Zdravim,
Vedel by mi niekto poradit ako zachranit data zo Slax linuxu, ktory bezal z USB kluca? Ide o to ze ten kontainer s nazvom CHANGES.DAT do ktoreho sa ukladaju vsetky zmeny a nastavenia v systeme (aj data ktore su na plochu) stale nabobtnava, a ked dojde miesto tak Slax jednoducho zamrzne.
Pouzivam Slax na 2GB kluci a mimo slaxu boli nejake data, ktore som mohol vymazat, takze som si myslel, ze po uvolneni par stoviek MB sa mi podari slax spustit v Persistent Changes mode a tie data z plochy slaxu zazalohovat.
Kedze slax pouzivam hlavne na net, tak rad by som sa dostal aj k do .mozilla adresara, pretoze som mal otvorenych asi 20 tabov, a nerad by som o tie linky prisiel (tazko sa to gugli, ked najdes prvu stranku, potom odtial sa dostanes na druhu a potom z tej druhej na tretiu...).
Z firefoxu po obnoveni relacie by mi stacilo, z jednotlivych tabov skopiroval len linky, to by mi uplne stacilo + tie subory z plochy.
Ako teda na to? Ten file system je nejaky special od Tomasa Matejicku a vola sa "dynfileFS 2.20" a vobec neviem ci by to nejaka zachranna distribucia vedela otvorit (google na dotaz: Parted Magic dynfilefs, nic nenajde).
Najlepsie by bolo keby sa do dalo v tom slaxe primountovat, ked slax nahram do ramky.
Totiz to ked som vosiel do windowsu, tak na usb kluci bolo 0 kB volneho miesta, takze z toho suboru CHANGES.DAT chyba koniec. Nedalo by sa ku koncu suboru nieco "dolepit" z cisteho vytvoreneho suboru CHANGES.DAT nejako? Trocha som to skusal, ale nefunguje to a slax pri starte zamrzne pri tom mountovani toho kontajnera, cize tak ako mi to zamrzlo pred tym. Ten CHANGES.DAT mam zazalohovany, takze sa s tym da hrat, ale nie som nejaky profik do toho. Predpokladam, ze tie data ktore chcem nebudu uplne na konci suboru.
Takze otazka znie co nastavit v slaxe, pripadne ako zmodifikovat ten CHANGES.DAT kontajner, aby to slax pri starte primountoval. Aby som mohol skopirovat subory z plochy a potom este spustit Firefox a z obnovenej relacie si skopirovat linky.
Dakujem Dusan.