Náhrada za RSSOwl: Tiny Tiny RSS?

Náhrada za RSSOwl: Tiny Tiny RSS?
« kdy: 18. 03. 2013, 09:51:20 »
čauky,
v práci testujeme RSSOwl jako nástroj pro sledování aktualit. Mám tam naházeno spoustu feedů z různých webů (zpravodajství atd.) a na ně aplikuju filtry, které mi to podle různých kombinací klíčových slov třídí do různých složek ("binů") dle oblasti zájmu.

Je to sice fajn, ale samozřejmě to funguje jen tehdy, když mám program zapnutý (tj. ne přes víkendy a dovolenou) a pokud bych chtěl tyto výběry zpráv poskytnout kolegům, tak bych jim musel dát celý program.
To sice není problém technicky ani licenčně, ale je to trochu nepohodlné.

Takže by bylo fajn, kdyby šla použít nějaká online služba, nebo něco běžícího ze serveru, kde bych mohl použít obdobné filtrování, ale výsledkem by byla stránka v browseru (nebo možná jeden RSS feed), kam by se dotyční mohli podívat aniž by něco museli instalit do browseru (ideálně, kdyby se mohli rovnou dívat na svůj výběr), případně zasílání emailem jednou za čas. Desktop čtečce se chci vyhnout jak kvůli výše popsanému, tak kvůli OS - máme tu pestrou směsku od WXP/W7, Ubuntu, Debian, Arch, ne serveru taky Debian.

Zatím mne zaujal právě Tiny Tiny RSS a zajímavě vypadá i SwiftRiver, který vypadá, že by uměl krom RSS filtrovat i zdroje z Twitteru. Ale o tom softu není nikde zrovna moc informací a je to asi celkem nová věc.

Ocením vaše doporučení a rady.

dík  :)
« Poslední změna: 18. 03. 2013, 12:27:30 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Náhrada za RSSOwl: Tiny Tiny RSS?
« Odpověď #1 kdy: 18. 03. 2013, 15:55:21 »
Zrovna nedavno se tu psalo o konci Google Readeru. V diskusi se objevilo par linku: http://www.root.cz/zpravicky/google-reader-za-ctyri-mesice-konci a http://www.root.cz/zpravicky/petice-zachovejte-nam-google-reader

« Odpověď #2 kdy: 19. 03. 2013, 08:12:29 »
dík, ty diskuze i články jsem četl. Spíš jsem si říkal, zda nebude nějaký feedback od lidí, co třeba používaj to tt rss apod. protože se mi nepodařilo najít nějaký podrobný výpis fičur jednotlivých alternativ, abych to nemusel všechno zkoušet.  ;)

Martin Jakl

« Odpověď #3 kdy: 19. 03. 2013, 10:02:37 »
Zrovna včera jsem Tiny Tiny RSS nainstaloval a začal jsem být rád, že Google Reader končí, protože ttrss je prostě skvělé. Zvlášť Android aplikace je opravdu povedená.

« Odpověď #4 kdy: 19. 03. 2013, 10:08:16 »
tak mně by ani tak nešlo o to zobrazování ve smartphonech - předpokládám, že většina lidí by spíš využila web rozhraní v práci, případně nějaké email digesty, které by to mělo umět.

Martin Jakl

« Odpověď #5 kdy: 19. 03. 2013, 10:10:37 »
tak mně by ani tak nešlo o to zobrazování ve smartphonech - předpokládám, že většina lidí by spíš využila web rozhraní v práci, případně nějaké email digesty, které by to mělo umět.

Webové rozhraní je také moc dobré, je i chrome extension. Nějaké email digesty to umí, ale to jsem nezkoušel, nepotřebuji to.

« Odpověď #6 kdy: 19. 03. 2013, 10:25:02 »
A metody filtrování feedů jsi zkoušel? RSSOwl má třeba různé možnosti kombinování pravidel podle kterých se třídí. Jde mi o to, abych například mohl (hypotetická úvaha) odebírat RSS několika webů z oblasti počítačů a z toho všeho dělat výběry pro linuxáky, výběry pro wokýnkáře a třeba i pokročilejší ve stylu "grafika pro linuxáky" apod. - takže by každý z té bandy lidí si zobrazoval jen to svoje - nevím, zda se musí na web rozhraní kliknout na nějakou "složku", či zda to umí generovat stránky pro daný výběr a pak linkovat přímo na ně.

Martin Jakl

« Odpověď #7 kdy: 19. 03. 2013, 10:51:20 »
A metody filtrování feedů jsi zkoušel? RSSOwl má třeba různé možnosti kombinování pravidel podle kterých se třídí. Jde mi o to, abych například mohl (hypotetická úvaha) odebírat RSS několika webů z oblasti počítačů a z toho všeho dělat výběry pro linuxáky, výběry pro wokýnkáře a třeba i pokročilejší ve stylu "grafika pro linuxáky" apod. - takže by každý z té bandy lidí si zobrazoval jen to svoje - nevím, zda se musí na web rozhraní kliknout na nějakou "složku", či zda to umí generovat stránky pro daný výběr a pak linkovat přímo na ně.

Podporuje více uživatelů, každý má svůj seznam feedů. Feed se dá zařadit do kategorie. Každý jednotlivý článek jde tagovat pro vyhledávání, číselně hodnotit, hvězdičkovat, přidat poznámku a sdílet pro ostatní.

Martin Jakl

« Odpověď #8 kdy: 19. 03. 2013, 10:54:12 »
Jo a ještě tram jsou filtry a labely a samozřejmě vyhledávání.

« Odpověď #9 kdy: 20. 03. 2013, 08:36:08 »
Ok, dík za info. Asi to prubnu minimálně jako testovací instalačku na localhostu a pak se uvidí.  ;)

« Odpověď #10 kdy: 20. 03. 2013, 08:40:00 »
Já jsem Tiny Tiny RSS nasadil a jsem spokojený. Mám k tomu napsaný i článek, vyjde pravděpodobně v pondělí. Mobilní aplikace je taky poměrně použitelná. Jako náhrada za Reader je to výborné.

« Odpověď #11 kdy: 20. 03. 2013, 08:54:10 »
Výborně, na článek se moc těším.  :)