Odchází mi jeden disk za druhým

Pupi

Re:Odchází mi jeden disk za druhým
« Odpověď #15 kdy: 15. 04. 2013, 17:30:20 »
chlape to bude tym Ubuntu, neni pochyb, ruky prec od toho. taky system, sa necuduj ze ti odchadzaju disky. sa zamysli co pouzivas.

sf

« Odpověď #16 kdy: 15. 04. 2013, 17:50:46 »
furt nevidim co je tam za zdroj. taky to muze byt colorshit nebo jiny ohnostroj a pak se neni co divit...

comp nemam teraz pri sebe, ked sa k nemu dostanem pozrem, a napisem co je to za znacku zdroja

sf

« Odpověď #17 kdy: 15. 04. 2013, 17:54:25 »
chlape to bude tym Ubuntu, neni pochyb, ruky prec od toho. taky system, sa necuduj ze ti odchadzaju disky. sa zamysli co pouzivas.

Poprosim len inteligentne odpovede k meritu veci. Ne detske dristy vhodne socialnej siete. Bohuzial na poslednych 2 diskoch bol Debian.

Pupi

« Odpověď #18 kdy: 15. 04. 2013, 17:57:06 »
ubuntu, debian, opensuse, mint, ..., vsetko na jedno kopyto, preco tam nedas DOS?

Zopper

• 926
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 15. 04. 2013, 18:02:31 »
vdaka raf
prosim ta co je to zariadenicko ako to vyzera,  da sa to zakupit? oficialny nazov?

Co tohle? ;)

Zopper

• 926
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 15. 04. 2013, 18:05:22 »
partdon, nějak se mi nenačetl spodek stránky, a tlačítko nahoře ("odpovědět") fungovalo líp než jsem čekal... :D Můj odkaz lze považovat za bezpředmětný.

andy

« Odpověď #21 kdy: 15. 04. 2013, 18:56:48 »
me zase odchazi jedna pritelkyne za druhou - za kamarady

lagfest

« Odpověď #22 kdy: 15. 04. 2013, 19:13:05 »

možno bude problém v pripojnom konektore... ;)

Matěj

Zbytečná diskuse. Není o čem diskutovat, na co reagovat.
« Odpověď #23 kdy: 15. 04. 2013, 20:15:02 »
Hele přiznávám se, že jsem toto vlákno (diskusní problém) nečetl příliš podrobně... ty máš totiž zásadní problém s logickým uvažováním a následně i popisem problému. A ostatní místo aby tě zastavili tak ti dávají nesmyslné podněty, které tvoji pozornost a systematyčnost ještě více zhoršují.

Nevysmívám se, ale zkusil bych tě nasměrovat zpět na začátek. V první řadě alespoň zjisti zda disky detekuje BIOS. Pokud ano zkus jiný OS než ten používaný (obzvláště pokud z disků přímo bootuješ). Jak se disky chovají v jiných počítačích, v jiných počítačích s různými OS? Co říká záznam S.M.A.R.T?

Skoro se vsadím, že pokud těchto pár věcí vyzkoušíš (práce na jeden večer) zjitíš i v čem je problém a pak buďto budeš počítač reklamovat či prostě zjednáš nápravu. Že kromě HW chyby může být problém s OS (SW chyba) je zřejmé, méně zřejmá se ale může jevit chyba vzniklá například tvým předchozí flashováním BIOSu, nebo přímo vlastní chyba v BIOSu (tak si to prověř, ale bacha na ztrátu záruky při opravě - kdyžtak se tím prostě nechlub).

Pokud by jsi opravdu trval na metodě krok - krok vedoucí k detekci problému a jeho řešení, jistě se i mezi uživateli Linuxu (já jsem primárně uživatel Windows a nepomohl bych úplně se vším i když problém detekovat patrně dokáži) najde někdo, kdo ti dokáže pomoci. Neříkám totiž, že nejde o HW problém, ale vzhledem k popsanému bych tipoval v první řadě na problém operačního systému či používaného SW - škoda že jsi nesdílný a neuvádíš například to zda jsi vždy nahrál binární kopii odpovídající poslednímu stavu funkčního systému a pokračoval v užívání, nebo jsi vždy provedl své vytoužené nastavení OS a už nenabootoval (nebo co vlastně přesně myslíš tím že disky nejsou nalezeny), co říká EventLog v OS, jak dopadl pokus o opravu souborového systému (říkáš, že disky jinde fungují ale říkáš to podivně a nejistě)...

P.S.
Ještě když fungovaly pro Windows NNTP (News) kde si lidé pomáhali, tak by tě s tvým popisem problémů poslali tam kde ani slunce nesvítí. Buďto chceš a potřebuješ pomoci, nebo ne?!

MKzB

« Odpověď #24 kdy: 15. 04. 2013, 21:54:21 »
Už jsem se setkal s tím, že HDD napájený redukcí přes Molex se náhle, čas od času, vypnul a zmizel ze systému. Po restartu vše OK. Potom jsem ho na stejném zdroji zapojil na sata napájení obsahující i 3,3V vodič a zatím bez problémů.

Pupi

« Odpověď #25 kdy: 15. 04. 2013, 22:09:56 »
hovorim je to systemom zalozenym na unixe. prejdi na Windows 7. nebudes banovat ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 15. 04. 2013, 22:25:52 »

Tipoval bych problem motherboardu nebo OS.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #27 kdy: 15. 04. 2013, 22:40:27 »
hovorim je to systemom zalozenym na unixe. prejdi na Windows 7. nebudes banovat ;)

Tohle už není ani zábavné.

Vadimo

« Odpověď #28 kdy: 15. 04. 2013, 22:40:58 »
Mne sa stalo niečo podobne na stolnom PC (načítal sa len grub a koniec) a raz na notebooku (vobec nenasiel disk). Na PC stacilo resetnut BIOS a na NTB som ho musel preflashovať.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #29 kdy: 15. 04. 2013, 22:43:30 »

Tipoval bych problem motherboardu nebo OS.

Kdepak, s největší pravděpodobností bude problém v peněžence. Pokud je totiž peněženka v pořádku, není důvod k nějakému odchodu. Tyto stvoření totiž pracují na velmi primitivní bázi. Nehledal bych v to nějakou složitost.