A co konkrétně tě zajímá?
Dělám vývojáře u Seznamu a jsem spokojenej. Co se týče přesčasů, žádné jsem nikdy dělat nemusel (ani jsem o tom neslyšel). Naopak je tam pružná pracovní doba - můžu pracovat kdykoli od 6 do 22 hodin, s tím, že:
- za měsíc musím nadělat správný počet hodin (ale je jedno, jak si to rozložím)
- každý den bych tam měl být cca od 10 do 15 (nebo tak nějak), ale to spíš teoreticky, aby se ten tým nějak potkával. Když není nějaká důležitá porada a šéf s tím nemá problém, přijdu/odejdu kdy chci
Taktéž přes den si můžu odcházet víceméně jak chci - pokud to nepřekáží nějaké týmové spolupráci nebo není porada (málokdy), něco si zařídit ve městě není problém (a ani o tom nemusím nikomu nic říkat). Taktéž práce z domova, pokud to není častěji než 1x týdně nebývá problém, ale tam asi hodně záleží na týmu a co konkrétně děláš (jestli k tomu potřebuješ i někoho jiného).
Funguje i něco jako „tučňákový den“ - tak jednou za měsíc můžeš říct, že se budeš věnovat něčemu jinému (ale co alespoň nějak okrajově s prací souvisí). V praxi kupodivu používáno málo.
Jinak na střeše fotbálek, dole posilka, minimum nějakých buzerací nebo termínů… za mě spokojenost.
Když bych to měl srovnat s prací v nějaké malé firmě, tak mi snad chybí jen nějaká větší zapojenost do produktu; když je ve firmě 5 lidí, tak je jasné, že každý dělá/ví o všem a produkt je tak trochu jeho „dítě“. U větších firem jako Seznam tohle samozřejmě fungovat nemůže, byť na to, kolik tam je vrstev, bych řekl že to funguje ještě velice dobře.