Ahoj,
mam problem so spustanim java aplikacii cez script pod Lubuntu... vo virtualke mam nainstalovane Lubuntu a funkcnu javu... chcel by som poklikanim na subor scriptu (run.sh) spustit prislusnu java aplikaciu...
Rozpisem cely postup aby bolo jasne ci som niekde nespravil koninu

- vytvoril som subor run.sh v adresari testovacieho programu
- do scriptu som vypisal prikaz java test
- nastavil som prava na spustitelny subor
Vysledok:
- cez terminal sa script da spustit - funguje tak ako ma... (do terminalu aplikacia vypise text, a vytvori jednoduche okno)
- kliknutie na subor scriptu vyhodi okno s volbami: spustenie v terminali, run, zrusit... (okrem zrusit nic nefunguje

resp. nic sa nestane, ziaden vypis... skratka nic...)
Dalej: nasiel som nejaky prikaz, ktory zapise do suboru cas: "echo $(date) >> ~/Dokumenty/JavaTest/echo" a pridal som ho za spustenie javy v run.sh:
cize takto vyzeral script:
java test
echo $(date) >> ~/Dokumenty/JavaTest/echo
Vysledok: podla tohto sa po kliknuti na script a volbe "spustenie v terminali" prikaz vykona (zapisal sa cas do suboru) ale neotvori java aplikaciu... cez terminal normalne funguje (aj zapise cas)...
Ako dalsie som vyskusal nainstalovat Kubuntu, kedze s tym som uz trochu pracoval...
- skopiroval som tam ten isty program z Lubuntu, aj so scriptami a nastavil prava
Vysledok: vsetko fungovalo... cize po kliknuti na subor scriptu sa spusti java aplikacia (vytvori okno ,a script zapise cas do suboru)... nasledne som skusal aj vytovrit script, ktory otvori terminal a v nom spusti aplikaciu, ten fungoval tiez...
Cize: pod kubuntu funguje vsetko ako ma ale pod lubuntu nie... teda vedel by mi niekto poradit kde v Lubuntu robim chybu ?