Instalace MySQL pomocí Bashe

ahoj

Instalace MySQL pomocí Bashe
« kdy: 11. 04. 2013, 13:38:46 »
Dobrý den,
snažím se udělat utomasickou instalaci mysql serveru pomocí bashe. Potřeboval bych ale udělat, aby se mě mysql při instalaci neptal na heslo ale automaticky nastavil heslo roota na root. Instalaci prováním přes sudo na raspberry pi. Nějaké skripty jsem už testoval, ale nic nefunguje tak jak by mělo. Poraďte prosím. Děkuji všem, kteří odepíší.
« Poslední změna: 11. 04. 2013, 13:40:33 od Petr Krčmář »

a

Re:Instalace MySQL pomocí Bashe
« Odpověď #1 kdy: 11. 04. 2013, 14:38:58 »
No tak nepoustej ten priblblej konfiguracni skript, co se pta a proste tam nakopiruje predpripravenou databazi "mysql" a je po ptakach, ne?

ahoj

« Odpověď #2 kdy: 11. 04. 2013, 15:58:48 »
Vytvoření databáze, tabulky a záznamu v tabulce mám ošefované to je v poho, akorát mi dělá problém instalace mysql serveru.
když dám sudo apt-get -q -y install mysql-server tak po chvilce to chce nastavit heslo root a já to potřebuji zautomatizovat.

tommm

« Odpověď #3 kdy: 11. 04. 2013, 16:15:23 »
A nejde si udelat referencni instalaci a rozkopirovavat misto instalovani?

Jednou si to nainstaluji, zadam si default username a default password, vytvorim si default db k tomu. Pote jen rozkopirovavam.
Pokud to takto na tvem prostredi jde, mas hotovo. Bohuzel si nejsem jist, zda si to pri instalaci nenacita nejake parametry ze systemu, ale to urcite budes vedet ty :)

e

« Odpověď #4 kdy: 11. 04. 2013, 16:30:21 »
Muzete pouzit socat? Neco ve stylu:
http://www.commandlinefu.com/commands/view/9107/use-socat-to-wrap-around-your-pty-to-enter-the-password.

Presne takhle to resim s mysql instalaci a heslem, ale bohuzel ten cmd ted nemam k dispozici, kazdopadne se socatem to jde 100%

a

« Odpověď #5 kdy: 11. 04. 2013, 16:34:04 »