Wi-Fi a pokrytí haly plné kovových regálů

Blabla

Wi-Fi a pokrytí haly plné kovových regálů
« kdy: 09. 03. 2013, 11:54:54 »
Zdar,

rád bych se zeptal na Váš názor a poprosil Vás o radu.

Mám poměrně velkou halu, uprostřed které mám hodně nahusto nasázené regály plné kovových přepravek.
Skladníci mají bezdrátové scannery připojené přes WIFI do sítě.

Zkusil jsem to proměřit a nejlepších výsledků jsem dosáhl pomocí 4 sektorových antén(AP), které "střílí" skrz regály.
Tj. signál nemíří do regálu, ale jako by jím prochází, směr signálu je s regálem rovnoběžný.

Mezi regály mám hodnoty cca -50 až -56 dBm (nejhůř -64 dBm) a síla signálu 90 až 80%.

Rád bych se zeptal na Váš názor, jestli se na to náhodou nekoukám "politicky" špatně.
Předem děkuji za jakoukoliv dobrou radu.
« Poslední změna: 09. 03. 2013, 13:29:54 od Petr Krčmář »

Jose D

• 909
    • Zobrazit profil
Re:Wi-Fi a pokrytí haly plné kovových regálů
« Odpověď #1 kdy: 09. 03. 2013, 17:36:39 »
jo, imho sektorky jsou dobrej způsob.
V minulosti jsem to míval zapojený s prutovkama mezi regály a tak to prostě nefunguje :)

« Odpověď #2 kdy: 09. 03. 2013, 17:55:56 »
Vezmi skener a prejdi sa po hale. Ak bude mat vsade signal, je to ok. Wifi je obcas riadna alchymia. ja som napr. mal perfektny signal, ale internet sa vliekol. Posunul som antenu 5 cm dalej a zrazu islo vsetko v pohode. Vadil mu roh budovy medzi antenou a AP.
2.4 je viac tolerantna k prekazkam, ako 5. Navyse tam nebudu velke prenosy, tak by to mohlo byt ok.

drk

« Odpověď #3 kdy: 09. 03. 2013, 22:46:59 »
Hm a co takhle dát anténu ke stropu?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 10. 03. 2013, 01:09:16 »
Já bych vyměnil regály.  ;D Ale teď vážně. Někdy méně je více. Když tam budeš mít moc APéček (či antén), může to být horší, než když jich tam bude méně. třebaže je budeš mít na dosti vzdálených kanálech. Nicméně výkres je pěkný, dalo by se s ním i souhlasit, jen mi chybí jedna podstatná věc a to jsou rozměry té haly, také jestli jsou regály až ke stropu, čím se zaplňují atp. On regál jako takový nebude takovou katastrofou, ale když se zaplní, může to být problém.