Chrome zlobí na dlouho zapnutém počítači

Chrome zlobí na dlouho zapnutém počítači
« kdy: 14. 06. 2010, 17:56:31 »
Zdravim, ked mam dlhsie spusteny pocitac (notebook) tak po nejakom case sa mi nepodari nastartovat korektne wwwprehliadac (chrome aj chromium). Ked ho zapnem dlho trva pokial nastartuje a potom vyhodi okno s tymto: Váš profil sa nepodarilo otvoriť správne.

Niektoré funkcie nemusia byť k dispozícii. Skontrolujte, či profil existuje a či máte povolenie na čítanie a zápis jeho obsahu.

Kde by mohla byt chyba? Deje sa to uz velmi dlho /Ubuntu 9.10 aj 10.04/

Chromium  5.0.375.38
Chrome  5.0.375.70
« Poslední změna: 14. 06. 2010, 19:02:45 od Petr Krčmář »

Re: Chrome startuje špatně na dlouho zapnutém počítači
« Odpověď #1 kdy: 14. 06. 2010, 18:13:13 »
A běžel ten Chrome předtím? Stává se totiž, že se některý z jeho procesů zblázní a zůstane viset v paměti. Pak se další spuštěný prohlížeč chová podivně, nechce třeba načítat stránky nebo mu padají panely. Stačí při vypnutém prohlížeči zavolat

$ ps ax|grep chrom

A případně zabít, co visí. Občas se taky stane, že zůstane viset Flash. Postup je stejný.

cosmo

« Odpověď #2 kdy: 14. 06. 2010, 18:37:51 »
Toto sa mi stalo asi 2x a pomohlo zakilovanie vsetkych chrome procesov. Uz sa to odvtedy nezopakovalo. Mal som predtym otvorenych vela tabov a chrome spustene asi 10 hodin. Vypol som zopar rozsireni a vycistil cache. Ale pomohlo tomu az zakilovanie chrome procesov. Potom sa to stalo iba raz a od vtedy uz nic. Mozno je na vine nejaka extension. Skuste napisat, ktore mate, mozno sa na nejakej spolocnej zhodneme a problem bude tam :-)

Chrome:  6.0.427.0 dev @Debian Lenny 32bit

« Odpověď #3 kdy: 14. 06. 2010, 19:18:50 »
Toto sa mi stalo asi 2x a pomohlo zakilovanie vsetkych chrome procesov. Uz sa to odvtedy nezopakovalo. Mal som predtym otvorenych vela tabov a chrome spustene asi 10 hodin. Vypol som zopar rozsireni a vycistil cache. Ale pomohlo tomu az zakilovanie chrome procesov. Potom sa to stalo iba raz a od vtedy uz nic. Mozno je na vine nejaka extension. Skuste napisat, ktore mate, mozno sa na nejakej spolocnej zhodneme a problem bude tam :-)

Chrome:  6.0.427.0 dev @Debian Lenny 32bit

Pokiloval som skoro vsetko (bolo tam toho hodne) a ide to. Rozsirenie to nebude, pretoze chrome som mal ako cisto zalohu, kde nieje okrem temy absolutne nic. No ja som nerestartol PC vyse 4 dni a ten browser tam frci skoro stale...
Da sa to killnut nejako komplexne ze zabije vsetky procesy ktore su chrome?
Diky

« Odpověď #4 kdy: 14. 06. 2010, 19:20:04 »
A běžel ten Chrome předtím? Stává se totiž, že se některý z jeho procesů zblázní a zůstane viset v paměti. Pak se další spuštěný prohlížeč chová podivně, nechce třeba načítat stránky nebo mu padají panely. Stačí při vypnutém prohlížeči zavolat

$ ps ax|grep chrom

A případně zabít, co visí. Občas se taky stane, že zůstane viset Flash. Postup je stejný.

Ano je to tym, zabil som proces ktory mal najvacsi "UP" a uz to bezi. Neda sa niecomu takemu aby to tam zostalo predchadzat?

Re: Chrome zlobí na dlouho zapnutém počítači
« Odpověď #5 kdy: 14. 06. 2010, 19:42:59 »
Podle mě ne. Není možné tomu ani předcházet, ani to dodatečně řešit. Naštěstí se to nestává moc často.

« Odpověď #6 kdy: 14. 06. 2010, 22:28:12 »
Podle mě ne. Není možné tomu ani předcházet, ani to dodatečně řešit. Naštěstí se to nestává moc často.

Praveze to ej ten problem, ze sa mi to stava relativne casto. Notebook vacsinou suspendujem a restartujem ho viacmenej len koli tomu aby mi siel prehliadac

cosmo

« Odpověď #7 kdy: 15. 06. 2010, 08:45:32 »
Chrome je vyborny browser ale ma chybicky takehoto "procesoveho" charakteru. Obcas sa mi stavalo, ze som mal pusteny iba Chrome a disk I/O bolo znacne vysoke (7MB/s) (merane cez iotop). Zakiloval som dane ID procesu a chrome mi pekne oznamil, ze mu spadlo niektore konkretne rozsirenie. Toto rozsirenie som disabloval a odvtedy uz ziadne vysoke I/O :-)
Takze aj ked ma chrome obcas problemy, daju sa relativne jednoducho diagnostikovat a aj odstranit. Horsie je, ked sa to deje casto, ako v tomto pripade. Ale aj to musi mat svoju pricinu aj ked sa bude tazko hladat. Drzim palce, nech sa to podari vyriesit.

mirodinero

« Odpověď #8 kdy: 21. 06. 2010, 10:44:17 »
zdravim,

mam rovnaky problem resp. vzdy pri zapnuti browsera mi vypise tuto hlasku. vcera som presiel na vyssiu verziu ubuntu, dnes som to prenaistaloval a stale ten isty problem. neviete mi poradit, co to moze sposobovat?

yurayko

« Odpověď #9 kdy: 13. 12. 2010, 18:34:22 »
I had the same problem. I fixed it by this.

Open a terminal, type this
Code:

mv ~/.config/chromium/Default ~/.config/chromium/Backup

Now run chromium, and it should work. Then close it, and type this in your terminal.
Code:

rm -rf ~/.config/chromium/Default
cp -R ~/.config/chromium/Backup ~/.config/chromium/Default

Then when you open it all of your preferences should be back, and everything should be good.

EDIT:
If you want an easier way and don't care about your bookmarks and preferences or anything, you could close it and type this.
Code:

rm -rf ~/.config/chromium/Default

Then when you open it you should be able to start from scratch.