Plat pro člověka bez praxe

PanKapitanRUM

Re:Plat pro člověka bez praxe
« Odpověď #180 kdy: 07. 04. 2013, 20:53:18 »
Simek a Grossmann - Kouzlo zivotopisu

Je to tak, papír snese úplně všechno, jako když známý kamaráda (odseděl si celkem 8 let 2 roky za brutální znásilnění a pak 6 za loupežné přepadení) s nedodělaným výučákem a tedy logicky i bez maturity, našel zaměstnání, kde bylo požadováno VŠ vzdělání u jedné poměrně velké firmy. ::) No a je tam spokojený ::)

« Odpověď #181 kdy: 07. 04. 2013, 22:09:46 »
1) Ty „obecné znalosti“ nemusí nést ovoce hned, ale v dlouhodobějším horizontu. Ostatně i ty věci, které se učí na ZŠ/SŠ člověku dojdou později a už najednou chápe, proč ho s tím tehdy „otravovali“. Orientovat se jen na krátkodobé cíle je cesta do pekla.
Zvláštní je, že tenhle systém ve spoustě vyspělých zemí přesně takhle funguje. Akorát ten bakalář je občas čtyřletý. No, asi jsou v pekle, měli by se od nás poučit, tady je to totiž ráj :)

Navrhovat Bc. studium tak, aby absolventi dokázali u Ruma smontovat co nejvíc pécéček za den, by byla chyba.
Ano, to by chyba byla a ani to nikdo nenavrhoval, takže je úplně zbytečné o tom mluvit.

PanKapitanRUM

« Odpověď #182 kdy: 07. 04. 2013, 22:37:15 »
Někdo by mi mohl říct, kde jsem od toho člověka požadoval, aby dokázal smontovat co nejvíc PCček za den  ::)
Vzhledem k tomu, že v té firmě jsou >99% počítáky od Dell, tak nevím, co by tam ani montoval ::)
Ten člověk by to měl umět, aby neměnil disk, když je vadná paměť ::)
Jinak je to úplně normální práce a určitě celkem dobrá praxe v hodně rozlehlém a komplikovaném prostředí ::)
Dokonce bych řekl, že ta roční praxe "i když za almužnu" vydá za několikaletou praxi někde, kde je 20 pecek a NAS kterému se říká server.

Musím říct, že se mi ROOT po této debatě celkem zhnusil.
Když si uvědomím, komu se snažím poradit, co je to za lidi, jak mi tady kde kdo sprostě nadává ::)
No tak se na to můžu vys....

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
« Odpověď #183 kdy: 07. 04. 2013, 22:49:24 »
kapitáne, nějak nám leninovatíš..

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #184 kdy: 07. 04. 2013, 23:00:41 »
Vzhledem k tomu, že v té firmě jsou >99% počítáky od Dell, tak nevím, co by tam ani montoval ::)

Tak se s Dellem domluv, jestli by ti ty PC nemohli dodavat po kouskach, aby se technik nenudil. A treba by se nasly i nejkake administrativni vyhody. Jako kdysi v Telecomu, kde se muselo nainstalovat hafo PC do uctarny a kde kam, ale PC se nesmely koupit, protoze na to nebyl rozpocet. Mohly se ale kupovat nahradni dily do 10kKc, tak se kupovaly PC po kouskach, pricemz se disky, ktere tehdy staly pres 10k, fakturovaly pod cenou a pak se to natahovalo na mobech, ktere by normalne byly za 6k. :-)

PanKapitanRUM

« Odpověď #185 kdy: 07. 04. 2013, 23:06:42 »
kapitáne, nějak nám leninovatíš..

Už jsem z-Leninovatěl do konečného stádia, tj. jako Lenin se tady na to fórum vyprdnu  ::)
Díky všem, co stáli za to sem chodit, i tobě.

Jakub Galgonek

« Odpověď #186 kdy: 07. 04. 2013, 23:14:19 »
šéfík tu právě řeší nábor nějakého člověka bez praxe na správu PC v Liberci [...]
A nemůžeme se shodnout na tom, kolik by takový člověk měl dostat. [...] tvrdím, že by měl dostat tak 9-12 hrubého, zbytek peněz dostane v tom, že se něco naučí a příští rok si půjde najít normální práci. Popravdě tu už pár takových jantarů bylo a dávat jim peníze mi přišlo jako přehnaná charita.

Obávám se, že to tobě furt nedochází, že na to prostě víc peněz není.
Víc peněz není, nejsou, nedostanu je, přidat mu nemůžu, nedají mi je.

A já si na začátku vlákna myslel, že šéf chce dát té "podržtašce" více peněz než ty a tebe to sejří :-)

« Odpověď #187 kdy: 07. 04. 2013, 23:33:39 »
No nic, tak abysme to shrnuli, Kapitán se provinil tím, že dal na trh nabídku, byv si vědom toho, že ji přinejhorším nikdo nepřijme. A inkvizitorský tribunál mu to po zásluze spočítal.

Tak to bysme měli, můžeme to uzavřít a jede se dál...

:(

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #188 kdy: 07. 04. 2013, 23:34:38 »
A já si na začátku vlákna myslel, že šéf chce dát té "podržtašce" více peněz než ty a tebe to sejří :-)

No, nejhorsi by bylo, kdyby mu chtel dat vic penez, nez Rumovi. ;-)

<<<

« Odpověď #189 kdy: 07. 04. 2013, 23:51:13 »
Citace
Už jsem z-Leninovatěl do konečného stádia, tj. jako Lenin se tady na to fórum vyprdnu

No slava. Doufam ze to myslis vazne.

« Odpověď #190 kdy: 08. 04. 2013, 00:05:46 »
No slava. Doufam ze to myslis vazne.
Hm. A zůstane tady jenom názorová monokultura řešící zásadní flejmy jako třeba jestli tlačítka v gnome mají být vpravo nebo vlevo.

Protože opensource se, jestli to nevíte, vyznačuje tím, že je kolem něj pestrá komunita® různorodých lidí, kteří se umí domluvit, pomáhat si a spolupracovat.

Maixner

« Odpověď #191 kdy: 08. 04. 2013, 01:41:38 »
Kapitánovi se toho musí hodně nechat, jednak toho o HW ví vážně hodně, radí komu může a nebojí se říkat nepopulární věci pod pořád stejnou přezdívkou. A i když bejvá protivnej, poradil tu dobře spoustě lidí včetně mě.
Ale nejvíc mě baví anonymové jako třeba <<<
Ten nick jsem tu ještě neviděl, takže někdo se změněnou přezdívkou.
Kapitán by mu napsal pod vlastní přezdívkou, co si o něm myslí.
Docela rozdíl v charakteru co?
Když si mám vybrat, beru Kapitána, spíš snesu někoho občas protivnýho, než někoho s tak křiváckou a pokřivenou povahou, že se ani nepodepíše vlastní obvyklou přezdívkou.
Prostě spíš snesu trochu burana než hnusnýho křiváka.

Kolemjdouci

« Odpověď #192 kdy: 08. 04. 2013, 06:06:05 »
V dnesni dobe a po zkusenostech s pracovnimi pohovory (praci mam a praxi taky dostatecnou rekl bych) mi prijde jednani kapitana Ruma daleko lepsi nez to, co se predvadi ve vetsine ceskych firem - dela to presne jak bych to delal ja - ahoj chci to to to, jsem ochotnej investovat tolik. Je pravda, ze na zaklade nabidky se neprihlasi milion uchazecu, ale treba jenom dva nebo tri - podivam se, kdo je nejmensi tykev a budto ho vezmu, nebo se podivam zpet a reknu si...  asi je neco spatne - budto moc pozadavku, nebo malo penez a zaridim se dle moznosti v tom, co je pro me dulezitejsi. Je to daleko lepsi pristup nez hledame toto, penize od.. Pak prijdete na pohovor, zjistite, ze chteji vlastne neco trosku jineho, praci za dva lidi a to penize od znaci v podstate teoreticke maximum, ktereho lze dosahnout. Pak si poslechnete, ze se vam ozvou, nebo vas pozvou na dalsi kolo a tim potom veskera komunikace z jejich strany konci. Nutno podotknouti, ze to neni jednani jen v malych firmach, ale i v hodne velkych nadnarodnich spolecnostech. Alespon tolik osobni zkusenosti. Mohl by se mi kapitan rum ozvati na mail? (Zatim neoficialni 25bond at seznam tedka cz - kvuli db a botum)

radek

« Odpověď #193 kdy: 08. 04. 2013, 12:28:35 »
Rume, ale napis jak to dopadlo ;)

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #194 kdy: 08. 04. 2013, 13:07:36 »
Kolemjdoucí: jo, v tom máš pravdu, to samozřejmě sympatický je.
To, s čím alespoň já nesouhlasím je kombinace názorů: chci tam člověka ideálně s VŠ, takovádle praxe je pro člověka s VŠ dobrá a z VŠ lezou "debilové".  Přitom člověk, co uělal VŠ má úplně jinou kvalifikaci, takže do životopisu mu pozice opičky moc nepomůže, alespoň trochu schopnej člověk si je po VŠ schopnej najít lepší práci a tedy takovádle práce pro něj rozhodně dobrá není a to, že sice z VŠ lezou I "debilové" je pravda (a pro něj by se ta práce třeba i hodila), ale Rumovi by daleko lepší službu udělal šikovnej SŠ popř. VŠ student, než takovej zoufalec, kterej si po VŠ není schopnej najít nic lepšího.