čauky,
v práci testujeme
RSSOwl jako nástroj pro sledování aktualit. Mám tam naházeno spoustu feedů z různých webů (zpravodajství atd.) a na ně aplikuju filtry, které mi to podle různých kombinací klíčových slov třídí do různých složek ("binů") dle oblasti zájmu.
Je to sice fajn, ale samozřejmě to funguje jen tehdy, když mám program zapnutý (tj. ne přes víkendy a dovolenou) a pokud bych chtěl tyto výběry zpráv poskytnout kolegům, tak bych jim musel dát celý program.
To sice není problém technicky ani licenčně, ale je to trochu nepohodlné.
Takže by bylo fajn, kdyby šla použít nějaká online služba, nebo něco běžícího ze serveru, kde bych mohl použít obdobné filtrování, ale výsledkem by byla stránka v browseru (nebo možná jeden RSS feed), kam by se dotyční mohli podívat aniž by něco museli instalit do browseru (ideálně, kdyby se mohli rovnou dívat na svůj výběr), případně zasílání emailem jednou za čas. Desktop čtečce se chci vyhnout jak kvůli výše popsanému, tak kvůli OS - máme tu pestrou směsku od WXP/W7, Ubuntu, Debian, Arch, ne serveru taky Debian.
Zatím mne zaujal právě
Tiny Tiny RSS a zajímavě vypadá i
SwiftRiver, který vypadá, že by uměl krom RSS filtrovat i zdroje z Twitteru. Ale o tom softu není nikde zrovna moc informací a je to asi celkem nová věc.
Ocením vaše doporučení a rady.
dík