MAC adresa čtečky e-knih

hank

MAC adresa čtečky e-knih
« kdy: 16. 05. 2013, 20:17:55 »
Můžete mi prosím někdo poradit, jak zjistím MAC adresu čtečky eReading First edition? Ve WiFi síti mám povoleno připojení jen pro vyjmenované MAC adresy.

zdraví
hank
« Poslední změna: 17. 05. 2013, 09:17:44 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:čtečka e-knih MAC adresa
« Odpověď #1 kdy: 16. 05. 2013, 20:53:09 »
Docasne deaktivujete MAC filtering na AP a podivate se, co se vam tam objevilo noveho po pripojeni ctecky. BTW, nevim, ceho chcete dosahnout filtrovanim MAC. To uz dnes nezastavi ani starou Blazkovou z domova duchodcu. Dnes jedine WPA AES a poradne vypasene heslo.

hank

Re:MAC adresa čtečky e-knih
« Odpověď #2 kdy: 17. 05. 2013, 18:29:10 »
Děkuji za radu, to mě samozřejmě napadlo taky, takhle úplně počítačově negramotný přece jen nejsem. Jen jsem měl za to, že existuje nějaká lepší vychytávka.
Jo a u nás v pralese - i když se tomu někdo možná může divit - filtrování MAC adres kupodivu ještě funguje. Když mi sousedi (zřejmě neúmyslně) síť rušili, toto primitivní opatření problém vyřešilo. Jednoduše a hned.

zdraví
hank

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 17. 05. 2013, 18:49:39 »
No tak kdyz vam primitivni metoda nevyhovuje, tak to zkuste komplikovane. Pustte si Wireshark a zkuste se se cteckou pripojit. Z odchycene komunikace byste mel byt schopen vycist MAC. Nac to delat jednoduse, kdyz se muze slozite.

BTW, neni mi jasne, jak vam filtrovani MAC oodstranilo ruseni od sousedu. Leda to tak BFU sousedum zabranilo v pripojeni, coz neni totez, co ruseni. Kdyz mate potize s rusenim, zkuste jiny kanal.

Jim

« Odpověď #4 kdy: 17. 05. 2013, 20:08:28 »
A co se v té čtečce podívat jakou má MAC? Považuji za vyloučené aby se nepředstavila někde z menu....

hank

« Odpověď #5 kdy: 17. 05. 2013, 22:37:47 »
JardaP.: Děkuji za tip, wireshark zkusím. Pokud jde o ty sousedy, omlouvám se za nepřesnou formulaci, ono opravdu šlo o připojování, ale jestli jsem to správně pochopil, tak neúmyslné. (Kanál jsem přepnul taky.) U nás v pralese je zkrátka možné skoro cokoli...

Jim: Bohužel ne.

zdraví
hank

« Odpověď #6 kdy: 17. 05. 2013, 23:06:25 »
Hank: On se snažil říct, že jediným funkčním řešením je silné heslo. MAC adresu si změní podle návodu i dítě.

Jim: Dneska jsem náhodou mluvil s Martinem Lipertem z eReading a říkal jsem mu o tomhle tématu na Rootu. Vzal do ruky tu čtečku (Start) a potvrdil mi, že se z menu MAC adresa vyčíst nedá. Bohužel.

johny5

« Odpověď #7 kdy: 18. 05. 2013, 09:24:48 »
Vzal jsem do ruky tu čtečku (Start) a tvrdím, že se z menu Nastavení/Nastavení_Wifi MAC adresa vyčíst dá. ;)
Jak je to ale ve First edition nevím...

Jim

« Odpověď #8 kdy: 18. 05. 2013, 13:32:12 »
Zdá se mi to při nejmenším podivné. :) Mám tady jen dva typy Kindlu a ty to kupodivu oba mají přes menu. :)

vypasenec

« Odpověď #9 kdy: 18. 05. 2013, 14:55:44 »
Dnes jedine WPA AES a poradne vypasene heslo.

Mno tak to zase nepripojis nektere mobily, kde jde zadat napr. jen 16 znaku hesla.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 18. 05. 2013, 21:44:57 »
Tak to me zrovna nedrasa. Heslo mam mnohem delsi, same nahodne smeti. V baraku je jeden WP phone, nejake iPady a iPody, asi nejaky iPhone, Kindle a vsude to chrochta.

_pepak

« Odpověď #11 kdy: 18. 05. 2013, 22:13:50 »
Tak jsem zřejmě jediný, kdo MAC adresu podobných vzpouzejících se zařízení zjišťuje tak, že smaže log WIFI access pointu, zkusí se připojit, a pak se do toho logu podívá, jaká že byla ta odmítnutá MAC adresa...

j

« Odpověď #12 kdy: 20. 05. 2013, 23:32:45 »
Děkuji za radu, to mě samozřejmě napadlo taky, takhle úplně počítačově negramotný přece jen nejsem. Jen jsem měl za to, že existuje nějaká lepší vychytávka.
Jo a u nás v pralese - i když se tomu někdo možná může divit - filtrování MAC adres kupodivu ještě funguje. Když mi sousedi (zřejmě neúmyslně) síť rušili, toto primitivní opatření problém vyřešilo. Jednoduše a hned.

zdraví
hank

U nas na Sibiri kupodivu uz davno ne ... jen par naivistu si mysli, ze to funguje ... jinak to byva napsano na krabici/ctecce pripadne nekde uvnitr, pokud se da rozlousknout.

Pokud ti budu chtit sit nejen rusi, ale zrusit, tak na to vubec nepotebuju tu sit nabouravat. Staci kdyz si na tvuj barak namirim antenu a ses v loji jak bata s drevakama.

j

« Odpověď #13 kdy: 20. 05. 2013, 23:37:53 »
Mimochodem, jeste dodam, ze vubec nejlip zabezpecena je otevrena wifi ... neni totiz nad to, se spolejhat na plastovej zamek s klicem pod rohozkou ... coz sou presne vsechny varianty tzv "zabezpeceni" wifi siti. Kdyz chci bezpeci, tak vyhradne end to end ... coz mi tak pripomina ... kdypak bude root umet https?

Je totiz uplne jedno, jestli si moje data bude cist kolemjdouci nebo provider. A navic, je to i dobra ochrana na tema "z vasi IP probihala nejaka komunikace" ... = hmm, tak to asi byl nejaky z tech 5 000 lidi v dosahu ty wifi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 21. 05. 2013, 00:39:10 »
A navic, je to i dobra ochrana na tema "z vasi IP probihala nejaka komunikace" ... = hmm, tak to asi byl nejaky z tech 5 000 lidi v dosahu ty wifi.

To je pravda. Ale otevvrena sit muze znamenat, ze se vam tam navesi 250 lidi, az se Internet nehne nebo lehne router. To uz radsi WEP, idealne s routerem, ktery neumi WPA, aby byla vymluva. Muzete tvrdit, ze to nekdo hacknul a tech lidi se vam tam pripoji jen 10.