Učebna IT terminálově?

Dudo

Re:Učebna IT terminálově?
« Odpověď #15 kdy: 20. 04. 2013, 04:51:56 »
Ak počet terminálových pripojení nepresiahne 15 user, tak by si mohol uvažovať na Win Server 2008 (2012) Fondation, ktorý sa dáva k značkovým serverom za pár  EUR (k HP napr.: 1€  :-) ). Samozrejme treba dokúpiť licencie pre terminálové CALy, ale pre školstvo sa dajú zohnať veľmi lacno. Na klientov môžeš použiť kludne Linux. Cez rdesktop sa z nich môžeš pripájať na terminálový server. Ja mám nasadené takéto riešenie, kde mi na serveri ešte beží cez ESXi vmWare linux so základným službami a pre tenké bezdiskové klienty poskytuje aj zavedenie OS cez PXE.

« Odpověď #16 kdy: 22. 04. 2013, 16:29:36 »
Děkuji všem, kdo se vyjádřili nebo poradili. Víceméně zatím jen sbírám informace a hledám vhodné řešení do budoucna, není to projekt který by se realizoval příští týden. Nejdůležitější je samozřejmě splnění požadavků lektorů, takže postupně budu možné varianty konzultovat i s nimi.
Vzhledem k tomu, že vím o "kolegách"/"konkurenci", která jede prakticky všechny učebny terminálově (60+ klientů), tak mě překvapuje množství názorů proti, protože to evidentně realizovat lze :) Takže zjišťuji především případné komplikace a rady, na co si dát pozor nebo co je potřeba ošetřit. Variantě použití Linuxu se nebráním, spíše je pro nás méně vhodná díky partnerství MTP (Microsoft Training Partner).
Každopádně ještě jednou děkuji všem za Vaše názory.

jmeno

« Odpověď #17 kdy: 22. 04. 2013, 16:37:50 »
Nabootovat linux ze site a obraz M$ woknous ddckem na disk :) ... a pak nejaka postinstalacni magie kvuli domene a tak...