Android nebo WP8

Maixner

Re:Android nebo WP8
« Odpověď #15 kdy: 26. 04. 2013, 15:34:17 »
Ptát se na fóru o Linuxu jestli Linux-like system nebo Widle je jako ptát se na fóru homosexuálů, jestli se jim víc líbí sex se ženskou nebo s chlapem  ;D

JH

« Odpověď #16 kdy: 26. 04. 2013, 15:39:34 »
No ja uz tomu androidu prave moc neverim bo se to chova vselijak :) to ze je malo aplikaci mi nejak nevadi telefon mam na telefonovani sms mp3 gps a obcas naky foto takze ja tech aplikaci opravdu moc nepouzivam :)
Tak to pohoda, k telefonovani akorat, ze neumi zablokovat tel. cislo (a neni ani zadna appka) a k GPS, kvalitni navigace je draha (myslim 2000,- za ni chteji) a vsechny ostatni jsou strasne odflaknuty. Co je fajn je aplikace mapy.cz, ale ta neni na jezdeni, jinak GPS ti automaticky bonzuje na tvuj live account, ktery musis mit. Zjistil jsem to pri prihlaseni do Win8 na NTB, kde me aplikace mapy sama zamerila i kdyz jsem ji spustil poprve.

Pupi

« Odpověď #17 kdy: 26. 04. 2013, 15:47:37 »
vecna dilema :). na tvojom mieste by som skusil WP8, kedze nemas dobre skusenosti s Androidom. Je vseobecne a kazdemu zname, ze Android je velky zrut, potrebuje vykonnu masinku aby siel bez problemov, bez sekania apod. Tie aplikacie na WP8 nie je vela, ale tak potrebujes sa hrabat medzi 600k aplikaciami, z toho niektore stoja za prt? Niektore su dokonca malware, takze chces mat docinenia s malwareom? Ked nemas dobre skusenosti s Android, preco uvazujes nad nim? To ako keby mam auto Audi, ale nie som s nim vobec spokojny, tak pri kupe noveho auta nebudem zrejme uvazovat opat nad Audi, kedze ma sklamal, no nie? Robil som bakalarku na WP7.5, prvy krat som sa vtedy stretol s tymto OS. Od skoly som si zapozical HTC Titan a vobec mi dlazdice neprekazaju, system mi pride rychly a svizny. Naopak ak chce clovek robit pre Android aplikacie a chce mat volnu ruku pri vyvijani, tak asi Android. Ale ak si bezny uzivatel, tak mozno WP. Tie aplikacie ta nemusia tankovat. Priatelka ma Xperiu X8. Asi 2,5 roka ho ma. Za cely ten cas tam instalovala asi 3-4 aplikacie z toho asi 2 hry. Takze jej bolo tych 600k aplikacii ukradnutych a funguje normalne s mobilom a fungovala by tak s nim aj keby tam ma WP. Takze asi tolko. Rozhodni sa sam. Ak chces navigaciu aj, tak ked si kupis nejaku Lumiu od Nokie, tam dostanes aj offline mapy zdarma :)

bw

« Odpověď #18 kdy: 26. 04. 2013, 16:01:38 »
na fore root.cz nebude moja odpoved popularna, ale kupil by som iphone 4/4s z druhej ruky.
android som mal v rukach spolu asi hodinu (galaxy ace, galaxy s3, takze oba konce spektra) a tato kratka epizoda mi stacila, aby som vedel, ze sa androidu bude nutne este dlhu dobu vyhybat - UX je priserna, UI je zasekane, pomale, neergonomicke. proti androidu je nokia (symbian) uplne zlata a premakana. 8)
ios ma svoje muchy (nemalo), ale aspon sa ten telefon prijemne pouziva.
v kazdom pripade drzim palce, nech svoj vyber neskor nelutujes :)

Tonda

• 581
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 26. 04. 2013, 16:34:37 »
WP svojí svázaností je blíže přístupu Apple, omezení libovůle uživatelů i výrobců je prostě vedeno snahou minimalizovat možnost aby to někdo rozvrtal a aby to prostě fungovalo.

Každopádně pokud nemáš problémy s tuningem a zkoušíš věci jako CM, tak jdi do Androidu akorát to chce vybrat dostatečný hardware - aspoň 1 GB RAM a dualcore A9 aspoň 1GHz, projít recenze aby ofic rom neměla problémy nebo aby existovala dobrá komunitní rom.

Pupi

« Odpověď #20 kdy: 26. 04. 2013, 17:13:34 »
nj to je presne to, co potrebuje Android mat. bez vykonnej masinky ti to pojde velmi zle. neviem preco sa nesnazia ten system optimalizovat. asi na to kaslu, kedze vidia aku ma uspesnost, tak si povedia, ze to netreba. na trhu je uz dost rokov aby to mohli zlepsit a nie len to nejako pozliepat dokopy ako to tu niekto povedal

Tonda

• 581
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 27. 04. 2013, 10:31:01 »
Tak je to Linux, aplikace se píší v Javě. Těžko říct, jestli to lze nějak významně optimalizovat bez ztráty funkčnosti.

Jestli není problém spíš v tom, že výrobci v honbě za co nejlevnějším smartphonem dávají Android na poddimenzovaný hardware a ještě k tomu do toho nacpou spousty bloatware, který to dále zpomalí. Android je také díky větší volnosti v tom, co programátorům a uživatelům dovolí daleko snazší zasekat uživatelem nainstalovanými aplikacemi.

Xperia X10 má jen 256 MB RAM, to se nelze divit, že to je bída, X8 a X10 mini pro je stejná zoufalost. Galaxy S Duos je lepší, ale taky není ideální RAM 768 MB není pro Andorid 4 vyloženě hodně a jednojádrový Cortex-A5 také není kdoví co. Za 6 tis. se dá koupit třeba Galaxy SIII Mini, i když je to asi šedivka, renomovanější obchody to mají tak za 7 - 7,5 tis.

mon

« Odpověď #22 kdy: 27. 04. 2013, 19:07:48 »
mam aj android (sukromny nexus 4) a aj wp8 (firemny winphone 8s by htc).

wp8 je rychly, jednoduchy a velmi lahko naucitelny system (za 1 den som ho poznal ako vlastne boty). a skoro nic sa neda pokazit :)

android ma podstatne viac moznosti uprav, aplikacii, moznosti uprav a aj po par rokoch pouzivania musim niekedy dlhsie hladat to co potrebujem. htc sense je jedine schopna nadstavba nad androidom. skusal som samsung, sony (aj sony ericson), lg. ale iba htc sense sa mi pacilo. teraz mam ale cisty android ale musim pouzivat aplikacie na smartdialer, klavesnicu, socialne siete, upnp.

pre bezne pouzivanie (telefon, sms, email, sem tam fotenie, sem tam fb) je lepsi wp8
pre geeka je lepsi android

Fantomas

« Odpověď #23 kdy: 27. 04. 2013, 19:16:55 »
Nema smysl toto prilis resit, mobilni pristroje jsou dnes uz jen spotrebni zbozi, i kdyz obcas drahe. At koupis cokoliv, stejne za dva roky pujdes pro novy :-) Takze si vyber podle toho, jak vnimas danou znacku, MS, Google, Apple. Pro mne je nejmensi zlo Google, takze Android, uz dvanact let pouzivam Sony, takze rok a pul stara wt19i, Android 2.3.4, dal jsem za ni u tmobile litr, vse funguje stale svizne a bez problemu. Samozrejme casem prestane stacit, ale ma smysl nad tim premyslet? Za rok stejne skonci v popelnici a pak se uvidi. Sice wp8 vypadaji dobre, ale prave nedostatek aplikaci me odrazuje, takze asi zustanu u Androidu.

« Odpověď #24 kdy: 27. 04. 2013, 23:27:03 »
Xperia X10 má jen 256 MB RAM, to se nelze divit, že to je bída, X8 a X10 mini pro je stejná zoufalost. Galaxy S Duos je lepší, ale taky není ideální RAM 768 MB není pro Andorid 4 vyloženě hodně

Když tohle čtu, tak si říkám, kam sme se to proboha dostali, když MOBILNÍMU systému nestačí 256-768 MB RAM?

Jinak nic proti Androidu. Taky bych preferoval jej.

Maixner

« Odpověď #25 kdy: 27. 04. 2013, 23:40:43 »
Když tohle čtu, tak si říkám, kam sme se to proboha dostali, když MOBILNÍMU systému nestačí 256-768 MB RAM?

A co bys chtěl?
Kdysi jsem měl Pentium 75MHz s 32MB a dneska mám čtyřjádro a 16giga.
K vůli tobě by se neměl vyrábět nový hardware?
Standard pro telefon začíná být dvoujádro a necelé giga ram.
Pro stolní počítač pak čtyřjádro a 16giga ram.
Nové konzole taky nebudou ořezávátka.
Doba jde kupředu.
Co ti na tom vadí?

Pupi

« Odpověď #26 kdy: 28. 04. 2013, 00:01:00 »
co si nepochopil? jemu islo skor o to, ze naco potrebuje mobilny OS tak vykonny HW. nie ze co ide dopredu. keby dame WP na 512RAM a na taku istu dame Android, tak ktory myslis pojde sviznejsie?

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 28. 04. 2013, 00:23:42 »
Maixner: Doba jde kupredu, vykon se zveda, vsechno se "zlepsuje", ale ... ta vydrz nam nejak pokulhava.

Onu zoufalost vyberu znam velmi duverne a pokazde jsem skoncil u BlackBerry. Apple nabizi uzasne vyzivne pocteni jejich podminek, ale nabizi asi nejlepsi paletu aplikaci, kde mohu provozovat od Jawbone band (UP - Android/iOS) az po IBM Sametime/Connection/Notes. Zmena konektoru zapricini reorganizaci draheho prislusenstvi. Jen ta smlouva s dablem.
Mel jsem v zapujce Samsung Galaxy S3 - jedine, co se mi libilo bylo jejich SAFE, zbytek byl utrpeni a proklinal jsem hned prvni den. App je sice cela rada, ale i pres fakt, ze byl rootnuty a vylazeny mi nebyl schopen vydrzet ani cely den. Mozna, ze ma ambice pro hrani her, ale v telefonovani, tedy primarni funkci nezvlada baterie (30 - 50 hovoru denne, 4 odeslane maily, xx prectenych,kalendar - IBM Lotus, nekolik pdf, xps, excel - MS Office, VPN, DLP - Symantec) - HW ma spotrebu, Android potrebuje silny HW. Mimo vyhledavani, obcas mapy nepouzivam a nebudu pouzivat zadne sluzby Google. Cela koncepce Androidu - jak snadno a co mu projde, docela odrazujici. Pracovni nastroje to zrejme nebudou. Demonstrace Androidu v podani HTC dopadla uplne stejne.

Lumia 920 vlastni kolega a nemuze si ji vynachvalit. Svizna, rychla a nabijet to bez kabelu/docku je silne navykove. Jedine omezeni, na ktere narazil jsou prave WP8, porad nejsou tolik podporovane jako Android/iOS a vlastne i BlackBerry.

Maixner

« Odpověď #28 kdy: 28. 04. 2013, 01:42:22 »
co si nepochopil? jemu islo skor o to, ze naco potrebuje mobilny OS tak vykonny HW. nie ze co ide dopredu. keby dame WP na 512RAM a na taku istu dame Android, tak ktory myslis pojde sviznejsie?

Maixner: Doba jde kupredu, vykon se zveda, vsechno se "zlepsuje", ale ... ta vydrz nam nejak pokulhava.

A proč by to mělo jet svižnějc?
Telefonovat uměla i moje první Nokia 5110, zvládla i posílat SMS, kalkulačka tam byla, budík tam byl a celé to poháněl procesor z pračky.
V těch novejch mobilech jde o turbo vychytávky jako Facebook, prohlížeč a kupu krámů, který se tam narvou, telefonování už není posláním telefonu, jde hlavně o to se moct vytáhnout a ukázat, kdo ho má většího. Jestli chceš telefon na telefonování, stačí tí klupr za osm kil.
Tak jděte do zadeke s tou kritikou, ste poslední dva kkti, co si myslej, že telefon má ještě hlavně telefonovat. 

Maixner

« Odpověď #29 kdy: 28. 04. 2013, 01:54:49 »
Chci říct, že je samozřejmý, že když se výrobce snaží použít HW určený původně k telefonování na emulování funkcí stolního počítače, tak to prostě nejede tak rychle.

Zapomeňte na nějakou svižnost nebo na to, že by telefon měl umět telefonovat a bejt svižnej, neuvěřitelně velká hromada lidí si kupuje chytrej telefon a volají jednou za pár dní! Místo toho z nějho brouzdaj po netu a Facebooku. To je jen důsledek vašich dutejch hlav, to že si myslíte, že by to mělo chodit rychlejc! Chodí to naprosto správně, aby se na tom daly hrát hry a koukat na Facebook. K čemu větší rychlost? Musíte jít s dobou, nejste snad fašouni, abyste nosili naleštěný boty a někomu říkali, jak má co vypadat. Kupte si kurva čepici s kšiltem nastranu, dejte si kurva špeka žejo a pusťe si na telefonu písničku a nějakou hru!

Klíííídek jóóó!   
Pojďte s dobou!