsem si bohužel neporadil. Zřejmě se to musí nejdříve kompilovat. Ale netuším jak. Potřeboval bych postup "pro blbé":-) Blue Griffon mám nainstalovaný na druhém počítači ve Windows, tam je exe a hotovo. Je to jediný nekomerční editor, který dělá co potřebuji a který nahradí Share Point Designer nebo jiné placené HTML editory. Díky předem za každou radu.

« Odpověď #3 kdy: 24. 05. 2013, 14:09:22 »
Mám problém s nainstalováním balíku s příponou tar.bz2. ...

Soubor s příponou tar.bz2 je zazipovaný archiv. Pokud v něm po rozbalení není klasický debianá balíček, tak se to má asi jen někam rozbalit.

Co vrací příkaz
Kód: [Vybrat]
tar tjvf <jmeno souboru>.tar.bz2
http://bluegriffon.org/pages/Download
http://www.google.cz/search?num=30&lr=&safe=off&hl=cs&as_qdr=all&q=how+to+install+bluegriffon+on+ubuntu

PZ

« Odpověď #4 kdy: 24. 05. 2013, 14:38:00 »
Ten tar jsem rozbalil (to ještě zvládnu :-)). Archiv obsahuje plno souborů a složek. V příponách na LINUXU se moc neorientuji, co se dá spustit a co jsou knihovny apod. "Klasický Debian balíček" bohužel netuším jak poznám. Ty návody "How to install Blue Griffon..." jsem celkem již nějaké nedávno prošel, ale nic mi nefunguje. Ještě zkusím ten tar příkaz co vrací, až budu na PC s Ubuntu.

« Odpověď #5 kdy: 24. 05. 2013, 15:55:41 »
Ten tar jsem rozbalil (to ještě zvládnu :-)). Archiv obsahuje plno souborů a složek. V příponách na LINUXU se moc neorientuji, co se dá spustit a co jsou knihovny apod. "Klasický Debian balíček" bohužel netuším jak poznám. Ty návody "How to install Blue Griffon..." jsem celkem již nějaké nedávno prošel, ale nic mi nefunguje. Ještě zkusím ten tar příkaz co vrací, až budu na PC s Ubuntu.

Tak v tom případě se to má jen zřejmě rozbalit tam, kam to člověk chce.
A pak spustit hlavní binárku (předpokládám, že to bude někde v adresáři bin/ (v rámci té struktury po rozbalení)).

Ještě se mi nezdá, že by nefungoval ani jeden návod z internetů, některé jsem viděl docela nestaré ...

PZ

« Odpověď #6 kdy: 24. 05. 2013, 16:21:54 »
Ok, díky. Zkusím tu složku BIN a proklepat nějaké soubory (asi s příponou BIN?). Dám pak vědět. Že by to bylo tak jednoduché:-)? PS: Když jsem chtěl rozchodit pod UBUNTU flash v prohlížeči na starém AMDčku, tak o tom bych mohl napsat malou knihu.

PZ

« Odpověď #7 kdy: 24. 05. 2013, 20:55:21 »
Tak jsem to zatím nerozchodil. Ten příkaz TAR tjvf vypisuje všechny soubory z balíku a práva. K čemu je to dobré? Složka BIN tam není. Je tam soubor bluegriffon-bin, údajně spustitelný, ale když na to poklepám tak to nic nedělá. Pak je tam nsinstall, taky ale nejde spustit. Tak nevím co s tím.

« Odpověď #8 kdy: 24. 05. 2013, 22:05:15 »
Stačí rozbalit stažený balíček a spustit spouštěcí skript "bluegriffon".  Stažený balíček ale musí být pro správno verzi Ubuntu. Pro Ubuntu 10.04 32bit zkuste použít balíček pro BlueGriffon 1.1 - zadejte v konzoli:

Kód: [Vybrat]
mkdir -p ~/Temp
cd ~/Temp
wget http://bluegriffon.org/freshmeat/1.1/BlueGriffon-1.1-Linux-x86.tar.bz2
tar vxjf BlueGriffon-1.1-Linux-x86.tar.bz2
cd BlueGriffon
./bluegriffon

Pokud nebude sedět verze systému, dojde při posledním příkazu k nějaké chybě.

Výše používaný balíček jsem našel zde: