3G tablet kolem 3 000 Kč

Jirka

3G tablet kolem 3 000 Kč
« kdy: 04. 03. 2013, 21:46:09 »
Zdravim. Patram tak ruzne po internetu ale nemuzu nic poradneho najit. Potreboval bych poradit nejaky tablet se zabudovanym 3G modemem. Primarne bych jej chtel pouzivat jako taskmanagera, kalendar, mail do prace a podobne ruzne organizacni veci + nejaky poslech hudby. Necekam od toho zadne zazraky Puse naky pouzitelny dispaly, 3G modul, Micro SD, a aby vydrzel na baterce aspon 4 hodiny a asi idealne Android 4 proto jsem vyradil Vodafone Smart Tab s 3.2. Budu rad za kazdy tip.
« Poslední změna: 04. 03. 2013, 21:52:37 od Petr Krčmář »

Jirka

Re:3G tablet kolem 3 000 Kč
« Odpověď #1 kdy: 07. 03. 2013, 09:27:46 »
Tak jsem narazil dneska na todle http://www.okay.cz/overmax-tablet-ov-tb-08-iii-7-android-4-0/ rek bych ze by to mohlo byt pouzitelne :)

Pavel 'TIGER' Růžička

Jirka

« Odpověď #3 kdy: 07. 03. 2013, 11:59:39 »
No co se tyce produktu prestigio mam sve pochybnosti  :) ale nevypada tak zle, nicmene 800MHz mi dnes prijde pomerne malo kdyz si vezmu ze na SEx10i (1GHz-1.2GHz) pouzivam par aplikaci na tasky mail atp a je to mystama celekm lenivy :)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 07. 03. 2013, 13:18:17 »
No co se tyce produktu prestigio mam sve pochybnosti  :) ale nevypada tak zle, nicmene 800MHz mi dnes prijde pomerne malo kdyz si vezmu ze na SEx10i (1GHz-1.2GHz) pouzivam par aplikaci na tasky mail atp a je to mystama celekm lenivy :)

Já osobně, než tyto hračky preferuji netbook, ona už jen ta závislost na androidu ... Třeba tenhle samsung je napsosto skvělej. http://aukro.cz/netbook-samsung-n150-i3076874190.html má už integrovanej 3g modem od vodafonu, za baterkou je slot pro sim. Kdybych Tě náhodou zvyklal, tak si to raději ověř u prodejce.

3ugeene

« Odpověď #5 kdy: 07. 03. 2013, 13:42:09 »

Já osobně, než tyto hračky preferuji netbook, ona už jen ta závislost na androidu ...

jako z tu cenu bych vzal taky radsi ten netbug

akoze

« Odpověď #6 kdy: 07. 03. 2013, 15:26:33 »
tablet vs netbuk, jednoznacne tablet.
netbook bude v danej konfiguracii startovat 3 minuty, pri pokuse o cokolvek s nim budes hladat miesto na sedenie, ano ma matny display ale namiesto dotykaca budes bojovat s malym tochpadom. a rozlisenie x600 bodov je pre vacsinu desktopovych aplikacii nevhodne.

3ugeene

« Odpověď #7 kdy: 07. 03. 2013, 15:30:31 »
netbook bude v danej konfiguracii startovat 3 minuty, pri pokuse o cokolvek s nim budes hladat miesto na sedenie, ano ma matny display ale namiesto dotykaca budes bojovat s malym tochpadom. a rozlisenie x600 bodov je pre vacsinu desktopovych aplikacii nevhodne.

sorry, ale to jsou fakt stupidni argumenty, hlavne tedy ten prvni, ten doufam nemyslis vazne.... Muj netbook ma podobny parametry a Mint s KDE nastartuje do pul minuty

dustin

« Odpověď #8 kdy: 07. 03. 2013, 16:06:27 »
Netbook startuje jednou za měsíc, zbytek normálně spí a probuzení včetně připojení k wifi trvá pár sekund. Proč by se měl mezitím vypínat?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 07. 03. 2013, 16:25:08 »

I na netbook se da nainstalovat Android. Ano ovladani je odlisne, ale stejne jak udrzis v ruce 10" tablet, tak udrzis i netbook. Klasicka klavesnice je spise vyhodou, jen tak neprostrelis display, coz u levnejsich tabletu asi nebude problem. No a kdyz si vezmu, ze si mohu vybrat OS, rozsirit levne pamet na 2GB, mam tam 160GB prostoru, 1,6Ghz processor, vydrz na baterie je totozna ... tak je jasne po cem bych sahl. Nicmene, ne kazdemu to muze vyhovovat a nekdo radeji tablet, ja proti tomu nic nenamitam, ale tvrdit, ze tablet je jednoznacne lepsi, je naprostej nesmysl.

dustin

« Odpověď #10 kdy: 07. 03. 2013, 16:34:50 »
Netbook, nebo tablet s pořádnou HW klávesnicí vestavěnou do pouzdra. Pořádnou myslím standardní PC s kurzorovými klávesami, klávesou ctrl, českými znaky atd. Napsat mail na tabletí klávesnici je utrpení.

akoze

« Odpověď #11 kdy: 07. 03. 2013, 16:49:14 »

sorry, ale to jsou fakt stupidni argumenty, hlavne tedy ten prvni, ten doufam nemyslis vazne.... Muj netbook ma podobny parametry a Mint s KDE nastartuje do pul minuty

dak pridam dalsie, hmotnost (tablet vs netbook), hrubka.
tam kde je vhodne pouzitie tabletu pre jeho vlastnosti, sa neoplati nasilu tlacit netbook lebo je lepsi technicky a z pohladu geeka. mam za sebou par mesiacov ked ma netbook s atomom zivil pretoze mi odisiel pracovny notebook ale myslim si, ze na lahke ulohy ako od toho pozaduje Jirka plus pozeranie filmov, surfovanie, precitanie emailov, nejaku prezentaciu je tablet sikovnejsie a spratnejsie zariadenie.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #12 kdy: 07. 03. 2013, 17:43:55 »

dak pridam dalsie, hmotnost (tablet vs netbook), hrubka.
tam kde je vhodne pouzitie tabletu pre jeho vlastnosti, sa neoplati nasilu tlacit netbook lebo je lepsi technicky a z pohladu geeka. mam za sebou par mesiacov ked ma netbook s atomom zivil pretoze mi odisiel pracovny notebook ale myslim si, ze na lahke ulohy ako od toho pozaduje Jirka plus pozeranie filmov, surfovanie, precitanie emailov, nejaku prezentaciu je tablet sikovnejsie a spratnejsie zariadenie.

Násilím to tu nikdo netlačil, až ty jsi to tu roztočil tím, že jsi napsal jednoznačně tablet ... já to dal jen jako návrh, nic víc. Tablet je fajn nástroj, pokud se mu hodláš podřídit a dělat věci tak, jak Ti je určuje, ale nedej bože, když chceš udělat něco po svém ... v takovém případě je zase lepší nepřemýšlet nad ním vůbec a zamyslet se na jiným řešením. Jak už jsem psal, pro mne je to dost omezující zařízení, ale akceptuji, že někomu jinému může vyhovovat a být pro něj dostačující.

akoze

« Odpověď #13 kdy: 07. 03. 2013, 18:01:28 »
on Jirka tablet povodne chcel a diskusia ho vracia 3 roky dozadu do ery atomovych netbookov.
myslim, ze na to co s tym zariadenim planuje robit je tablet sikovnejsia volba.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #14 kdy: 07. 03. 2013, 18:16:00 »
on Jirka tablet povodne chcel a diskusia ho vracia 3 roky dozadu do ery atomovych netbookov.
myslim, ze na to co s tym zariadenim planuje robit je tablet sikovnejsia volba.
A co jako? Ten tři roky starej atom ty filmy zvládne, o tom tabletu kolem trojky můžeme diskutovat, co dobře zvládne a co ne. A pokud nejsi slepej, sám jsem mu na nějaký tablet poslal odkaz. Nerozhoduj za někoho, co je pro něj lepší, nechť si to zváží sám a rozhodne se. Já to dal jako alternativní variantu, nic víc. To ty z toho děláš šílené peklo, jako kdyby byl netbook nějakou katastrofou.