Použitelnost knihy o Excelu pro LibreOffice

Použitelnost knihy o Excelu pro LibreOffice
« kdy: 05. 03. 2013, 13:36:29 »
Do jaké míry je kniha Excel pro techniky a inženýry (Cpress 2008) použitelná s LibreOffice 4 ?

Nejvíce mě mate, že Excel má funkce pojmenované česky a libreoffice více méně anglicky.
« Poslední změna: 05. 03. 2013, 14:52:41 od Petr Krčmář »
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Proboha, na co? Kdyz chci delat s Libreoffice, koupim knihu o Libreoffice nebo si neco vygoogluju. Na roubovani stromu take nepouzivam prirucku pro svarece.

Rax

Exot detected
« Odpověď #2 kdy: 05. 03. 2013, 14:15:27 »

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Použitelnost knihy o Excelu pro LibreOffice
« Odpověď #3 kdy: 05. 03. 2013, 16:52:20 »
Lockněte to někdo, o Michalovi každej ví, jakej je to troll...

« Odpověď #4 kdy: 05. 03. 2013, 17:14:19 »
Mě spíš zajímá jaké funkce jsou jak v LibreOffice tak v Excelu stejné a které jsou rozdílné.

Co libreOffice umí/neumí oproti Excelu.
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

j

« Odpověď #5 kdy: 05. 03. 2013, 18:00:44 »
Mě spíš zajímá jaké funkce jsou jak v LibreOffice tak v Excelu stejné a které jsou rozdílné.

Co libreOffice umí/neumí oproti Excelu.

Kam ti mam poslat fakturu?

Do jaké míry je kniha Excel pro techniky a inženýry (Cpress 2008) použitelná s LibreOffice 4 ?

Nejvíce mě mate, že Excel má funkce pojmenované česky a libreoffice více méně anglicky.
Jo a presne kvuli tyhle "vymozenosti" neumi soubor ulozenej v ceskym excelu otevrit excel anglickej (a naopak samo).

Pavel 'TIGER' Růžička

Proboha, na co? Kdyz chci delat s Libreoffice, koupim knihu o Libreoffice nebo si neco vygoogluju. Na roubovani stromu take nepouzivam prirucku pro svarece.

No na roubování potřebuješ hlavně pořádnej roubovák, ale i příručka pro svářeče se může hodit, protože toho svařáku se u toho vypije celkem dost.  ;D

« Odpověď #7 kdy: 05. 03. 2013, 22:48:33 »
Já jsem ji koupil ve výprodeji s 50% slevou, spíš jako inspiraci, co lze v tabulkových kalkulátorech počítat.
Michal Kolesa

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
No na roubování potřebuješ hlavně pořádnej roubovák, ale i příručka pro svářeče se může hodit, protože toho svařáku se u toho vypije celkem dost.  ;D

No, nevim. Jsem dneska narouboval pet podnozi na kozi nozku. To je takova piplacka, ze by se z toho clovek posral. A kdybych si k tomu dal kybl svaraku, tak bych take mohl skoncit s vetvi naroubovanou do kolena.

aaa158

• 250
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 06. 03. 2013, 10:19:13 »
Já jsem ji koupil ve výprodeji s 50% slevou, spíš jako inspiraci, co lze v tabulkových kalkulátorech počítat.

Napriklad celkovu plavanu dlzku, ak pozname pocet bazenov ;-)

Inac: http://bit.ly/WIJuRc

« Odpověď #10 kdy: 06. 03. 2013, 10:22:33 »

Česky prosím.

Jinak já mám nápovědu k libreoffice v češtině :-)
Ale srovnání s konkurenčním Excelem tam není :-(
Michal Kolesa

« Odpověď #11 kdy: 06. 03. 2013, 10:30:51 »

Česky prosím.

Jinak já mám nápovědu k libreoffice v češtině :-)
Ale srovnání s konkurenčním Excelem tam není :-(

Také nemohu sehnat Bibli, ve které by bylo srovnání s konkurenčním Koránem ...
 >:(

« Odpověď #12 kdy: 06. 03. 2013, 10:42:58 »
Doplním link na český instalační balíček pro Nápovědu libreOffice v češtině
Michal Kolesa

3ugeene

« Odpověď #13 kdy: 06. 03. 2013, 12:22:25 »
Děkujeme ti, Michale!

« Odpověď #14 kdy: 06. 03. 2013, 13:01:53 »
Děkujeme ti, Michale!

Díky, nechápu oblibu některých diskutujících dávat odkaz na info o čemkoliv v anglickém jazyce, když ne každému to je pak srozumitelné a vzniká další příspěvek typu není nějaký stránka o tom v češtině ?
Michal Kolesa