Router s tlačítkem pro zapnutí/vypnutí Wi-Fi

jfeg

Router s tlačítkem pro zapnutí/vypnutí Wi-Fi
« kdy: 15. 03. 2013, 08:02:40 »
Dobry den,
chtel bych nejaky router na doma s wifi, kde bych mel moznost tu wifi zapnout nebo vypnout pomoci tlacitka na routeru. Budu mit vetsinou wifi vypnute, ale kdyz uz bych si ho chtel pustit, tak bych nechtel byt vazany na to, ze budu muset prip. poustet pocitac. Proto idelane moznost zapnout jak vzdalene nebo tlacitkem.
Myslite, ze u takoveho routeru (doufam do 1000Kc) by byla moznost to vzdalene zapnuti/vypnuti provest nejakym skriptem ?
Dekuji.
« Poslední změna: 15. 03. 2013, 20:59:00 od Petr Krčmář »

roghir

Re:Router do domacnosti s tlacitkem on/off na wifi
« Odpověď #1 kdy: 15. 03. 2013, 08:17:36 »
Udajne to ani neni spatna znacka: http://www.atcomp.cz/zbozi_detail.aspx?zbozi=282222

« Odpověď #2 kdy: 15. 03. 2013, 09:06:45 »
Skriptem to s trochou hackování půjde u různých routerů minimálně emulací klikání na web... Tlačítko moc obvyklé není, to je trochu problém.

Pokud tlačítko můžeš oželet, doporučoval bych http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140087360000WEW - Mikrotiky mají obrovské možnosti nastavení a skriptovat se dají asi třemi nebo čtyřmi způsoby.

ondro

« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2013, 09:34:45 »
Praveze dnes je tlacitko dost bezne.
Ja som akurat vcera kupil tento -

http://www.atcomp.cz/zbozi_detail.aspx?zbozi=285503

Je tam lacitko ale da sa aj v routri nastavit  kedy ma router tu wifi zapnut a vypnut (napr. aby wifi bolo zapnute len cez den).

« Odpověď #4 kdy: 15. 03. 2013, 09:43:06 »
Praveze dnes je tlacitko dost bezne.
Je to možný, že se to poslední dobou rozmohlo, nekupuju routery každý den :) Pokud jsem podal zastaralé info, tak se tazatelce omlouvám.

Jirka

« Odpověď #5 kdy: 15. 03. 2013, 13:13:47 »
Nejak mi unika poenta toho vypinace :) proc nevzit jakykoliv router s WiFi nechat ji zapnutou a nastavi si tam dobre heslo a je klid :)

DarkKnight

« Odpověď #6 kdy: 15. 03. 2013, 13:54:09 »
treba se nechce nechat ozarovat pres noc :) nebo jako "rodicovska kontrola", coz jinak bez radius serveru udelas blbe

« Odpověď #7 kdy: 15. 03. 2013, 14:15:43 »
Zdravím,
Používám TP-Link TL-WR841N, který má HW přepínač na Wi-Fi. Dosah s dvěmi 5dBi anténami je slušný a cena taky...
http://access-pointy.heureka.cz/tp-link-tl-wr841n/specifikace/#section

alfi

• 334
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 15. 03. 2013, 14:23:50 »
já bych spíš doporučil
- stáhnout vysílaný výkon na 30-50% = na pokrytí bytu i menšího domu úplně stačí, vyzařování v blízkosti routeru se podstatně sníží (navíc budou mít radost i sousedi, kterým to bude méně rušit vlastní wifi a sníží se tím i riziko útoků zvenku). totéž se dá udělat i s wifi na noteboocích, které obvykle máme hodně blízko vlastního těla :)
- nastavit časovač, např. od půlnoci do 5-6 ráno na automatické vypnutí, kdy fakt nehrozí, že se budu chtít připojit. 

kdysi jsem po tlačítku taky toužil, ale nejspíš by mě pravidelné "blbnutí" s ním stejně nebavilo - a časem by wifi zůstala pořád puštěná. teď už mi nechybí :)

Jenda

« Odpověď #9 kdy: 15. 03. 2013, 17:12:10 »
Tlačítko se dá dohackovat do leckterého routeru, do kterého se dá nahrát openWRT a tlačítko už má nebo má GPIO.

Proč je potřeba tu WiFi ukrývat? Kvůli nějakému skrývání, když se nepoužívá? Pak by mohlo stačit skrýt SSID, když se správně nastaví, aby to neposílalo žádné broadcasty, měla by být většinu času neviditelná.

zima

« Odpověď #10 kdy: 15. 03. 2013, 17:57:55 »
Já to řeším tak, že mám router (i s wifi) a do něj zapojené samostatné AP, které vytahuju ze zásuvky, protože wifi potřebuju doma, tak jednou za týden  :D

Mimak

Re:Router s tlačítkem pro zapnutí/vypnutí Wi-Fi
« Odpověď #11 kdy: 17. 03. 2013, 21:43:36 »
Na pokrytie domu mi vážne nestačí 30% výkonu. Vlastne mám od hlavného routra aj s wifi natiahnutý ethernet do prednej časti domu kde je ďalšie AP. To je skoro stále vypnuté a zapínam ho len občas keď je treba. Jednoducho staré domy s pevnými múrmi fungujú ako hw firewall :D Cez jeden do vedľajšej izby použiteľné, cez dva už len s lepšou anténou (mobily odpadajú), cez 3 už nepoužiteľné.
Na hlavnom by som to tlačítko využil keď je v izbe kde spím...

Inak všimli ste si, že nové routre majú kopu užitočných vecí ako to tlačítko, usb, gigabit ethernet, 802.11n a tie s integrovaním dsl nič? A pritom by to bolo tak pekné napájať 24/7 len jednu blikajúcu krabičku  :(

LWQ

« Odpověď #12 kdy: 18. 03. 2013, 13:22:01 »
... s pouzitim recyklovanych elektronu ... ;)

« Odpověď #13 kdy: 21. 03. 2013, 16:19:28 »
Když levný router na doma s HW tlačítkem na Wi-Fi, tak TP-Link. :)

Mr. X

« Odpověď #14 kdy: 21. 03. 2013, 22:59:25 »
Když levný router na doma s HW tlačítkem na Wi-Fi, tak TP-Link. :)
No neviem, ci TP-link je prave to co by niekto chcel...
http://www.h-online.com/security/news/item/Treacherous-backdoor-found-in-TP-Link-routers-1822720.html