Nic méně dál se tu píše 8bits + 1 ukončovací, takže by to ve finále asi stejně nešlo.
Z ascii by to na HEX šlo, ale spíš potřeboval vidět co to přesně vyplivne za data a zkusit to.
uint8_t hexdigit(uint8_t d) { if (d>='0' and d<='9') return d-'0'; if (d>='A' and d<='F') return d-'A'+10; return 0;}[...] for(i=0;i<sizeof(id);i++) { card[i] = (hexdigit(buff[i*2])*16) + hexdigit(buff[(i*2)+1]); }
tak v tom případě by mohlo stačit i tohle ?http://www.flajzar.cz/pristupove-systemy-rfid/ctecka-cipu-rfid-modul-id-10.htm
jinak jenom teď nevím jestli se pletu, ale jeden znak zabere v paměti 1bit? Já to totiž bral tak, že pokud je tam uvedeno 1bit=1 znak. A já jich potřebuji 12 znaků.Tak to byl důvod proč sem si myslel, že to není použitelné.
Output format: Baud rate 9600, Data bits 8, stop bit 1
Citace Output format: Baud rate 9600, Data bits 8, stop bit 1Tak čte z tagu 8 znaků a přídá jeden znak '/n'.
Jestli používáte na přístup systém, který kontroluje jenom UID tagů, doporučil bych nechat dveře otevřené. Ušetříte si náklady na HW a správu čipů a zbavíte se falešného pocitu bezpečí.
Jestli za 11 dolarů z Číny vč. dopravy nebo za dvojnásobek z ČR, přičemž jenom doprava bude stát pomalu to, co celý modul z Číny. Mně to přijde jako no brainer