Debian – odhlášení po spuštění aplikace

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Debian – odhlášení po spuštění aplikace
« Odpověď #15 kdy: 02. 05. 2013, 00:16:42 »
začal jsem tedy úplně tím nejsnadnějším co se tady zmínilo a založil účet nového uživatele
problémové aplikace jsem spustil pod ním a je klid
ovšem u původního uživatele problém setrvává

Normalne by nejaka nastaveni uzivatele nemela slozit X. Ale asi doslo k nejake zajimave souhre bugu a nemozne se stalo skutecnosti. :-) Takze asi vymazat vsechny konfiguracni soubory, snad s vyjimkou tech opravdu malo podezrelych, jako treba mc a znova vsechno nastavit. A priste si to nekam zazalohovat, nez k tomu pustim dceru. BTW, mohla by delat betatesterku. Ma talent.

ZAJDAN

• 2 086
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 10. 05. 2013, 20:08:00 »
tak jsem zjistil, že viníkem je aktualizace VirtualBox....
doma jsem dnes provedl fresh install Debian 6 x64 (Gnome-TwinView...dual screen) a hned po instalaci a stažení všech updatů jsem nainstaloval poslední dostupnou verzi VirtualBoxu :
http://download.virtualbox.org/virtualbox/4.2.12/virtualbox-4.2_4.2.12-84980~Debian~squeeze_amd64.deb
natahl jsem si virtualní disk a hned první zpuštění - odhlášení z Gnome a je to tady znova :(
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

noname

« Odpověď #17 kdy: 11. 05. 2013, 13:34:26 »
Tak v tomhle případě bych to tipoval i v souvislosti se zmiňovanými hláškami ACPI na přehřátí procesoru.
Sám mám dvoujádrový Atom a RAM mizerné velikosti a při spouštění virtuálních strojů mi to občas vypadne, ale nedojde pouze k odhlášení, ale kompletnímu vypnutí. Procesor je rozpálený a dokud nezchladne se na počítači nedá dělat (vytahuji paměťovku kvůli chlazení :-), nikdy si nekupujte ASUS). Co konkrétně běží ve virtuálním stroji? Je možné, že OS s GUI moc zatěžuje počítač. Osobně jsem naprosto spokojený s virtuálními stroji s OS Debian pod příkazovou řádkou (Atom zvládne i 4 najednou, nezkoušeno dlouhodobě). Na OS s GUI bohužel musí být výkon a RAM... :-(

noname

« Odpověď #18 kdy: 11. 05. 2013, 15:25:23 »
Pro zjištění teplot by mohlo pomoci nainstalování balíšku lm-sensors (apt-get install lm-sensors (mám Ubuntu, nevím z hlavy, jaké má Debian repozitáře)) a přidání následujícího řádku do crontabu pomocí příkazu crontab -e.
Kód: [Vybrat]
*/1 * * * * sensors >> /home/user/Desktop/temperature.logSoubor pro časové spouštění skriptů pro jednotlivé uživatele případně naleznete v /var/spool/cron/crontabs/ jako soubor se jménem svého uživatele. Nevýhoda je, že se to spouští pouze v intervalu 1 minuty, ale prozatím nic lepšího neznám. U mě VirtualBox rozehřeje procesor z příjemných 38°C na pěkných cca 80°C a to jsem předčasně vypnul počítač, takže by to ještě vzrostlo (pro rychlejší vytížení jsem zapnul cca 3 GUI) každopádně podobně dokáže vytížit i procesor s jedním náročnějším virtuálním strojem. Přestože 80°C je ještě rozumná teplota, v budoucnu by byla situace určitě horší, takže tohle bych prověřil jako první.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 11. 05. 2013, 23:55:53 »
Procesor je rozpálený a dokud nezchladne se na počítači nedá dělat (vytahuji paměťovku kvůli chlazení :-), nikdy si nekupujte ASUS).

Nemate, ciste omylem, chladic a ventilator zasrane kilem prachu? Koukal byste, co to kolikrat dokaze udelat, kdyz se to vyfouka kompresorem.

noname

« Odpověď #20 kdy: 12. 05. 2013, 06:30:59 »
Procesor je rozpálený a dokud nezchladne se na počítači nedá dělat (vytahuji paměťovku kvůli chlazení :-), nikdy si nekupujte ASUS).

Nemate, ciste omylem, chladic a ventilator zasrane kilem prachu? Koukal byste, co to kolikrat dokaze udelat, kdyz se to vyfouka kompresorem.

Nemám  :D Notebook je nový a ještě v záruce. Jediné, proč ho nereklamuji je, že ho docela nutně potřebuji a peníze na nový aktuálně nemám. Problém bude spíše jinde. U ASUSU vymysleli "skvělé" tiché bezvětrákové chlazení a supertenký design, takže na pořádný chladič není dost místa.
Takže asi tak...

ZAJDAN

• 2 086
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 15. 05. 2013, 15:59:03 »
Ahoj,
viz předchozí příspěvky - ne počítač je naprosto čistý, udržovaný HW, teploty nízké

NEWS:
nainstaloval jsem čistej debian 6 x64, natahl virtual box a nedovolil natahnout systemove updaty a je klid
na dalších dvou rozlišných strojích jsem nainstaloval to samé, ale s rozdílem, že jsem natáhl i aktualizace systemu(Debian) a problém se zjevil, takže na vině je nějaká aktualizace, ale zatím neví co, každopádně to dokáže pěkně potrápit
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

ZAJDAN

• 2 086
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 15. 05. 2013, 16:17:11 »
po shození gnome session nacházím v:
cat /var/log/kern.log

May 15 16:10:11 debian-zdenek kernel: [   93.087248] NVRM: GPU at 0000:02:00: GPU-5a7f7a3c-4beb-89ef-9d1f-2a0ea27852a9
May 15 16:14:06 debian-zdenek kernel: [  326.989565] NVRM: GPU at 0000:02:00: GPU-5a7f7a3c-4beb-89ef-9d1f-2a0ea27852a9

ZAJDAN

• 2 086
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 15. 05. 2013, 17:05:42 »
SOLVED:
v updatech se natahl novy kernel ovsem cislo zustalo "2.6.32-5-amd64" coz me matlo a myslel jsem si ze mam puvodni. Takze se vlastne stalo to, ze driver Nvidi se neskompiloval s novym kernelem, a tak jsem vypl x server a nainstaloval driver znova, takze se driver prizpusobyl pro novy kernel a jupiiii uz zase fungujeme.

pouzite graficke karty na problemových strojích:
NVIDIA Quadro 600, a Quadro 2000