ICQ ve Windows 8

ICQ ve Windows 8
« kdy: 06. 03. 2013, 17:07:07 »
Dobrý den, mám nainstalované ICQ Win 8 (ICQ LLC) v op. systému Win8, ale nejsem schopen v něm nastavit upozornění na příchozí zprávu a také dát jeho ikonu na spodní lištu. Lze ho jenom "připnout" na obrazovku, ale tam není patrné, zda nějaká zpráva vůbec dorazila. Nefunguje tu ani žádné zvukové či optické upozornění.
Poradí mi, prosím, někdo, jak lze tyto věci nastavit? Díky za odpovědi či tipy,
Ivan
P.S.: ICQ 7 stažené z netu tady nefunguje úplně: nejdou ukládat nové kontakty (jen telefonické), nelze odeslat fotka ani dokument, vždy to píše, ať používám to předem nainstalované ICQ.

Re:ICQ ve Windows 8
« Odpověď #1 kdy: 06. 03. 2013, 19:57:30 »
ICQ? to je dobrá tragédia... podľa mňa nepoužiteľný softvér. Skús radšej Pidgin, je oveľa šikovnejší a zvládne aj milión ďalších sietí.

Jardaa

« Odpověď #2 kdy: 06. 03. 2013, 20:00:35 »
Ahoj,

Možná bych ti hlavně doporučil se vykašlat na ICQ klienta, kterého pouzívaš (předpokládám originál) a zkus třeba mirandu - Určitě budeš spokojen.

U originální aplikace si asi hold budeš muset chvíli počkat, než výrobce doprogramuje danou funkcionalitu, případně opraví chyby.

Jen tak mimochodem, co tě ještě v dnešní době nutí používat zrovna ICQ?

« Odpověď #3 kdy: 06. 03. 2013, 20:25:57 »
Ona je tu u ta "právní" stránka věci, že autoři originálních aplikací si nepřejí alternativy. možná i kvůli zobrazované reklamě nebo možnosti "špehování" uživatelů.
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

« Odpověď #4 kdy: 06. 03. 2013, 21:09:00 »
pidgin, miranda, trillian... všetko o triedu (prípadne dve alebo dokonca tri) lepšie programy ako originál ICQ. Osobne používam Pidgin, pretože som naň zvyknutý a som s tým programom veľmi spokojný. A možno aj preto, že Miranda je len na Windows. Dokáže ale neuveriteľné veci, ak sa rád učíš niečo nové...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #5 kdy: 06. 03. 2013, 21:19:06 »
Ona je tu u ta "právní" stránka věci, že autoři originálních aplikací si nepřejí alternativy. možná i kvůli zobrazované reklamě nebo možnosti "špehování" uživatelů.

Nějak nemohu přijít na to, jak toto může souviset se špatnou funkcionalitou aplikace?

« Odpověď #6 kdy: 07. 03. 2013, 01:15:22 »
Právní stránka věci je sice hezká, ale buďme v realitě.
Pokud chtějí, aby origo klienta skutečně lidi hromadně používali, mají ho udělat kvalitně a reklamy dostatečně neinvazivní (nebo najít jiný business model k monetizaci projektu). To, že si někam do podmínek dají používání pouze jejich klienta, je jim reálně k ničemu, když ten stojí stojí za prvotřídní kakanec.

Jirka

« Odpověď #7 kdy: 07. 03. 2013, 09:32:06 »
Origo ICQ aplikace je naprosto nepouzitelna, posledni funkcni verze bylo ICQ 2003 :) ted jedu na QIPu a naprosta pohoda mohu jen doporucit :)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 07. 03. 2013, 09:54:40 »
Origo ICQ aplikace je naprosto nepouzitelna, posledni funkcni verze bylo ICQ 2003 :) ted jedu na QIPu a naprosta pohoda mohu jen doporucit :)

Já zrovna QIP nepovažuji za důvěryhodnou aplikaci. U mne ztratil na důvěře, když se mnou chtěl komunikovat kdejaký rusák.

Jirka

« Odpověď #9 kdy: 07. 03. 2013, 10:04:35 »
Tak stim sem nikdy problem nemel :) nejakej ten spam mi obcas prisle ale to bulo tak nak nahodne ze sveta a to chodilo jeste na starym ICQ taky :)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #10 kdy: 07. 03. 2013, 10:41:45 »
ad. Michal: Právní stránka věci? Autoři si nepřejí alternativní klienty? Nevadí, s tím nemám problém - nebudu ICQ používat vůbec a je to vyřešeno :-)

ad. TIGER: Vlastně to souvisí naprosto jasně -> alternativa zakázaná, originál nefunkční = vykašlat se na ICQ ;-)

Johnny

« Odpověď #12 kdy: 07. 03. 2013, 12:30:12 »
Ehm, ten druhý odkaz je pro Linux ;)

Móňa

« Odpověď #13 kdy: 05. 04. 2013, 15:50:06 »
Též jsem si nainstalovala ICQ pr. o Win 8 a teď toho lituji. Nejde se odhlásit, stále mě to ostatním ukazuje, že jsem online. Zkoušela jsem tuto aplikaci odinstalovat ale i po odinstalování jsem stále online. Ikdyž nejsem připojena k internetu jsem stále online. Někdo nějaký nápady jak se toho zbavit? poměrně dost se to ruší s klasickým ICQ 7.7.

iwtu

« Odpověď #14 kdy: 05. 04. 2013, 20:26:40 »
ad. Michal: Právní stránka věci? Autoři si nepřejí alternativní klienty? Nevadí, s tím nemám problém - nebudu ICQ používat vůbec a je to vyřešeno :-)

ad. TIGER: Vlastně to souvisí naprosto jasně -> alternativa zakázaná, originál nefunkční = vykašlat se na ICQ ;-)

Blahoželám, najzbytočnejší príspevok v tomto vlákne. Dúfam, že nebude zbytočný aj tento môj.