Jaký notebook na hry?

DjTygR

Jaký notebook na hry?
« kdy: 04. 03. 2013, 16:28:41 »
Ahojte, vybírám si notebook tak nějak na všechno (internet, občas něco do školy, filmy a nejhlavnější jsou asi ty hry)
No max za něj můžu dát těch 17.500 Kč, prolejzal jsem net a našel jsem si tyhle 2:
http://www.alza.cz/msi-cx61-0nf-451cz-d384146.htm#popis
http://www.alza.cz/acer-aspire-v3-571g-black-d394439.htm#popis
No nejdřív jsem našel to MSI a byl jsem rozhodlej pro něj ale pak jsem ještě objevil toho acera no ale nějak se mi nechce do acera protože pořád slýchám že je velmi poruchový a že to nejsou dobrý notebooky ale nechce se mi tomu moc věřit ale moc toho o tom nevím tak chci znát názory jiných :)) Takže jaký je lepší nebo jaký by jste si případně koupily vy? :))
a ještě jedna otázečka ten acer má 6gb ram kdežto to MSI má 4gb ram a já přesně nevím na co mají ram vliv je to rychlost počítače nebo co a popřípadě má to něco společného i s výkonem ve hrách? :))
Předem moc děkuji za odpovědi ;)
« Poslední změna: 04. 03. 2013, 19:58:43 od Petr Krčmář »

Re:Jaký notebook? :)
« Odpověď #1 kdy: 04. 03. 2013, 17:03:34 »
4 GB RAM je uz dneska na hry malo

acer nebrat

jako kdybych dnes kupoval ntb, tak si vyberu todle:
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z580-metal-gray-d361809.htm

sam mam z580, ale z leta, ta v odkaze ma lepsi CPU i grafiku (holt ji trochu jeste potunili) a zatim spokojenost

DjTygR

« Odpověď #2 kdy: 04. 03. 2013, 17:08:31 »
Psal že můžu max 17.500 Kč :)) a proč acer nebrat vím že se říká že je poruchový atd..ale kámoš mi říkal že má acer a že v poho :) Máte s ním nějakou zkušenost? :)

Don

« Odpověď #3 kdy: 04. 03. 2013, 17:19:42 »
Acer neber, nehodí se na hry. Acery mají velké problémy s přehříváním. OEM systém od nich a při hrách to padalo. Reinstall, poslední verze ovladačů a problém stejný, přehřeje se to na 110° a pak se to vypne. Vnitřek je čistý. NB byl starý 1 měsíc. Ventilátorek pracoval pořád naplno. Další co jsem servisoval tak po půl roce odešel ventilátor a  vyzkratovalo se trafo. Uvnitř byl svinčík. Uživatel se k tomu choval slušně. Po dalším půl roce se začala rozpadat klávesnice, plasty vůbec už neseděli. lcd panel v plastu jezdil 2 mm nahorů a dolů. Nakonec odešel po 2 letech úplně. Vyzkratovaná deska.
S MSI nemám zkušenost ale moc chváli na něj nenajdeš. Z IT ti většina doporučí Lenovo nebo HP.

DjTygR

« Odpověď #4 kdy: 04. 03. 2013, 17:43:06 »
Dobře díky :) No tak mi zkuste alespoň nějaký NB doporučit do těch 17.500 Kč :))

DjTygR

« Odpověď #5 kdy: 04. 03. 2013, 17:51:36 »
Pak jsem ještě objevil http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z500-white-d388164.htm :) ale taky tam jsou 4gb ramky..a to ty ramky mají takoví vliv na hry?

xxx

« Odpověď #6 kdy: 04. 03. 2013, 17:54:40 »
kup si tablet

« Odpověď #7 kdy: 04. 03. 2013, 17:55:55 »
Možná bys mohl něco vybrat v té komunitní akci. Byl by to Asus a ušetřil bys na licenci za Windows.
Více info zde: http://www.root.cz/zpravicky/prvni-krucky-k-notebookum-s-predinstalovanym-ubuntu-aktualizace/

3ugeene

« Odpověď #8 kdy: 04. 03. 2013, 18:02:33 »
4GB dnes na hry bohate staci, natoz na ty, co pobezi na notebooku dane cenove relace  ::)

DjTygR

« Odpověď #9 kdy: 04. 03. 2013, 18:03:58 »
ok díky takže já už tak nějk vím všechno co jsem potřeboval a ještě maliná otázečka co asusy dobrý neb taky podobně jako acery? :)

3ugeene

« Odpověď #10 kdy: 04. 03. 2013, 18:12:57 »
rozhodne lepsi

DjTygR

« Odpověď #11 kdy: 04. 03. 2013, 18:13:43 »
a na hry taky? :))

DjTygR

« Odpověď #12 kdy: 04. 03. 2013, 18:20:43 »

TomBA

« Odpověď #13 kdy: 04. 03. 2013, 18:30:15 »
Kazdy notebook pod 1500€ ti v relativne kratkej dobe začne blbnut ak tam budeš hrať 3D náročné hry. Notebooky určené na aktívne hranie sú obyčajne neskutočné hebedá, potrebuješ ku nim ťažné zariadenie za auto, chladiacu podložku..... Nvidia a ani Ati nie sú proste do NB.

Ak sa chceš hrat, kup si konzolu alebo normálne PC za cca. 450€ a na prácu/skolu si kup napríklad http://www.samsung.com/us/computer/chromebook za cca. 200€ na ktorý hodís crubuntu....

Všetky notebooky ktoré uvádzaš, včítane toho lenova su plánovaný pruuuuuser.....

Ak ti to finančne nevychádza, doporučujem počkať mesiac-dva a navýšiť rozpočet.... Veľká noc sa blíži a to je, aspoň u nás, pre tvoju vekovú kategóriu hotová žatva.

flack

« Odpověď #14 kdy: 04. 03. 2013, 18:32:16 »
Tak tym co tu radia lenovo Z580 a podobne "sracky" nerad to hovorim ale do tychto notebookov lenovo "implementovalo" nejaky iny system chladenia cpu  vysledok je taky ze sa CPU vetrak roztoci na maximum a vobec nereguluje podla tepoty teda huci.. --toto je mozne bezne sa docitat na lenovo forum... Alebo ja sam som narazil na problem presne opacny hned po bootu sa vetrak zastavi a uz sa vobec nechce tocit= nasledok je ze sa system prehreje a notebook vypne za relativne kratky cas.. Flash biosu nepomohol momentalne je to v lenovo servise po zarucnej dobe.

Dalsi pripad novych lenovo notebookov. Na skole sme kupili 2x lenovo ideapad presne neviem ktory... Kazdopadne jeden z nicoho nic nezobrazoval nic na LCD jedina moznost bola pouzit externy monitor.. Potom po par dnoch sa to rozbehlo. A zasa prestalo fungovat dali sme to na reklamaciu notebook nam vratili ze na ziadnu zavadu neprisli a funguje aj fungoval po mesiaci to znova odislo. Rekmaovali sme ho a vymenili ho cely az na HDD ten sme si nechali povodny. Druhy lenovo kupovany v rovnakom case zasa znicoho nic prestal fungovat ethernet.. nic ani ledky ani nic proste mrtvy.

A momentalne perlicka pred rokom som radil kamosovi jeden vcelku slusny aj na hry notebook taktiez znacky lenovo... Funguje paradne kamos sa nestazuje hry mu idu.. Akurat ze ked zapina casto sa mu stava ze sa uplne uvodne logo LENOVO pripadne POST restartuje v cykle a jedine co mu zostava je vypnut a zapnut notebook znova.. ..

Na kazdom notebooku co som popisal som skusal reflash biosov, linux, windows aby som zarucene vylucil ze to nieje chyba softwaru a hardwaru.

Lenovo je a bol vzdy pre mna vzor  najma stare thinkpady ich design je pre mna parada. Ale za posledne dva roky narazam nie na ich kvalitne vyrobky.