Prodám Thinkpad T40p

Tomáš Dvořák

Prodám Thinkpad T40p
« kdy: 02. 05. 2013, 10:08:30 »
Ahoj, prodám Thinkpad T40p se zdrojem. Po cca 5ti až 10ti minutách provozu mu začne jakoby zrnit obrazovka. Na počítači se pak moc pracovat nedá. Když se pak správně v levém spodním rohu klávesnice zmáčkne, zrnit zase přestane, ale na práci je to samozřejmě hloupý. Dost možná by to šlo opravit, dřív to nedělal, je to známý problém, viz http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_garbled_screen

Taky má skoro vymlácený baterie. Jinak je zcela OK :)

Tak kdyby měl někdo zájem, napište :) Ideální osobní převzetí praha.

Tomáš

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Prodám Thinkpad T40p
« Odpověď #1 kdy: 02. 05. 2013, 12:00:55 »
No, kdyby byl zadara, tak ja bych ho vzal pro znameho slepicim do kurniku.

« Odpověď #2 kdy: 02. 05. 2013, 14:42:26 »
To spíš bude mít smysl spíše prodat jednotlivé použitelné komponenty zvlášť. Třeba o 2.5" IDE disky je na Aukru docela zájem, pokud mají aspoň trochu slušnější kapacitu. Možná i paměti by se prodaly, pokud jsou to aspoň 512MB moduly.

Jinak to moc prodejné podle mě není, ale dal bych 100Kč za samotný notebook (klidně bez HDD, RAM, CPU..), když bude z venku kompletní   :D

« Odpověď #3 kdy: 02. 05. 2013, 16:17:40 »
Mohl bych poprosit o trochu bližší informace o tom stroji? Hledám si servřík na hraní a zkoušení, takže by mi nefunkční obrazovka až tak moc nevadila...

3ugeene

« Odpověď #4 kdy: 02. 05. 2013, 16:31:19 »
tenhle noťas má máti ještě z dob její práce v ING, kdy jí ho nacpali za desítky tisíc.  Je to starej šrot, co nepřehraje slušně ani videa z youtube ale je bytelnej jak tank. Teď ho má táta a já se pamatuju, jak ho omylem zahesloval master heslem a já tahal z eeprom přes Arduino data, abych to zjistil zpátky...

Ale zpět k věci, tohle a napůl rozbitý dát fakt zadara, vidím to maximálně za pár stovek nebo flašku nějakýho bolehlavu za protislužbu.

radek

« Odpověď #5 kdy: 02. 05. 2013, 17:04:26 »
tenhle noťas má máti ještě z dob její práce v ING, kdy jí ho nacpali za desítky tisíc.  Je to starej šrot, co nepřehraje slušně ani videa z youtube ale je bytelnej jak tank. Teď ho má táta a já se pamatuju, jak ho omylem zahesloval master heslem a já tahal z eeprom přes Arduino data, abych to zjistil zpátky...

Ale zpět k věci, tohle a napůl rozbitý dát fakt zadara, vidím to maximálně za pár stovek nebo flašku nějakýho bolehlavu za protislužbu.

No we windows dam ruku do ohne, ze to zvladne ve flash 720p :)

j

« Odpověď #6 kdy: 02. 05. 2013, 17:45:23 »
Ahoj, prodám Thinkpad T40p se zdrojem. Po cca 5ti až 10ti minutách provozu mu začne jakoby zrnit obrazovka. Na počítači se pak moc pracovat nedá. Když se pak správně v levém spodním rohu klávesnice zmáčkne, zrnit zase přestane, ale na práci je to samozřejmě hloupý. Dost možná by to šlo opravit, dřív to nedělal, je to známý problém, viz http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_garbled_screen

Taky má skoro vymlácený baterie. Jinak je zcela OK :)

Tak kdyby měl někdo zájem, napište :) Ideální osobní převzetí praha.

Tomáš

Tvuj problem se jmenuje bezolovnata pajka (cin) a spatny chlazeni grafarny. Mam tu za zadama 6x T41, vsechny chcipli na stejny problem. Da se to lecit, pokud se ti do toho chce - musis ho ugrilovat ;D. Jop, pak se tam musi dat chladic z T42 (da se koupit za par fufni) ten uz je OK.
Jinak je otazka casu, kdy to prestane zobrazovat uplne.

Pokud se toho chces zbavit, asi spis bys to rozprodal na dily (po par korunach), nebo to nekomu dej za flasku, jak tu bylo receno.

Mohl bych poprosit o trochu bližší informace o tom stroji? Hledám si servřík na hraní a zkoušení, takže by mi nefunkční obrazovka až tak moc nevadila...
To prave neni obrazovkou, na 90% je to tim co pisu - trpely tim T40/41 => problem s odpajenou grafarnou. A bez ty ti nenastartuje/vytuhne/... (ze se to zatim nedeje = je to v pocatecnim stadiu).

Tomáš Dvořák

« Odpověď #7 kdy: 03. 05. 2013, 16:11:12 »
Bližší informace zde:

http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:T40p

Jinak asi jo, jestli nikdo nenabídne víc, jsem ochotnej darovat to za nějakou flašku. Rozebírat na komponenty se mi to nechce, a letovat tu grafárnu taky ne. Youtube to skutečně v plným rozlišení obrazovky nepřehraje, když ho snížím na 800x600 tak už jo - možná kdyby se nějak aktualizovaly ovladače tak by to šlo líp, ale nejsem si jistej. Jinak to výkon na svou dobu nemělo špatnej, samotnýho mě to youtube trochu překvapuje.

tomáš

martin r

« Odpověď #8 kdy: 03. 05. 2013, 17:39:44 »
Hlásím se mezi zájemce, osobně v Praze není problém, kdyžtak rrmartinn@gmail.com