Vypadávání kurzoru z okna

Lezemětonanervy

Vypadávání kurzoru z okna
« kdy: 06. 05. 2013, 12:07:55 »
Omlouvám se předem, je to o Widlích7. Taková hrozně otravná moucha, ale fakt mě to už vytáčí.
Někam píšu, třebas i sem, do nového topicu a najednou mě začne brnkat tón, jakože klepu někam, kde se nedá psát, a takyže se nepíše, prostě mě vypadne kurzor z aktuálního okna, musím naject myší tam, kde píšu, kliknout až pak můžu pokračovat v psaní.
Nevíte někdo, co to může být? Už mě to fakt leze krkem. Sorry za ten tón, ale taky by jste neměli radost.

Re:Vypadávání kurzoru z okna
« Odpověď #1 kdy: 06. 05. 2013, 12:27:33 »
Notebook a pri pisani tuknutie na touchpad s dlanou?

« Odpověď #2 kdy: 06. 05. 2013, 13:33:36 »
Omlouvám se předem, je to o Widlích7. Taková hrozně otravná moucha, ale fakt mě to už vytáčí.
Někam píšu, třebas i sem, do nového topicu a najednou mě začne brnkat tón, jakože klepu někam, kde se nedá psát, a takyže se nepíše, prostě mě vypadne kurzor z aktuálního okna, musím naject myší tam, kde píšu, kliknout až pak můžu pokračovat v psaní.
Nevíte někdo, co to může být? Už mě to fakt leze krkem. Sorry za ten tón, ale taky by jste neměli radost.

Nejdřív jsem měl za to, že jde o nějaký fór, ten nadpis je úsměvný.

Ale po přečtení jsem si uvědomil, že poslední dobou opravdu pozoruji u firefoxu chování, které je o nervy.
Člověk píše do nějakého textového pole a když se pak mimoděk mrkne na obrazovku ke kontrole napsaného, zjistí, že stránka v prohlížeči uskočila, kurzor už dávno není v tom textovém poli a kus posledně psaného textu je tedy v háji.

I já jsem si nejdřív myslel, že to je díky nechtěným dotekům na touchapdu notesu (což se mi občas stávalo), ale ono se to děje i když píšu na externí klábosnici připojenou k tomu notesu.

Bohužel to nejsem schopen replikovat a neděje se to tak často, tak jsem tomu víc času nevěnoval ...

Lezemětonanervy

« Odpověď #3 kdy: 06. 05. 2013, 13:44:10 »
Jelikož jsem starý poctivec, jdu se ztrapnit. Nedlouho po dotazu jsem na to přišel. Dělala mě to aplikace k wifi kartě, TP-LINK Wireless Configuration Utility, kterou jsem, ani nevim proč, nechával běžet v tray. Najednou mě osvítilo světlo vyšší formy existence a všeho vědění, aplikaci jsem vypnul a je klid. Ruce bych utrh panu programátorovi u samé zadní části těla, ale co naplat, widle jsou....chtěl jsem něco napsat, ale budu radši zticha.
Závěr - komu lítá podobná moucha kolem hlavy a nemůže ji zabít, ať se ohlédne po nějaké zblblé aplikaci ve tray, nebo někde, jánevim kde.

« Odpověď #4 kdy: 06. 05. 2013, 15:13:18 »
Stejny problem se ztracenim focusu sem mel i kdysi na Vistach, nez sem naplno presel na openSUSE. Vzhledem k tomu sem se ani nepidil po reseni, ale diky, dobry vedet ;)

« Odpověď #5 kdy: 06. 05. 2013, 15:40:31 »
No, tak já to zřejmě dorazím: mi se to děje v bubuntu ...
 ;D

« Odpověď #6 kdy: 06. 05. 2013, 18:22:28 »
Není to přesně ono, ale mě teď Firefox z nějakýho důvodu dělá to, že permanentně ukazuje v textu kurzor, a občas se nějak sekne a nejde scroll šipkami, jenom šipkou dolů skáču až úplně na konec stránky. A vytáčí mě to neskutečně (taky Win7)

« Odpověď #7 kdy: 06. 05. 2013, 18:49:26 »
Není to přesně ono, ale mě teď Firefox z nějakýho důvodu dělá to, že permanentně ukazuje v textu kurzor, a občas se nějak sekne a nejde scroll šipkami, jenom šipkou dolů skáču až úplně na konec stránky. A vytáčí mě to neskutečně (taky Win7)
Jestli sem to pochopil dobre a jde o klasicky 'I' kurzor pro pohyb v textu, to se da zmenit v nastaveni (Advanceg->General->Always use the cursor keys to navigate...)