Konce řádků a SVN

R

Konce řádků a SVN
« kdy: 02. 05. 2013, 21:26:23 »
Dobry vecer,

pri stazeni souboru z linuxoveho systemu (skrze winscp) do libovolneho editoru (pod Windows) a naslednem ulozeni (skrze winscp) jsou pozmeneny vsechny konce radku (svn diff (na linuxovem systemu) ukazuje zmenu u vsech radku, zatimco  svn diff -x --ignore-eol-style ukazuje zmenu jen u "opravdu" zmenenych radku). V pripade, ze edituji/ukladam primo na linuxovem systemu, tak se problem se zmenou koncu radku neobjevuje. Doposud vse ok .. vetsina win editoru ma nastaveni koncu radek (Mac, Unix, Windows) a proto jsem ruzne zkousel nastavit format konce radku u editoru (pspad, notepad++, emerald editor atd), kazdopadne vzdy po ulozeni jsou vsechny konce radku zmeneny.

Poradil by nekdo, ktery win editor zachovava puvodni konce radku, pripadne naznacil, kde jinde by mohl byt problem (napr. zpusob prenosu v scp).

Pracuji se zdrojovymi kody na vice linuxovych serverech, ale tento problem mam pouze u jednoho serveru.

Dekuji
« Poslední změna: 03. 05. 2013, 10:35:10 od Roman Bořánek »

libcha

Re:Konce radku a svn
« Odpověď #1 kdy: 02. 05. 2013, 22:04:19 »
Líný hledat, nebo fakt nenacházíš ?
Winscp umí zvolit transfer method text/binary. Zvol text.
Pspad i notepad++ to na 100% umějí, jen teď nemám k dispozici widle, abych našel jak.

R

« Odpověď #2 kdy: 02. 05. 2013, 22:20:23 »
Fakt nenachazim ;)

Zkousel jsem u WinScp text rezim (misto defaultniho automatickeho), ale porad bez uspechu. Pspad i notepad++ jsem proklikal a soubory ukladal s nastavenim Konce radku: Unix, ale nepomohlo.

Jakub Galgonek

« Odpověď #3 kdy: 02. 05. 2013, 22:31:49 »
A máš u těch zdrojáků na linuxu opravdu unixové konce řádků? Z jakého typu konce řádků na jaký typ dochází ke změně? Je to z LF na CRLF anebo naopak?

R

« Odpověď #4 kdy: 02. 05. 2013, 23:17:34 »
posledni ctyri radky souboru

PUVODNI (CRLF)
----------------
cat -v file.txt
^M$
    }^M$
^M$
?>^M$

PO ULOZENI Z WIN (LF)
-----------------------
cat -v file.txt
$
    }$
$
?>$

R

« Odpověď #5 kdy: 02. 05. 2013, 23:32:45 »
Vyreseno: problem byl v nastaveni WinScp

WinScp > Pripojeni > Editovat (vybrane pripojeni) > Prostredi > Znaky konce radku (pokud neurceny server): LF

po zmene na CRLF je vse v poradku

Jakub Galgonek

« Odpověď #6 kdy: 02. 05. 2013, 23:41:13 »
Vyreseno: problem byl v nastaveni WinScp

WinScp > Pripojeni > Editovat (vybrane pripojeni) > Prostredi > Znaky konce radku (pokud neurceny server): LF

po zmene na CRLF je vse v poradku

Pozor ale na jednu věc! Používáš v těch zdrojácích (na Linuxu) windowsový konec řádků (CRLF). Pokud si na Windows přetáhneš nějaký soubor s unixovým koncem řádků (LF), a pak je přes WinSCP nakopíruješ zpět, tak tipuju, že ti je překonvertuje na CRLF (jak sis teď nastavil), což se ti asi nebude líbit. Já osobně bych raději u WinSCP nastavil metodu přenosu na binary a nastavil si vhodně samotné editory.