Nefunkční regulace otáček větráku

kdosi4

• 136
    • Zobrazit profil
Re:Nefunkční regulace otáček větráku
« Odpověď #15 kdy: 12. 05. 2013, 14:26:47 »
Ještě dodám, že počítač byl před týdnem sestaven na softcom.cz, ale mám průhlednou bočnici, takže myslím si ano, je zapojený správně.

Spíš si myslím, že je někde nějaká brzda, protože regulace očividně, ušislyšně a speedfan-vidně funguje, protože maximální otáčky tohoto ventilátoru jsou myslím kolem 1300 RPM, ale on se stále točí na 700 RPM.

Myslím si, že pokud by regulace nefungovala, tak by se ventilátor točil na maximum (1300 RPM)

Odpovězte prosím, velice si vážím jakékoli pomoci.
Kdyz zapojis vetrak naprimo pres takovou tu prechodku molex konektor->fan 3pin toci se vetrak rychleji?
A bios. Povidam bios sousede novy mas?
Mimochodem:
http://www.techpowerup.com/157543/gigabyte-recalling-x79-ud3-ud5-g1-assassin-2-motherboards.html

Jak jsem psal, PC je sestavený před týdnem a na sestavení je záruka, takže dovnitř se neodvážím :)
Co se týče BIOSu, tak to samé, jsou případy, kdy po aktualizaci BIOSu už PC nikdy nezapnete.
Díval jsem se na to a aktualizace BIOSu v tomto případě nepomáhá.

Díky za odpověď.

Trubicoid2

« Odpověď #16 kdy: 12. 05. 2013, 19:26:48 »
Neni ten cpu vetrak ve špatným konektoru? Je v cpu_fan? Nebo je prohozenej s nejakym sys_fan1,2,3,4? To snad z boku uvidíš a kontroluj podle manuálu.

A jak to přesně vypadá v biosu? Můžeš to vyfotit? Nebo přesně popsat? Jde o fan speed cpu, 1, 2, 3, 4 a nastavení cpu fan třeba na normal, silent a pak disabled a co to udělá se všema rychlostma.

Trubicoid2

« Odpověď #17 kdy: 12. 05. 2013, 19:34:41 »
Jinak je mi divny, ze si myslíš, ze cpu fan je v programu speedfan zrovna pod číslem 4. Dej v biosu u fan speed control disabled, tím se začne cpu fan točit na max obrátky a možna zjistíš, ze to je jinej vetrak, kterej se točí na max. To bude ten, co je špatně zapojenej do cpu_fan konektoru na desce. A v biosu vyrostou otacky cpu_fan?