VPS: doporučte poskytovatele

j

Re:VPS: doporučte poskytovatele
« Odpověď #15 kdy: 15. 05. 2013, 16:18:13 »
Zajimavy je 4smart.cz. Je to ale OpenVZ. Muzes si menit parametry, neplatis pausal, ale platis za spotrebovany procesorovy cas, skutecne vyuzity disk. prostor apod.

Coz teda nevim jestli je optimalni - pustis si tam webik, nekdo ti ho DOSne a nedoplatis se.

2tojejedno: Pokud potrebujes  4GB+, tak premejslej spis o vlastnim serveru. 1U srv se dvema CPU + 128GB stoji cca 200k, z toho 2/3 sou za RAM.

Jenda

« Odpověď #16 kdy: 15. 05. 2013, 16:21:24 »
Používám FinalTek (http://www.finalhosting.cz/cz/27/server/zobrazit/virtualni). Bez problému a vypadá to, že na podpoře sedí lidé, kteří vědí, co dělají.

« Odpověď #17 kdy: 15. 05. 2013, 16:51:45 »
Při dnešní ceně disků a možnostem agregace na CPU je právě RAM na VPSkách to nejdražší.
no to je neco jako ty megarychly internety ze... sice ti dame x CPU ale vlastne to cislo je uplne nepodstatne.

2tojejedno: Pokud potrebujes  4GB+, tak premejslej spis o vlastnim serveru. 1U srv se dvema CPU + 128GB stoji cca 200k, z toho 2/3 sou za RAM.
128GB RAM za 133tisic? koukam, treba 64GB kingstony za 13tyček... a ja prave nejak nepotrebuju a nechci dve CPU atd.
jinak jsem samozrejme koukal i na dedikac, ale zatim je to na me zbytecne moc...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Sten

« Odpověď #18 kdy: 15. 05. 2013, 17:55:25 »
no to je neco jako ty megarychly internety ze... sice ti dame x CPU ale vlastne to cislo je uplne nepodstatne.

Pro současné aplikace je nepodstatný výkon (či agregace, pokud je v rozumných mezích) CPU, protože většinu času se CPU stejně fláká, počet CPU je ale pořád ještě poměrně důležitý, protože mnoho aplikací má s paralelizací problémy (a s rostoucím počtem jader je stále těžší rozumně agregovat jednotlivá jádra). Maximální výkon se potom využije jenom ve špičce. Je to jako u toho připojení, kde je běžnému uživateli celkem jedno, jestli má 10 Mbps v agregaci 1:5 nebo 100 Mbps s agregací 1:50. Kdo opravdu ten plný výkon potřebuje, tak si pořídí dedikovaný server.

Btw. to je přesně ten důvod, proč používám Wedos. Výkon je ve srovnání s některými konkurenčními nabídkami nic moc, ale kolik služeb opravdu využije ten větší výkon? I ty moje nejzatíženější servery tam mají průměrnou zátěž do 25 %.

128GB RAM za 133tisic? koukam, treba 64GB kingstony za 13tyček... a ja prave nejak nepotrebuju a nechci dve CPU atd.
jinak jsem samozrejme koukal i na dedikac, ale zatim je to na me zbytecne moc...

8×8 GiB je o dost levnější než 4×16 GiB a servery většinou nemají 16 slotů :) 8×16 GiB registered Kingston stojí kolem 40k, ale ani to do mnoha serverů nepůjde narvat a 4×32 GiB registered Kingston stojí už 80k.

« Odpověď #19 kdy: 15. 05. 2013, 21:27:28 »
Můžu po několikaleté zkušenosti doporučit www.coolhousing.net.

Amazon bych na hostování jednoho serveru spíš nedoporučoval, ten začíná být zajímavý jakmile má člověk nějakou infrastrukturu s více stroji, chce je ad hoc přidávat, ubírat, nahazovat nové stroje ze snapshotů atd. atd. Pro jeden stroj mi nepřijde Amazon ničím zajímavý. To jejich webové rozhranní mi přijde děsné, neexistence console je pro provozování jednoho serveru velká pruda apod. Jo a ten rok zdarma je sice super, ale vztahuje se jenom na t1.micro, což je dost slabota.

« Odpověď #20 kdy: 15. 05. 2013, 21:40:24 »
I ty moje nejzatíženější servery tam mají průměrnou zátěž do 25 %.
no ja taky neprejdu pres 1/4 vytizeni jednoho jadra(cpu i load), ale aby to melo dobre odezvy pro uzivatele tak potrebuju hodne cachovat v RAM (mysql poladeny, APC, mongoDB). takze mi staci bohate 1 jadro a chci 4 GB, jenze drtiva vetsina VPS mi k tehle pameti cpe nejaky pevne stanoveny misto na HDD a nejmene 4 jadra...

Sten

« Odpověď #21 kdy: 15. 05. 2013, 23:39:42 »
no ja taky neprejdu pres 1/4 vytizeni jednoho jadra(cpu i load), ale aby to melo dobre odezvy pro uzivatele tak potrebuju hodne cachovat v RAM (mysql poladeny, APC, mongoDB). takze mi staci bohate 1 jadro a chci 4 GB, jenze drtiva vetsina VPS mi k tehle pameti cpe nejaky pevne stanoveny misto na HDD a nejmene 4 jadra...

Protože to místo na disku a ty jádra by jinak zůstaly nevyužité. Ber to jako položky zdarma, platí se v podstatě právě jen za RAM.

Jinak 4 GiB na cachování webu? Jsem jediný, komu to přijde neuvěřitelně rozežrané? I takové molochy jako JIRA se bez větších problémů vejdou do jednoho a půl.

« Odpověď #22 kdy: 16. 05. 2013, 07:32:48 »
Jinak 4 GiB na cachování webu? Jsem jediný, komu to přijde neuvěřitelně rozežrané? I takové molochy jako JIRA se bez větších problémů vejdou do jednoho a půl.
webŮ
nejedna se pochopitelne o jeden jediny web... aktualne

Sten

« Odpověď #23 kdy: 16. 05. 2013, 12:54:34 »
webŮ
nejedna se pochopitelne o jeden jediny web... aktualne

Na začátku je zmínka o jedné Java aplikaci. Prezentace i Python (pokud to nebude něco obrovského) se včetně databáze v pohodě a s rezervou vejdou i do poloviny „základních“ 512 MiB (a pokud to něco obrovského bude, pořád je tam ta druhá polovina). Samozřejmě pokud tam budou stovky či tisíce požadavků za sekundu (tj. desítky až stovky tisíc unikátních uživatelů), bude to potřebovat i řádově víc, ale takovou zátěž už VPSka stejně nezvládne ani výkonem.

Ale pokud ta Java skutečně sežere 4 GiB RAM, tak bude mít na VPS co dělat i s nedostakem procesorového času a hlavně s nedostatečným výkonem sdíleného diskového pole (ta data do paměti musí odněkud dostat, něco s nimi musí počítat a výsledky musí někam ukládat). Tam už bude vhodnější se poohlédnout po dedikovaném serveru.

Tom_as

« Odpověď #24 kdy: 16. 05. 2013, 13:08:48 »
Mohu doporucit Gandi.net na ten nikdo z VPS nema a co se tyce sluzeb, ktere davaji zadarmo bezkonkurencni. Potom jeste digitalocean.com, ten ted testuji a je uchvatny vcetne API a ceny za provoz.

« Odpověď #25 kdy: 16. 05. 2013, 13:33:06 »
Na začátku je zmínka o jedné Java aplikaci. Prezentace i Python (pokud to nebude něco obrovského) se včetně databáze v pohodě a s rezervou vejdou i do poloviny „základních“ 512 MiB (a pokud to něco obrovského bude, pořád je tam ta druhá polovina). Samozřejmě pokud tam budou stovky či tisíce požadavků za sekundu (tj. desítky až stovky tisíc unikátních uživatelů), bude to potřebovat i řádově víc, ale takovou zátěž už VPSka stejně nezvládne ani výkonem.

Ale pokud ta Java skutečně sežere 4 GiB RAM, tak bude mít na VPS co dělat i s nedostakem procesorového času a hlavně s nedostatečným výkonem sdíleného diskového pole (ta data do paměti musí odněkud dostat, něco s nimi musí počítat a výsledky musí někam ukládat). Tam už bude vhodnější se poohlédnout po dedikovaném serveru.
uznavam, ze jsem ponekud neopatrne rozjel debatu jinde nez bych mel, slo mi proste o to jestli nekdo zna nejaky dalsi nastavitelny VPS jako je angel-hosting.cz . S puvodnim dotazem to melo spolecne jen to VPS. pak se rozjelo "proc?"..

Sten

« Odpověď #26 kdy: 16. 05. 2013, 13:54:37 »
uznavam, ze jsem ponekud neopatrne rozjel debatu jinde nez bych mel, slo mi proste o to jestli nekdo zna nejaky dalsi nastavitelny VPS jako je angel-hosting.cz . S puvodnim dotazem to melo spolecne jen to VPS. pak se rozjelo "proc?"..

Aha, to se omlouvám, nějak jsem přehlédl, že původní dotaz byl od někoho jiného.

Nevím, jak to řeší Angel Hosting, ale zatím všechny VPSky, které jsem viděl, byly založené právě na platbě za RAM, přičemž disk a procesor(y) byly „jen“ v ceně. Jedinou mě známou výjimkou jsou Spoje.net, kde si můžete vybrat, jestli bude VPSka na serveru s více disky nebo dáte přednost více RAM (resp. většímu záboru na levnějším serveru s méně disky), ale 4 GiB RAM oficiálně nenabízejí, nicméně jsou dost pružní, po dotazu e-mailem by to třeba nějak vymysleli.

« Odpověď #27 kdy: 16. 05. 2013, 15:12:16 »
mrkni na homepage angelu a pochopis. jede to na openVZ a lze to menit za behu a uctuje se denne.

Sten

« Odpověď #28 kdy: 16. 05. 2013, 17:04:17 »
mrkni na homepage angelu a pochopis. jede to na openVZ a lze to menit za behu a uctuje se denne.

Myslel jsem, jak to řeší interně, protože fyzické servery nelze takhle variabilně nafukovat (což je ten důvod, proč se platí fakticky jen za RAM). Takhle jim tam musí ležet dost nevyužitého výkonu, který nakonec stejně promítnou do ceny. Nebo že by se jim to ve velkém množství statisticky vyrovnávalo? :)

dava

« Odpověď #29 kdy: 16. 05. 2013, 20:50:47 »